• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

truemetal

dla mnie wszystkie black i death sa takie same..jak mi ktos pusci 2 rozne kapele deathowe to mnie tam wszystko to samo...no ale najwazniejsze zeby bylo true i mega br00tal co nie?Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin
Changing into something less than human. No longer part of this machine...
[Obrazek: ministry.jpg]

..to ma być prowokacja?
- Tato, tato, kup mi łyżwy!!!
- Po co syku, i tak nie dożyjesz zimy..

Jesli tak to bardzo kiepska..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]

Ten człowiek postarał by sie o ambitniejszy temat....
IQ=?Big Grin

nie, to pytanie. prosze mi powiedziec czym sie rozni np. cof od dimmu borgir,...nie wiem czy to jest do konca black czy co to w ogole jest ale nie przyznacie ze malowanie mordy i pokazywanie golych zakrwawionych lasek w klipach to troche ....dziwne jest? Wink

Boze.. jakie glupie pytanie.. =/ Tym samym czym sie roznia poszczegolne kapele w inych gatunkach.. A Korn i Slipknot czym sie roznia? (podobno ich sluchasz) IMHO pokazywanie golych zakrwawionych lasek w klipach nie jest dziwniejsze niz 10 skaczacych po bebnach debili w maskach.. z czego 7 robi za statystow.. a tylko pozostala 3 gra..

dzemik u slipknota to jakos nie poniecam sie ich wygladem i tym co wyczyniaja na scenie ale ostatnia plyta mi sie podoba. a korn czym sie rozni od slipknota?moze tym ze to wlasnie slipknot i cala reszta takich zespolow z nich zrzyna(i nawet sie przyznaja).
no sory, jakos widze roznice miedzy heavy a thrash ...na przyklad.
a miedzy tymi jakos nie widze; jedna wielka rabanka, malo zrozumiale teksty(a jak juz zrozumiale to przewaznie sa one glupkowate)na dodatek kolesie maluja mordy na bialo i uwazaja ze sa mega mroczni i ze sam szatan ich nie chce....sory ale to wlasnie mnie smieszy...a ze zespoly jak korn i slipknot sa bardziej popularne to tez chyba znaczy o tym ze w jakis sposob trafiaja do sluchaczy. W przeciwienstwie do black ktory trafia w bande debili(nie mowie ze ty taki jestes ale znam multum takich osob ktorzy uwazaja ze sa mroczni bo nosza czarny podkoszulek z napisem cradle of filth)
peace

Cytat:no sory, jakos widze roznice miedzy heavy a thrash ...na przyklad.
a miedzy tymi jakos nie widze; jedna wielka rabanka, malo zrozumiale teksty(a jak juz zrozumiale to przewaznie sa one glupkowate)na dodatek kolesie maluja mordy na bialo i uwazaja ze sa mega mroczni i ze sam szatan ich nie chce....

A ja nie widze roznicy miedzy house i trance.. Jaki z tego wniosek? Ja nie znam sie na techno a ty na (black) metalu..

Cytat:sory ale to wlasnie mnie smieszy...a ze zespoly jak korn i slipknot sa bardziej popularne to tez chyba znaczy o tym ze w jakis sposob trafiaja do sluchaczy. W przeciwienstwie do black ktory trafia w bande debili(nie mowie ze ty taki jestes ale znam multum takich osob ktorzy uwazaja ze sa mroczni bo nosza czarny podkoszulek z napisem cradle of filth)

Britnej jest jeszcze bardziej popularna od Slipknota i Korna.. Czyli co? Lepsza muzyka? W koncu wiecej plyt sprzedaje.. a jak sam powiedizales.. im wiecej sprzedanych plyt tym lepszy wykonawca.. bo trafia do sluchaczy..

Idac tym tokiem rozumowania to Jarek Smietana (taki gitarzysta jazzowy) robi mniej ambitna muze od takiej np panny Spears..

ee dzem ja nie powiedzialem ze im bardziej popularny tym lepsza muzyke tworzy Big Grin nie nie...ja powiedzialem ze widocznie cos w tej muzyce JEST...w takim blacku moze byc pelno krwi i bialego pudru czy czego oni tam uzywaja ale jakos do mnie to nie trafia...
a miedzy house i trance ja tez nie widze roznicy...ale akurat nie ma tu takiego tematu wiec pzartostanowilem cos napisac zeby podokuczac tru blackowcom Tonguejesus czy wszyscy musza byc tacy negatywnie nastawieni do siebie?chill out man...

Piorun napisał(a):Zamknij swój pysk, bo już źle się czuję !!!
A co do psychiatrów to ty tu musisz byś najbardziej obeznany!!!

A ja bardzo bym prosil o pohamowanie jezyka, fakt, moge te posty usunac,.. ale moze lepiej byc troszke tolerancyjnym i wyrazic swoj poglad w inny sposob?

Tylko ze niestety malo jest osob tolerancyjnych w kazdy sposob Wink

Cytat:wiec pzartostanowilem cos napisac zeby podokuczac tru blackowcom Tonguejesus czy wszyscy musza byc tacy negatywnie nastawieni do siebie?chill out man...

Zaprzeczasz sam sobie.. Najpierw mowisz ze chcesz wkurzyc 'blackowcow' a potem ze ludzie sa zbyt negatywnie nastawieni do innych..

Eee co w tym złego że się malują na biało ???
Goście z Slipknota na ryjach mają jakieś tandetne maski, a ich muzyka z kolei do mnie nie przemawia ...

Głupkowate teksty ? Widocznie mało słuchasz deathu czy blacku ...
Niektóre może mają daleko od ideału, ale nurtu nie szufladkuje się po przesłuchaniu jednego zespołu ...

Co z tego, że Slipknot czy Korn jest bardziej popularny - tak samo jak ujął to Dżemik, - to, że Britney jest bardzije popularna świadczy o tym, że jest lepsza ???

Argumentacja : "zartostanowilem cos napisac zeby podokuczac tru blackowcom"
To radzę im nie dokuczać, bo źle na tym wyjdziesz.

Cytat:jesus czy wszyscy musza byc tacy negatywnie nastawieni do siebie?

Nikt nie jest tu do siebie negatywnie nastawiony, a poza tym to ty zacząłeś, tą bezsensowną kłótnię... wiec możesz mieć pretensję tylko do siebie...

Wybacz, ale troche mnie wkurzyły Twoje posty.. są bez sensu ...
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli

nie klotnie, poprostu chcialem zobaczyc reakcje ale widze ze black tu goruje(moze nie black,a metal)
widze ze jest tak jak przypuszczalem, wszyscy sie na mnie rzucaBig Grin hehe nie mowie ze to zle...bronce swojej muzy! miecz w reke!sila slowian!czy ja Wy to mowicie...
p.s. prisca mowie po raz 2gi... ze nie powiedzialem ze korn to lepszy zespol dlatego ze jest bardziej popularny...poprostu mowie ze scena black malo wniosla i jest ciagle ta sama...ten numetal "poKornowy" jakos sie jednak rozwinal...jakos...ale tez nie mowie ze tego slucham

Over and out

Ta dyskusja moim zdaniem nie ma sensu. Dobitnie widać, ze jedna ze stron (nie pamietam Nicka) kompletnie nie zna sie na Black Metalu i próbuje pokazać jak to zespoły typu KoRn i Slipknot są lepsze niż poezja. Cóż...widać mało sie wie i nie chce sie wiedzieć wiecej, tak to mozna ujać. Skoro teksty w BM są mało ambitne to jakie są w Kornie i Slipknocie? Jeśli już mam mówić o przesłaniu tekstów to o wiele wiecej w sobie ma BM, a nie tam grupka ludzi próbująca doczepić sie do prawdziwego metalu. Niestety ale nieudolnie...wróze tym ludziom góra dwa lata..później znikną ze sceny....

Tak zgadzam się z przedmówcą, ten temat nie ma sensu.

The end.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Wątek zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości