• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Turbonegro

Ten temat musiał się pojawić prędzej czy później. Big Grin Ręka w górę, kto twierdzi, że "Turbonegro to bogowie". Ja powiem krótko- album "Ass Cobra" wymiata totalnie. Mało jest lepszych naparzanek od "Deathtime", "Denim Demon" albo "Hobbit Motherfuckers".
"Przemoc jest najwyższą formą sztuki"
Odpowiedz

Słyszałem kiedyś u kumpla jeden kawałek i mnie powalił. Nie mam pojęcia jaki miał tytuł, ale wtedy pomyślałem sobie, że muszę zdobyć więcej. Jak narazie mi nie wychodzi, mam nadzieję, że uda mi się to szybko naprawić, bo wydaje mi się, że warto.
Odpowiedz

Świetny jest kawałek do intra "Wildboyz".Fajny program i fajny utwór.
Big Grin
See You At The Bitter End...
Odpowiedz

lubie, chociaz maja dla mnie taki pseudo-nazi klimat Tongue
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Od paru dni słucham sobie płyty "Darkness Forever". Niezła, szczególnie dobrze brzmi początek - utwór "The Age Of Pomparius".
Odpowiedz

sprobuj plyty "Scandinavian Leather" i "Asscobra"
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Dzięki, poszukam. To co narazie słyszałem brzmi ciekawie.
Odpowiedz

Trochę zakurzył się ten temat. Ale to nic. Turbonegro po prostu wymiatają. Mają kopa jak nikt w Europie a na pewno nikt w Norwegii Smile, to jest muza a nie cała ta powalona nowa rockowa rewolucja. Pseudo-nazi klimat, nie, nie wydaje mi się. Ale faktem jest że paru kolesi z zespołu jest chyba gejami i dlatego zespół jest bojkotowany i mało znany (przynajmniej w Polsce, bo w USA mają fankluby. Ich granie określa się jako black-punk ale niektórzy mówią że to Negerpunk (nawet jest taki genre w winampie). Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to właściwie jest??? Co do samej muzy najnowszy album "Party Animals" jest wyj***sty. Poprzedni Scandinavian Leaher też był spoko. Co tu dużo gadać zakochałem się w Turbonegro...ale ciągle niewiele o nich wiem. Na oficjalnej stronie turbonegro.no nie piszą o sobie zbyt wiele, ani nic o swoich poglądach i też nie pisze czy z tym gejostwem to naprawde czy tylko taki jajcarski image. Nie da się ukry jednak że ich texty ociekają perwersją, zboczeniem i ogólnie kontrowersją...Ale kocham ich i za to...Wypowiedzcie się Wy.
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Hmmmm widzę że mało kto w Polsce a już na forum chyba nikt nie kojarzy klimatów Turbonegro...
Odpowiedz

Ja zatrzymałem się na etapie płyty "Darkness Forever", musiałbym wreszcie poszukać czegoś więcej.
Odpowiedz

Apropos "Ass Cobra" to nigdzie na necie nie mogę jej znaleźć. Bylbym ultrawdzięczny jakby ktoś zapodał linka. Poszukuje też debiutanckiego krążka "Hot Cars And Spent Contraseptives"
Odpowiedz

Przemek87 napisał(a):Hmmmm widzę że mało kto w Polsce a już na forum chyba nikt nie kojarzy klimatów Turbonegro...

dwa slowa - Scholastic Death.
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Ściągnąłem sobie z torrenta album "Ass Cobra".
Powaliło mnie totalnie !!! Kto nie słuchał ten flądra !! Ta muza poprostu ścina z nóg. Gdzieś słyszałem że ktoś uznał ten album za najlepszy punkowy album lat 90. Wcale bym się specjalnie nie kłócił.."I got erection" "Sailor Man" "Denim deamon" miodziooooo.....
TURBONEGRO !!!!!!!
Odpowiedz

Hmmm widzę że nie bardzo jest w Polsce ze znajomością Turbozboków z Norwegii Wink
Odpowiedz

Czy Turbo Jugend to nie jest ich fanklub?
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości