• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

TOOL - 24.06.2006 - Katowice "spodek"

No jest tam paru delikatnie mowiąc niekumatych redaktorów. Pani Gacek też nie jest moją ulubioną, ale najgorsza jest Angelika Kucińska która zajmuje się tą "nową rockową rewolucją". Podnieca się każdym nowym zespolikiem jako "zbawcą rocka" i "przyszłymi stonesami" i w swoich recenzjach praktyznie nie schodzi poniżej czterech gwiazdek. No ale to powinien być raczej osoby temat o Teraz Rock`u
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

Kilka miesięcy temu na łamach swojego czasopisma oferowali wkładkę o Tool - 90% tekstu stanowiły przedruki z książki "Parabola", a recenzja "10k Days" reprezentowała bardzo szczególny poziom.

Podobnych wpadek było wiele, m.in. recenzja debiutanckiej płyty zespołu 'Ich Troje' - odsyłam do tejże.

Także ciężko mówić tu o jakimkolwiek autorytecie muzycznym.
Sprawa ma się podobnie - jeżeli nie gorzej - z Nową Machiną.
[Obrazek: mallemma.gif]
Odpowiedz

Mam wrażenie, że Teraz Rock jest co raz gorszy - nie chodzi mi tutaj o to o czym piszą, ale jak.
Brak w Polsce porządnego czasopisma dotyczącego rocka, muzyki niezależnej - alternatywy, to temat na dłuższą dyskusję...
Odpowiedz

Zaraz, ale PARABOLE napisał przecież Koziczyński z TR to chyba miał prawo przedrukować trochę na wkładkę Big Grin
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz