• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Trauma

Kto słyszał o tej jakże zacnej polskiej kapelce death??
Jak dla mnie to biją Vadera na głowę...
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

Slyszec, slyszalem.. Ale nie slucham.. I jak dla mnie to niedorastaja Vaderowi do piet..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Jak widać wiedza twa na temat tej kapelki jest troszke pobierzna i moze stąd ta opinia...
Odpowiedz

Bardzo mozliwe.. Slyszalem tylko raz jeden jedna plytke (jakis live) i sie nia nie zachwycilem.. Nie chce mi sie dawac Traumie drugiej szansy..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

No cóż, jak to sie mowi: nie wiesz co tracisz Smile
Odpowiedz

Ja w death'u nie gustuje, wiec nie znam, jakoś nie spieszy mi sie do poznania tego zespołu i wogóle zagłebienia sie w ten gatunek, dla mnie on jest berz przekazu, meloduyjnosći, rytmu.
Odpowiedz

M a s a k r a Big Grin

Mam ich MC Comedy Is Over, niebo w gebie!
Ale jezeli sie nie myle to od tamtego czasu sie troche zmienilo w kapeli :/ Jakos ostatnio ich plyta w jakiejs gazecie byla?

Perelka, bija niejedna polska kapele na glowe.
Odpowiedz

Otóż to panie miły...
Co prawda ich muzyka znacznie się zmieniła od czasów comedy - jest szybciej, brutalniej, mniej melodji i tych klimacików w intrach - ale muzyka stoi na wyzszym poziomie.

sml napisał(a):dla mnie on jest berz przekazu, meloduyjnosći, rytmu.

No jakby nie było sie mylisz.
Przekaz to wiele kapel jakis tam posiada, napewno jest bardziej fascynujacy od opowiesci o trolach leśnych czy innych kozłach. Melodja i rytm również są tyle ze zmieszane z poteżna dawką chaosu, co dodaje tylko smaku. NO i przede wszystkim moznesz posłuchać czytelnej, techniczne, wysmienitej gry instrumentalistów a nie jakiegos brzeczenia w tle Smile (co równiez ma czasem swój urok)
Odpowiedz

Królik racja, death ma przekaz, ale on po prostu do mnie nie trafia, brak tam w tej muzyce pewniego elementu bez którego cieżko żyć, nawet surowy black (który bardzo lubie) ma pewną melodyjność, składnie tekstów itp...
Odpowiedz

Jak dla mnie Trauma jest jednym z moich ulubionych zespołów death metalowych. Ci kolesie z Elbląga nieźle grają i są godni uwagi, taka przynajmniej jest moja opinia Smile
Odpowiedz

zdecydowanie Vader wygląda kiepsko przy nich, staram się już od paru lat zrozumieć skąd Vader ma tyle fanów, głos Petera nie jest niczym wybitnym, growluje jakby miał 60 lat i kłopoty z krtanią :? muzyka jest na standardowym poziomie

Trauma brzmi za to całkiem nowatorsko i wcale nie gorzej technicznie niż Vader, któremu techniki nie brakuje lecz według mnie ciekawych kompozycji
Odpowiedz

Nie no wg mnie kazda plytka traumy czy starsze czy nowa sa swietne... nowa ma wiekszego kopa ale z kolei tamte hmm nie wiem Tongue sa swietne Big Grin
Odpowiedz

Mojim zdaniem Trauma gra swietnie ale i tak Vader ja przewyzsza tworczascia i technika gry Vader gra podobne kawalki ale to jest wlasnie to Laughing
Odpowiedz

http://www.trauma.metal.pl

Nowy site'cik =P Kurcze, wokal ma chyba koszulke Traumy, musze gdzies taka dorwac =P Taka slodka jest =D

I musze skoczyc po swoja kasete Comedy is Over, grr! Dobry zwyczaj niepozyczaj,.. akurat bym zapuscil =P A tak to zostaja mi mp3 z ich strony =D
Odpowiedz

Dość stary temat, ale godny reaktywacji ;] pomimo iż nic nowego niestety Trauma jeszcze nie wydała po Imperfect Like A God. A odświerzam ten temat, bo właśnie niedawno dostałem się w posiadanie Imperfect.... i stwierdzam że jest maksymalnie zajebista! Pierwsze dwa kawałki to mistrzostwo - tak samo jak tytułowy. Reszta w sumie też nie odstaje, bo cała płyta jak mówiłem jest genialna ;]
Czy biją Vader'a o głowe...? może nie o głowe, ale napewno biją Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości