08-14-2005, 10:59 AM
Hmmm pomijając wielkie tytuły single player (Baldursy, torment, Icewind, final Fantasy - powala, Fallouty), pomijając mmorgi (World Of Warcraft, Lineage2, Guild Wars) chciałem powiedzieć iż jesli chodzi o "odgrywanie postaci" w swiecie fantasy to nie do zajebania jest Neverwinter Nights (trzeba mieć oryginalny CD-KEY) po necie. Polecam serwer o słowiańskich klimatach i ciekawym świecie : Bursztynowe Szlaki. Więcej na:
www.nwnpl.com
Gram tam od kilku lat, nawet byłem mistrzem gry (brak czasu nie pozwolił na pełnienie tej odpowiedzialnej funkcji przez lata) i po prostu klimat jest debest. Pelne odgrywanie postaci oznacza iż np. jeśli grasz kobietą to musisz mowic jakbyś nia był, jeśli grasz kapłanem to muszi oczywiście miec bóstwo jakie wyznajesz, jeśli grasz postacią zła to nie będziesz pomagał staruszkom
, no i nie możesz pisać nic ze świata realnego ("ide na fajkę", "ale sie wczoraj spiłem", "padła mi płyta główna" itp). Polecam goraco dla tych dla których crpg znaczy nie to co sieczka w Diablo, kokszenie w Lineage2, a interakcje z innymi graczami i kreującymi przygody Mistrzami Gry.
www.nwnpl.com
Gram tam od kilku lat, nawet byłem mistrzem gry (brak czasu nie pozwolił na pełnienie tej odpowiedzialnej funkcji przez lata) i po prostu klimat jest debest. Pelne odgrywanie postaci oznacza iż np. jeśli grasz kobietą to musisz mowic jakbyś nia był, jeśli grasz kapłanem to muszi oczywiście miec bóstwo jakie wyznajesz, jeśli grasz postacią zła to nie będziesz pomagał staruszkom