• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ulubiony głos damski

pogoda chujowa, a podobnego tematu chyba jeszcze nie było.

Sophie Ellis-Bextor - fajna dupeczka i głos ma przemiły.

Kim Gordon - kiedyś nawet fajna dupeczka, wokalistką wielką nigdy nie była, ale zawsze miała coś fajnego w głosie, barwe czy coś tam innego - wystarczy posłuchać kilku kawałków z "Dirty", a szczególnie "Drunken Butterfly"

Magda Powalisz - wokalistka kapeli George Dorn Screams ( http://www.myspace.com/georgedornscreams ). Z wyglądu to chyba taka emo-samica, ale głowy sobie nie dam uciąć, za mało zdjęć oglądałem. Głos bardzo przyjemny i spokojny, pasujący do raczej spokojnej muzyki tej kapeli.

Miłka Malzahn - trochę pisze trochę śpiewa. Fajnie jej to wychodzi. Po prostu ciekawa i tajemnicza ta jej sztuka jest.

PJ Harvey - jedna z najbardziej zdolnych kobiet w muzyce, kto słucha to wie. Dawno temu zaśpiewała cudownie z człowiekiem co się Nick Cave nazywa taki smutny numer.

Na razie tyle z mojej strony. Ciekaw jestem tego co napiszecie Wink
Odpowiedz

Katie Melua, Sinéad O'Connor, Kim Gordon, Candace Kucsulain,... oraz, wiele wiele innych. Po prostu lubie posluchac damskiego wokalu, nawet w projektach pokroju Punk / Emo / Screamo czy tez Electronica / Pop / Electro.

Dupeczki na wokalu to to co prawiki lubia najbardziej.
Odpowiedz

1. Kate Bush, oczywiste
2. Patti Smith
3. Bjork
Odpowiedz

Zdecydowanie Annie Haslam.Jej wokal w Renaissance czy na płytach solowych to magia.Każdy kojarzy ją chyba z coverowanego setki razy przeboju "Moonlight Shadow".

Generalnie bardzo lubie kobiecy wokal,wyrózniłbym jeszcze np:

Dido
Diana Krall
Eva Cassidy
Norah Jones
Annie Haslam
Edyta Bartosiewicz
Fiona Apple
Kate Bush
Janis Joplin
Jane Relf
Tori Amos
Martyna Jakubowicz
Odpowiedz

karakas napisał(a):Kate Bush
Tak. Za "Wuthering Heights (new vocal)"
karakas napisał(a):Bjork
tu za wszystko.
Acrid napisał(a):Dupeczki na wokalu to to co prawiki lubia najbardziej.
lewaki w sumie też.

Nico - śpiewała na pierwszej płycie Velvet Underground 40 lat temu, nagrywała płyty solowe, była muzą Warhola itd... Głos bardzo charakterystyczny, nawet kiedyś ktoś nazwał Nico pierwszą gotycką wokalistką Wink
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):Dido
kurwa, nie może być
Odpowiedz

A tu prosze.
Odpowiedz

Generalnie drażnią mnie baby w muzyce rockowej/metalowej. Przy spokojniejszej muzyce już to się fajnie komponuje.
Pozatym uwielbiam kobiece wokale do trance'u, muzyki elektronicznej (a przynajmniej uwielbiałem bo teraz rzadko mi się zdarza posłuchać).
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

Suzanne Vega - jak mogłem o niej nie wspominać.
Ostatnio wolę spokojniejsze wokale od darcia mordy, a Suzanne zawsze fajnie śpiewała i niewinnie, "Tom's Diner" wystarczy posłuchać.
Odpowiedz

Lisa Gerard
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz

Anneke Van Giersbergen
Christina Scabbia
Katie Melua
Kasia Nosowska
Odpowiedz

chyba sie powtorze ;D kate bush, doro, sabina i hmm ta nasza kasia wilk jakos tak mnie powala.
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Ghost_82 napisał(a):Anneke Van Giersbergen
Christina Scabbia
Katie Melua
Kasia Nosowska

^ A Angela Gossow? :>
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz

Na śmierć zapomniałem o niej Rolleyes Oczywiście, ją też dodaje do swej listy Big Grin
Odpowiedz

karcia z cf98
emiliana torrini
nancy sinatra
shivaree
Odpowiedz