• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

The Good The Bad and The Queen

Skład zespołu:
Damon Albarn (Blur)
Paul Simonon (ex-The Clash)
Tony Allen (ex-The Verve)
Simon Tong (ex-The Verve)

Nowy projekt kolesia z Blur, skład nieco zaskoczył, szczególnie obasada człowieka od grubych strun czyli Paula Simonona - zdaje się, że po rozpadzie The Clash zagrał na jednej płycie Big Audio Dynamite (to była kapela Mick'a Jones'a).
Płytka ma wyjść w przyszłym roku (na początku ponoć Wink ), a pierwszy koncert odbędzie się 12 grudnia - jak podaje cgm.pl będzie można to obejrzeć na majspejsie Wink .

http://www.myspace.com/thegoodthebadandthequeen
Po mojemu będzie dobrze Wink .
Kto ciekaw?
Odpowiedz

balzac napisał(a):Kto ciekaw?

Ja sem ciekaw. Sample niezle, ale moze to ze wzgledu na wokal, ktory zawsze lubialem.

Edit: kurna, ciagle slucham tych sampli, fajne granie, akurat takie mile dla ucha ;P
Odpowiedz

Acrid napisał(a):Edit: kurna, ciagle slucham tych sampli, fajne granie, akurat takie mile dla ucha ;P
Dokładnie Wink .

Mnie tam cieszy powrót Simonona, który nie nagrał chyba żadnej płyty przez ostatnie 20 lat. Co do kariery malarskiej Paula to nie mam informacji Wink .
Pewnie nie będzie takich akcji jak na okładce 'London Calling' bo i muzyka inna.

Mam nadzieje, że ktoś zgra jakoś ten koncert i wrzuci na jakieś youtube Wink
Odpowiedz

Od jakiegoś czasu z ciekawością czytam newsy o tym projekcie, może wyjść z tego bardzo dobra płyta. Fajnie, że Albarn znów coś nagrywa - szkoda tylko, że w obozie Blur ciągle cisza.

[Obrazek: tgfinalqp9.jpg]

Tracklist:

1. History Song
2. '80s Life
3. Northern Whale
4. Kingdom Of Doom
5. Herculean
6. Behind The Sun
7. The Bunting Song
8. Nature Springs
9. A Soldier's Tale
10. Three Changes
11. Green Fields
12. The Good, The Bad & The Queen

No i świetna okładka.
Odpowiedz

Hehe... a co się stało z "brzydkim"? Confusedhock:
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):a co się stało z "brzydkim"

No przeciez jest, synonim ;) [czy tam cos :P]
Odpowiedz

http://www.myspace.com/thelist - czyli łideła z ich wystepu.
Odpowiedz

http://www.myspace.com/thegoodthebadandthequeen - cala plyta na majspejsie.
Odpowiedz

Cała? Hoho

A teraz powiedz mi czy da to się jakoś zassać? Big Grin Posłuchałbym w podrózy.
P.S. oryginał zamierzam kupić Smile
Odpowiedz

22 stycznia premiera, a dzisiejszy wyskok z myspacem to ze strony Albarna chęć zagrania na nosie ludziom odpowiedzialnym za wycieki. Narazie tylko coś to nie działa, mam samą tracklistę i przesłuchać się nie da.
Odpowiedz

Oczywicie plyta w formacie *.mp3 smiga juz po necie. Z teg co widzialem po allegro, mozna zkaupic dwie wersje:

-> CD, za ~64pln,
-> CD + DVD, za ~85pln (na plycie dvd:
1. Nature Springs (Live At The Tabernacle)
2. The Bunting Song (Live At The Tabernacle)
3. The Good, The Bad And The Queen (Live At The Tabernacle)
4. A Soldier's Tale (Rehearsal Footage)
5. The Good, The Bad and The Queen (Interview)).

Wlasnie sie zastanawiam na co oszczedzac, bo plyta to zapewne album roku 2007 ;P
Odpowiedz

Śmiga, śmiga. Ja właśnie zacząłem pierwszy odsłuch i też się zastanawiam którą wersję zakupić. Chyba porwę się na tę z dvd.

edit:

Narazie płyta zbiera niezłe recenzje - http://www.metacritic.com/music/artists/...ndthequeen , ciekawe jak będzie dalej.
Ja po dwóch przesłuchaniach jestem nastawiony bardzo optymistycznie.
Odpowiedz

I jak tam Balzac, przesłuchałeś już? ;> Ja jestem w pełni zadowolony, tego od Albarna i spółki oczekiwałem. Po kilkunastu odsłuchach mogę już z cała stanowczością stwierdzic, ze to bardzo dobra płyta i wydanych pieniędzy nie żałuję.
Odpowiedz

Przesłuchałem, ale nie kupiłem jeszcze Wink
Brzmi Blurowo, brit-popowo. Wreszcie przekonałem się do wokalu Damona. Faworyt mój to 'Herculean'.
Za dużo The Clash tam nie ma Wink , ale i tak jestem zadowolony. Bardzo fajne kompozycje ze świetnie pasującym do nich wokalem.
Odpowiedz

Za dużo nie, ale w kilku momentach skojarzenia z The Clash mi się nasuwają. No i bas tak swojsko brzmi ; ).
Odpowiedz