• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Socjalizmowi mówimy stanowcze NIE!!!

Necro Desecrator napisał(a):Oho,ktoś wpadł na pomysł zorganizowania darmowego koncertu Stinga w naszym pieknym kraju...Coś mi jednak mowi ,że ów show ,dla podatnika bynajmniej darmowe nie bedzie.A moze się mylę...
hmm przeciez miedzynarodowe Orange stac na zorganizowanie koncertu jeszcze do tego dokladnie w momencie kiedy wchodzi na polski rynek - jaka genialna kampania reklamowa - kup starter - zobacz gwiazde - mysle ze podatnik nic za to nie zaplaci - co najwyzej uzytkownicy sieci
Odpowiedz

Rumian napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):Oho,ktoś wpadł na pomysł zorganizowania darmowego koncertu Stinga w naszym pieknym kraju...Coś mi jednak mowi ,że ów show ,dla podatnika bynajmniej darmowe nie bedzie.A moze się mylę...
hmm przeciez miedzynarodowe Orange stac na zorganizowanie koncertu jeszcze do tego dokladnie w momencie kiedy wchodzi na polski rynek - jaka genialna kampania reklamowa - kup starter - zobacz gwiazde - mysle ze podatnik nic za to nie zaplaci - co najwyzej uzytkownicy sieci

Ok w takim razie,mi tylko obiła się o uszy informacja o darmowym koncercie,o zadnym Orange nie slyszalem...
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

Necro Desecrator napisał(a):o zadnym Orange nie slyszalem...
nie slyszales? orange przejmuje ideę i chce sie dobrze wypromowac - mam nadzieje ze jak wejdzie zagraniczny operator to obnizy ceny na tyle ze inni zeby byc konkurencyjnymi tez obniza ale dobra koniec OT
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):PJKM chce by wojsko, policja i sądy były państwowe, i opłacane jednolitą stawką za te usługi, czyli w praktyce - podatkiem pogłównym - każdy dorosły mężczyzna-obywatel płaci tę samą stawkę, pewnie coś koło 100 zł miesięcznie. Jest to sprawiedliwe opodatkowanie w tym sensie, że każdy płaci tyle samo za to samo - czyli ochronę przestrzegania prawa własności, umów i nietykalności.
Ok powiedz mi jedno, czy tylko z tego maja byc utrzymywane, czy z czegos jeszcze?
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Valhalla napisał(a):Ok powiedz mi jedno, czy tylko z tego maja byc utrzymywane, czy z czegos jeszcze?

zasadniczo tylko z tego. oczywiscie np. ja osobiscie bym zostawil akcyze na papierosy, a nawet ją podniósł, hehe, ale uczciwie to wpływy z tego typu tytułów powinny iść na likwidację skutków nałogu, dlatego jednak wojsko, policja i sądy będą finansowane z podatku pogłównego - 100 zł od głowy, 20 mln głów - 2 mld zł do rozdysponowania. Armia mała, zawodowa, wspomagana przez ochotników (pamiętajmy że broń będzie legalna). Policja zajmująca się tylko prawdziwymi przestępstwami kryminalnymi, a nie ściganiem tzw. przemytników itp. przedsiębiorców, będzie tańsza. Sądy zajmujące się tylko sprawami kryminalnymi - będą tańsze. Sprawami cywilnymi zajmować się powinny prywatne sądy arbitrażowe.

Cytat:Ok w takim razie,mi tylko obiła się o uszy informacja o darmowym koncercie,o zadnym Orange nie slyszalem...

Idea jest częścią PTK Centertel, a ten częścią TP SA, którego współwłaścicielem jest France Telecom. Polscy klienci monopolisty TP SA jak i posiadacze Idei płacą na emerytury Francuzów (bo we France Telecom udziały ma rząd Francji który finansuje w ten sposób fundusz emerytalny u siebie). Tak więc ten koncert taki darmowy to kurva nie jest! Każdy polski obywatel, zmuszony monopolem TP SA do korzystania z usług tej bandyckiej szajki dopłacił do tego koncertu.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

2 mld. to raczej zdecydowanie za mało na wojsko, policję i sądy Wink zdecydowanie.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):2 mld. to raczej zdecydowanie za mało na wojsko, policję i sądy Wink zdecydowanie.
To na miesiac, ale fakt faktem wojsko lczy sobie 150tys ludzi, policja przynajmniej ze dwa razy tyle, a sady itp to juz w ogole Wink
Odpowiedz

Aaaaaa... miesiac... No to moze dadza radę. Niech pomyśle...

2*12=24[mld zł]

No to nie powinien być wielki problem.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):Aaaaaa... miesiac... No to moze dadza radę. Niech pomyśle...

2*12=24[mld zł]

No to nie powinien być wielki problem.
nie wiem Question nie ja ustalam budzet Laughing
Odpowiedz

Valhalla napisał(a):To na miesiac, ale fakt faktem wojsko lczy sobie 150tys ludzi, policja przynajmniej ze dwa razy tyle, a sady itp to juz w ogole Wink

wojsko, to jak będzie zawodowe - to wystarczy im 60 000 ludzi na najwyższym poziomie wyszkolenia. Polskie wojsko ma być siłą obronną , a nie siłami szybkiego reagowania (czyt. szybkiej napaści na niepodległe państwa), jak by to chciało nato
Policja , po ostatnich wydarzeniach w Mielcu (gdzie to niewinnych przechodniów spałowali - starszego mężczyznę i chłopaka z dziewczyną), musi zostać przeorana i podporządkowana demokratycznym procedurom kontroli, jeśli ma pozostać państwowa. Ja bym sprywatyzował kurwii mimo wszystko...
Sądy odciążone od spraw cywilnych i durnych procesów o "przestępstwa bez ofiar", również zostaną odchudzone liczebnie.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

Keltuś, czy wspominalam, ze moj ojciec jest zawodowym zolnierzem? Laughing Chcialabym, zeby nadal mial prace Laughing
Odpowiedz

Valhalla napisał(a):Keltuś, czy wspominalam, ze moj ojciec jest zawodowym zolnierzem? Laughing Chcialabym, zeby nadal mial prace Laughing
chyba nie czytalas dokladnie eseju - moim zdaniem jesli sprawdziloby sie to co Kel napisal to Twoj stary jako byly zolnierz znalazlby bardzo szybko prace jako np ochroniarz w jakiejs nowo powstalej firmie
Odpowiedz

Rumian napisał(a):[ chyba nie czytalas dokladnie eseju - moim zdaniem jesli sprawdziloby sie to co Kel napisal to Twoj stary jako byly zolnierz znalazlby bardzo szybko prace jako np ochroniarz w jakiejs nowo powstalej firmie
Chyba nie wiesz, czym moj tata sie zajmuje wiec siedz cichutko, dobrze? Wole zeby robil to co robi, a nie cos innego. I troche szacunku, moze Ty masz starego, ale ja mam tate.
Odpowiedz

Valhalla napisał(a):Chyba nie wiesz, czym moj tata sie zajmuje wiec siedz cichutko, dobrze? Wole zeby robil to co robi, a nie cos innego. I troche szacunku, moze Ty masz starego, ale ja mam tate.

Jeśli zajmuje się czymś fajnym i/lub dochodowym, to wiadomo, że chcesz, aby dalej się tym zajmował. Jednak wychodzi tu na jaw pewien tok myślenia - pracowanie w jednej firmie całe życie i ani mysleć o przebranżowieniu lub chociaż delikatnej zmianie. I stąd właśnie strajki, pikiety i inne takie, na dokładkę włazidupstwo polityków i mamy typową - mam nadzieję, że tylko ostatnio - sytuację w Europie.
To tak słowem komentarza, bo to nie jest post na przypierdolenie się.
Kill them all
Kill them all for slander
Kill them all
And mute their ways
Odpowiedz

Ale wymyslacie, zolnierz to zolnierz, moj tata jest wyksztalcony w kierunku lotniczym (tyle Wam powiem Surprised) i nie mam zielonego pojecia co innego moglby robic, jesli nie to co wlasnie teraz, on jest po prostu do tego stworzony i jestem bardzo ciekawa, jak chlop po szkole ksztalcacej na zolnierza zawodowego ma sie przekwalifikowac? Majac 41 lat ma isc na studia na 5 lat a potem poszukac sobie nowej pracy? LOL? Gdzie w wieku 46 lat perspektywy dla nowicjusza w zawodzie sa zerowe?
Taki przyklad tylko daje Wink
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości