• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gluecifer

Gluecifer powstał w Oslo w 1994 roku. Rok później zespół zadebiutował wydanym w nakładzie 500 egzemplarzy singlem "God’s Chosen Dealer". Dzisiaj by go zdobyć trzeba wyłożyć 300 dolarów na internetowej aukcji. Następne wydawnictwo grupy, mini-album "Dick Disguised As Pussy", ukazało się w 1996 roku i zapewniło zespołowi niemałą popularność w ich rodzimej Norwegii. Nie dlatego, że teksty traktowały o wąchaniu kleju, seksie przez telefon i próbach samobójczych. Przede wszystkim dlatego, że muzyka zawarta na płycie zwalała z nóg. Totalny czad, melodia, zabawa – punk’n’roll w najczystszej postaci!
Kolejne albumy ugruntowały pozycję Gluecifer na europejskiej scenie rockowej, a występy na festiwalu w Roskilde (w 1999 roku grali na głównej scenie) oraz długie trasy po Starym Kontynencie i Stanach Zjednoczonych zjednały im rzeszę wiernych fanów.

Szkoda że już nie istnieją...
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Przemek87 napisał(a):Rok później zespół zadebiutował wydanym w nakładzie 500 egzemplarzy singlem "God’s Chosen Dealer". Dzisiaj by go zdobyć trzeba wyłożyć 300 dolarów na internetowej aukcji.
Pewnie chcieli być tak samo true jak Kyuss (z tym, że powinni to wydać na winylu) Wink .
Swoją drogą to zapewne znajdziesz gdzieś na necie ten materiał z singla.

Jakiegoś linka byś podał? Bo jakoś przeczuwam, że to może być coś fajnego Wink
Odpowiedz

Desolate City, jak dla mnie ich najlepszy kiler

http://www.youtube.com/watch?v=awcZo6fC7Y0

I Got A War (też wypas)

http://www.youtube.com/watch?v=yO2UzFHUL64
Odpowiedz

W sumie fajne granie, postaram się poszukać jakiegoś albumu.
Odpowiedz

Polecam "Tender Is The Savage" i Dick Disguised As Pussy"
Odpowiedz

sredniawa. jakos z tych kapel skandynawskich wole cos pokroju Refused czy Backyard Babies
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Słuchałem dziś trzeciej płyty Gluecifer i kurwa dzisiaj naprawde ciężko już o tak naturalnie rock'n'rollowe zespoły. Z tych nowych to żaden się nie umywa Glueciferowi. Pod względem rock'n'rollowatości bije Turbonegro, które przecież przestawiło się na rock n roll dopiero od tego tysiąclecia, wcześniej grając zajebisty trve surowy punk (najlepszy punk lat 90. swoją drogą).
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości