• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

STEPHEN KING

-Rene- napisał(a):
sabczax napisał(a):podobala mi się 'carrie'
A mnie nie.
A mnei tak.I film ,i ksiązka.
Odpowiedz

^Ja tam nie lubie takich historyjek,nie znalazłam w niej nic,no urzekłoby choćby 0,001% części mnie.
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

Ja jak narazie miałem okazje przeczytać:

"Nocna zmiana" - bardzo ciekawy zbiór opowiadań Smile
"Buick 8" - niezbyt mi sie podobała ta książka.
"Langoliery"
"Smętarz dla zwierzaków" - obecnie jestem w trakcie czytania i jak narazie jest najlepsza Smile
Odpowiedz

R_amze_S napisał(a):
-Rene- napisał(a):
A mnie nie.
A mnei tak.I film ,i ksiązka.

rzecz gustu Rolleyes
Odpowiedz

a ja właśnie będę czytać ostatni tom cyklu Mroczna Wieża. Robi wrażenie, są oczywiście fragmenty, które mi się nie podobaja (chodzi mi o ten tom, gdzie była opowiastka o miłości Rolanda, i zajęło to większość tomu), bo reszta jest niesamowita Smile
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

mój ulubiony autor Smile
Christine rządzi! Tongue
Odpowiedz

-Rene- napisał(a):
A mnie nie.

Mnie też nie. Końcówkę czytałem już "na siłę" dla zwykłego "obowiązku", bo co to za czytanie książki "do połowy". Pozatym wogóle nie odpowiada mi styl Kinga i snute przez Niego opowiastki.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):Mnie też nie. Końcówkę czytałem już "na siłę" dla zwykłego "obowiązku", bo co to za czytanie książki "do połowy". Pozatym wogóle nie odpowiada mi styl Kinga i snute przez Niego opowiastki.
[Obrazek: 1.jpg].
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

W powieściach Kinga faktycznie czasami trafiają się dłuzyzny.Dlatego wolę Koontza.
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz

-Rene- napisał(a):[Obrazek: 1.jpg].

Dzięki kochana... akurat mi się kończy Wink .
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

W sumie dopiero niedawno się zaznajomiłem z twórczością tego pana, jak narazie przeczytałem:

- Stukostrachy - fajne, choć nieco naiwne

- Bastion(w tej pełnej, 1,5 tys stronnicowej wersji) - fajnie się rozwija(przez jakieś 1200 stron Laughing ) ale zakończenie nieco rozczarowuje.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Niedawno przeczytałem I tom Christine ...no i pomomo mojego zaciekawienia drugiego tomu nie ma :p w księgarni.Teraz czytam "Jasność"..na początku trochę nudnawe ,ale się rozkręca..no i wszystkie tomy w jednym 8) ...czytał ktoś ??
Odpowiedz

:] Braciak przez wakacje musial czytac "Long Walk" do szkoly. Widzialem tu tlumaczenie "Wielki Marsz" ale bardziej bym to nazwal "Dlugi Marsz". Nie wiem jak w Polsce jest tlumaczenie.
Odpowiedz

Przeczytalem:
,,Misery"
,,Uciekinier"
,,carrie"
,,Buick 8"

Misery...mhm... + klimatyczna muzyka..+ pozne nocne pory= eee?
Odpowiedz

Nie da się ukryć, że powieści Kinga nie wszystkim się mogą podobać, a zwłaszcza tzw. realistom. Ja go cenię za niesamowity kunszt pisarski, wielowątkowość jego powieści, za ironię i wiedzę. Poza tym myślę, że ten facet naprawdę kocha to czym się zajmuje, a to przede wszystkim jest najważniejsze - pokazuje światu, że bawiąc się jak 3-latek można z tego wyżyć. Że trzeba realizować swoją pasję.
Do tej pory przeczytałam:

"Buick 8"
"Carrie"
"Gra Geralda"
"Desperacja"
"Stukostrachy"
"Cujo"
"Łowca snów"
"To"
"Cmętarz zwieżąt"
"Chudszy"
"Marzenia i koszmary"