• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

STORMSLAG!

Jest to dunski zespol skladajacy sie z dwoch czlonkow (jak mi narazie wiadomo) Jim (wokal) i Tao (gitara),wczesniej tez byl perkusista JP,ale go wywalili za brak umiejetnosci,poprostu sie nie nadawal,jak to powiedzial Tao.

Dobra ale to nie bedzie o tym. Tu podaje linka :

http://www.dr.dk/stormslag/programmerne.asp

Trzeba kliknac na "Se afsnit" i leci...proponuje ogladnac odcinek 4. (4. afsnit ) ...jest o tym,ze chlopaki wybieraja sie na tró Wacken ,no i dalej sami zobaczycie,rozumiem ,ze mozecie nic nie rozumiec o czym oni gadaja (jak ktos bedzie strasznie ciekawy to moge przetlumaczyc) ,ale warto to zobaczyc Wink naprawde! chociaz jakie sa zwyczaje w Danii ,czy jakie zwyczaje maja dunscy metale Tongue

http://www.dr.dk/stormslag/krypten.asp

tu sa jakies extra filmiki itd

http://www.dr.dk/stormslag/personerne.asp

tu cos o czlonkach...

wiec hmm... co jeszcze moge o nich wiecej napisac...to moze zeby wiadomo bylo kto jest kto ,to:
Jim to jest ten wysoki szatyn (jesli sie nie myle)
Tao to jest ten niski blondyn ,co sie tak glupkowato smieje Laughing ,nie no ten smiech rozwala
JP to jest ten wysoki blondyn Tongue

wiec enjoy wszyscy,mam nadzieje,ze wam sie spodoba Wink
Jag är inte en människa. Det här är bara en dröm, och snart vaknar jag. Det var för kallt och blodet levrades hela tiden.
Odpowiedz

Dziekuje za wspaniale komentarze Smile Widac polacy umieja sie wypowiedziec Smile tak trzymac Tongue
Jag är inte en människa. Det här är bara en dröm, och snart vaknar jag. Det var för kallt och blodet levrades hela tiden.
Odpowiedz

Jakbyś napisała po polsku pierwszego posta, to może by ktoś coś odpisał, a tak to nie wiem co to w ogóle jest, czy jakieś jaja, czy poważna kapela czy co?Duńskiego niestety nie znam, więc ze strony zbyt wiele się nie dowiem. Mad
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Ciesze sie ,ze doceniles moja znajomosc chinskiego. Tak, pierwszy post zostal napisany po chinsku Tongue I to nie sa jaja,tylko powazna kapela. Kiedy pierwszy raz ich widzialam,tez tak sadzilam. Ale po obejrzeniu reszty odcinkow,zauwazylam,ze to jest taka kapela "na powaznie". I co,ze po dunsku Tongue Jak ktos udostepnia jakies filmiki po japonsku,czy po hiszpansku,to wszyscy sie strasznie ciesza Smile
Odpowiedz

Tomash ma rację - z tego postu nic, a nic nie wynika. Co to ten 'Storm-coś-tam' jest do cholery to ja nie wiem. Marna prezentacja. Na pewno się nimi nie zaintresuję Rolleyes .

PS. Mnie tam duński metal jakoś nie wchodzi - nie chce uogólniać ale aki np. Mnemic jest jakiś taki nijaki/bezpłciowy a Raunchy ma może z trzy przyzwpite numery, ot co.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Cytat:Mnie tam duński metal jakoś nie wchodzi
Mnie też - poza PANZERCHRIST.Z tego zespołu akurat Dania może być co najmniej tak dumna, jak z braci Laudrupów Big Grin
Odpowiedz

R_amze_S napisał(a):[Mnie też - poza PANZERCHRIST.

Nikt nie słucha Mercyful Fate? ; ) i tak ARTILLERY rządzi tym małym, zawszownym krajem ; p
OMG! IT'S A PATCH MAN!
Odpowiedz

No akurat z w/w Panami nie mam sie co równać. Jakoś aż tak mocno nie zagłebiałem sie w undergoundową scenę, tym bardziej duńską Smile.
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):No akurat z w/w Panami nie mam sie co równać. Jakoś aż tak mocno nie zagłebiałem sie w undergoundową scenę, tym bardziej duńską Smile.

Jeśli mówisz o A., to nie jest to żaden underground tylko zespół z kilkoma płytami na koncie, nawet takt ich wydawał u nas...
OMG! IT'S A PATCH MAN!
Odpowiedz

W Danii to rzadzi Iniquity. Wink
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

King Diamond to niewątpliwie czysty wypas- to jest [prawdziwy duński materiał eksportowy/
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

SuicideKaiten napisał(a):Jeśli mówisz o A., to nie jest to żaden underground tylko zespół z kilkoma płytami na koncie, nawet takt ich wydawał u nas...

Fakt. Moja niewiedza.

ReTuRn napisał(a):King Diamond to niewątpliwie czysty wypas- to jest [prawdziwy duński materiał eksportowy/

No ale KD to już troszkę taki "zamerykanizowany duński". Ale fakt, faktem... zapomniałem o KD i MF. Jakims fanem nie jestem no ale zapomniec o kims takim... Crying or Very Sad
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):King Diamond to niewątpliwie czysty wypas

Jakby King zamknal jape i dal pograc gitarzystom to bylby sluchalny zespol.
Odpowiedz

A dużo w tym prawdy, bo gitarzyści są zajebisci, a solówki przemocne. Tyle, że sporo z riffów wymyśla właśnie King Wink. TAk poza tym na niektórych płytach śpiewa dobrze (n.p. Conspiracy).
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Sęk w tym że zarówno Diamond ,jak i Mercyfule najlepsze lata mają za sobą.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości