• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ulubieni malarze

Koszmaria napisał(a):w ogóle rosyjscy to taka trochę inna klasa-przynajmniej XIX wiek
bardzo podobni do francuskich z tego okresu
Koszmaria napisał(a):ładna krska,ładne cieniowanie.
na równi z Goyą jest u mnie Durer.bardzo talentny człowiek z niego był.
Nie no, miło generalnie, że uważasz że Durer miał talent, a Goya "ładną kreskę". Niektórzy to mają kurwa tupet.
Odpowiedz

porownanie z dupy.
Goya jest fenomenalny a Durer w tymi swoimi miedziorytami i innymi to imo do piet Goyi nie dorasta. (aczkolwiek tez mi sie podoba Surprised)
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Valhalla napisał(a):Goya jest fenomenalny a Durer w tymi swoimi miedziorytami i innymi to imo do piet Goyi nie dorasta
...
Odpowiedz

Goya to dla mnie mistyk, czarodziej i prawdziwy geniusz. Kiedyś chodziłam na zajęcia z rysunku i prowadzący kazał nam coś skopiować. Ja próbowałam narysować Kiedy rozum śpi, budzą się demony. Pomijając fakt, że jestem beztalenciem i ciężko mi to szło, to końcowy efekt, który nawet podobał się mojemu nauczycielowi, zaskoczył mnie swoim totalnym brakiem wyrazu. I wtedy oświeciło mnie, że nie chodzi o sam sposób rysowania Goyi, ale o wielkość jego myśli. Eh wybaczcie, że się wypowiadam na tematy, o których nie mam pojęcia, ale chciałam załagodzić nerwową sytuację. Embarrassed
Odpowiedz

Cytat:Niektórzy to mają kurwa tupet.
wybacz że nie potrafię mówić patetycznie i do tego jako miły przerywnik rzucić soczyście 'k*a'.
kto tu ma tupet?

gwoli powrócenia do tematu muszę przyznać że prace Kędzi i Wróblewskiego mi się podobają Surprised
Kto Ci to zrobił,świnko?
Odpowiedz

Oczywiscie Ken Kelly
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Książę napisał(a):...
?
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Necro Desecrator napisał(a):Oczywiscie Ken Kelly

pewnie aryjski jest!
Odpowiedz

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):Oczywiscie Ken Kelly

pewnie aryjski jest!

to nadworny grafik ManOwaR wiec to oczywiste
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

aaaa chyba ze tak, nie wiedzialem
oczywiscie 666/10
Odpowiedz

Valhalla napisał(a):?
Valhalla napisał(a):Goya jest fenomenalny a Durer w tymi swoimi miedziorytami i innymi to imo do piet Goyi nie dorasta
Valhalla napisał(a):porownanie z dupy
Książę napisał(a):...
Odpowiedz

http://www.mcescher.com/
Odpowiedz

Claude Monet
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Odpowiedz

Mało oryginalnie: Rembrandt - moim zdaniem geniusz pędzla.
..let me reign as a god among slaves..
Odpowiedz

Łatwo powiedzieć kto się podoba i rzucić kilka sławnych nazwisk, co z pewnością pokaże innym forumowiczom jaki kto oczytany i kulturalny...
Powiedzcie jeszcze dlaczego :>

swoją drogą nie sądziłam, że tyle osób interesuje się Salvadorem Dali :] Zapewniam, że jego dzienniki ("Dziennik geniusza") są równie porywające co i prace malarskie Wink
Przynajmniej tak samo niesamowite i bezczelne jak "dziewica masturbująca się własną cnotą"
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości