• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Slipknot

Witam wszystkich, często w moim otoczeniu słyszę że zespół slipknot jest określany zespołem komercyjnym.

CZEMU KURFA ? :C
METAL \m/
Odpowiedz

bo żyją z grania
[Obrazek: c8b259e3332eeddf.jpg]
Odpowiedz

Ojej... Może troszeczkę, ale wiecie, dlaczego? Bo większość metalowców nie szanuje młodych zespołów, wszyscy są zapatrzeni w Metallikę, Iron Maiden itd. Ja myślę, że są całkiem nieźli. Nie słucham ich tak często jak tych starszych zespołów (kurcze faktTongue), ale są mniej komercyjni niż Metallica dzisiejszych dni. Oni się wypalili, moim zdaniem Kille 'Em All, Ride The Lightning (najlepszy!), Master Of Puppets, ...And Justice For All i niektóre utwory z Czarnego Albumu. Reszta to nie metal. Skończyły im się pomysły, ale grają. Strasznie grają. Dla kasy. To komercja.
Za dużo o Metallice... Po prostu fajny przykład Blush
A młode zespoły trzeba szanować, bo one też mają potencjał, a nie które cholernie wielki talent. A kiedyś zabraknie legend. Po prostu się zestarzeją, przestaną grać. Toteż uwierzmy w nowe.
WHAT DO YOU MEAN I AIN'T KIND?
JUST NOT YOUR KIND!
Odpowiedz

(11-02-2011, 03:44 PM)TrashowaMetalowaKociara napisał(a):  Dla kasy.

a dla czego maja grać?
Odpowiedz

Przynajmniej nick jest trafny - trash indeed.
Odpowiedz

(11-02-2011, 04:21 PM)jankier napisał(a):  
(11-02-2011, 03:44 PM)TrashowaMetalowaKociara napisał(a):  Dla kasy.

a dla czego maja grać?

Dla muzyki. Dla mnie oczywiste...
JUST NOT YOUR KIND!
Odpowiedz

i nie mogą przy tym zarobić, bo to już wtedy jest blee?
Odpowiedz

Ojej, pewnie że mogą, to nawet wskazane (Tongue), ale warto przyznać, że to co teraz grają nie jest tak szczere jak kiedyś... Mylę się?
JUST NOT YOUR KIND!
Odpowiedz

żeby być fajnym i "szczerym" (o cokolwiek tu chodzi), trzeba cały czas napierdalać na jedno kopyto? kapele się zmieniają. jednym to pasuje, drugim nie i ci drudzy pierdolą potem od rzeczy, że "się sprzedali" czy "komercja ich zżarła"
Odpowiedz

'Death Magnetic' jest "inny"?! OK... Może do mnie po prostu nie przemawia i sobie coś wyimaginowałam... Chociaż należę do tych, co lubią Load I ReLoad... ale litości...
Co... ze mną jest coś nie tak? Spróbuj mnie zrozumieć...
JUST NOT YOUR KIND!
Odpowiedz

rozumiem, że komuś może się coś nie podobać, ale żeby od razu twierdzić, że ktoś się sprzedał? kim ty jesteś, żeby mówić komuś innemu jak ma zarabiać na życie?
Odpowiedz

Za daleko... Niech sobie grają, co chcą, ale ich jakoś mało osób się czepia, że są komercyjni. A Slipknot? Psy na nim wieszają ile wlezie, tylko dla tego, że podobają się młodym ludziom i żyją z muzyki - jak Metallica! Która po prostu straciła swój charakter (nie czepiam się), ale nikt o niej nie mówi, bo jest uważana za legendę... Muzycy też ludzie, mogą mieć słabsze dni. Nie lubię po prostu tego, że starsze zespoły są nietykalne, a te młodsze wciąż krytykowane... To wszystko.
JUST NOT YOUR KIND!
Odpowiedz

Nie wiem w którym momencie metallica była nietykalna. Od dawna wiesza się na nich psy, a od czasu afery z napsterem, wielu ludzi wręcz tego zespołu nienawidzi.

Ale jako pozerka i kindermetalówa możesz tego nie wiedzieć.
Odpowiedz

(11-07-2011, 06:48 PM)czarnykruk napisał(a):  Nie wiem w którym momencie metallica była nietykalna. Od dawna wiesza się na nich psy, a od czasu afery z napsterem, wielu ludzi wręcz tego zespołu nienawidzi.

Ale jako pozerka i kindermetalówa możesz tego nie wiedzieć.

O co ci chodzi z tym kindermatelem?! Kompletnie nieuzasadniona, dość głupia teoria na mój temat Big Grin
Skoro ci to poprawia humor...

Tak czy inaczej... Nie wszyscy traktują ją tak źle jak Slipknota.

PS Wal się
JUST NOT YOUR KIND!
Odpowiedz

czyli co? w ogóle nie można źle mówić o kapelach? myślałem, że tu chodzi o z dupy branych argumentach krytyki. zresztą z kim ja rozmawiam? Big Grin
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości