- Liczba postów:
- 9
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
z punkowych zespołów lubię The Analogs, Czarną Dupe Squad Zębców Odłam i KSU
YoU cAnNoT kIlL wHaT yOu DiD nOt CrEaTe
- Liczba postów:
- 975
- Liczba wątków:
- 31
- Reputacja:
-
0
TuNrIdA napisał(a):z punkowych zespołów lubię The Analogs, Czarną Dupe Squad Zębców Odłam i KSU
hmmmm widze ze rownie inteligentna nazwa co The Tony Danza Tapdance Extravaganza i New Mexican Disaster Squad
a w sigu widze "duality" : F
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
- Liczba postów:
- 11
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Johnny Rotten jest najlepszy,no moze + Kurt Cobain
"Just because you're paranoid
doesn't mean they're not after you".
"Don't you give me any order
To people like me there is no order"
- Liczba postów:
- 11
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
To,ze wedlug MNIE(ludzie pisze "wedlug MNIE" zebyscie sie nie czepiali) sa najlepsi!!!!!!!
"Just because you're paranoid
doesn't mean they're not after you".
"Don't you give me any order
To people like me there is no order"
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Hmmm... cały czas mnie zastanawia dlaczego Sex Pistols ma od zawsze tak wielu fanów. Ta ankieta potwierdziła, że to większa rzesza niż w przypadku The Clash czy Ramones. Sex Pistols sam lubię czasem posłuchać, ale mimo wszystko nie jest to dla mnie zespół fenomenalny, za to na pewno bardzo ważny w historii muzyki z Wysp Brytyjskich...
Może słyszałem zbyt mało, ale to nie jest dla mnie to, co The Clash. W czym więc tkwi ten fenomen Sex Pistols?
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Coś w tym chyba jest... Ten "kult" Sex Pistols mnie ciągle zastanawia, bo sam przez taki etap nie przechodziłem. Ja zwracam uwagę głównie na muzykę, a ta mnie w tym przypadku nie powala... Jeden wybijający się utwór, czyli "Anarchy in the UK" to trochę dla mnie za mało.
- Liczba postów:
- 48
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
Poularność Pistolsów wzięła się z ich rewolucyjnego podejścia do muzyki oraz dobrej promocji. Właściwie już wcześnie grały zespoły w podobnym klimacie (New York Dolls, The Stooges, Ramones), ale Sex Pistols zebrali to wszystko do kupy i dorobili odpowiednią ideologią. Poza tym, jakby na to nie patrzeć, grali najbardziej wówczas agresywnie. Brytyjski punk rock był na początku zdecydowanie bardziej "zbuntowany".
A tak wogóle- "Nevermind the bollock" jest dobrą płytą, której świetnie się słucha. Istnieje wiele lepszych albumów, ale ten materiał ma mimo wszystko klasę.
"Przemoc jest najwyższą formą sztuki"
- Liczba postów:
- 13
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Sex Pistols of course za REWELACYJNY album: " Nevermind the bollock's". 8)
Świry naprzód, próchno za drzwi...
- Liczba postów:
- 2,514
- Liczba wątków:
- 64
- Reputacja:
-
-1
Obecnie słucham tylko The Offspring i Bad Religion