• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satyricon

Dżemik napisał(a):Losz. W koncu dorwalem Now, Diabolical. Dobry album, choc nazbyt podobny do Volcano i [jak slusznie MaFFej zauwazyl] troszku monotonny. Po V Satyricon okrzyknieto najwiekszymi sprzedawczykami black metalu razem z Emperorem i Dimmu Borgir, strasznie mnie zatem dziwi brak podobnych glosow po wyjsciu najnowszego albumu, ktory jeszcze bardziej podobny jest do DB i tego calego 'extreme metalu' spod znaku Kredek i Dimmu wlasnie. ;] Dobre, ale wolalbym, zeby Satyr z ziomalami reaktywowal Storm i Wongraven, miast tworzyc albumy na 8/10 jako Satyricon.
jeśli nie jest podobny do ostatniego gówna co wysrali to już mnie to cieszy, ale skoro jest podobny do kredek i dimmu to kapituluje..
and now is forever...
Odpowiedz

Jako tako to nie jest podobny... Smile
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

fetus napisał(a):
Dżemik napisał(a):Losz. W koncu dorwalem Now, Diabolical. Dobry album, choc nazbyt podobny do Volcano i [jak slusznie MaFFej zauwazyl] troszku monotonny. Po V Satyricon okrzyknieto najwiekszymi sprzedawczykami black metalu razem z Emperorem i Dimmu Borgir, strasznie mnie zatem dziwi brak podobnych glosow po wyjsciu najnowszego albumu, ktory jeszcze bardziej podobny jest do DB i tego calego 'extreme metalu' spod znaku Kredek i Dimmu wlasnie. ;] Dobre, ale wolalbym, zeby Satyr z ziomalami reaktywowal Storm i Wongraven, miast tworzyc albumy na 8/10 jako Satyricon.
jeśli nie jest podobny do ostatniego gówna co wysrali to już mnie to cieszy, ale skoro jest podobny do kredek i dimmu to kapituluje..

Nie zakumales, mon. ;] Now, Diabolical jest BARDZO podobny do Volcano. Do Kredek nie, do Sorgens Kammer - Del II i Abmaktslave Dimmu- tak. Smile
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

ludzie kochani....
gdzie Wy porównojecie Credki do Satyricona...

jak dla mnie nie ma porównania
Some say the end is near.

Some say we'll see armageddon soon.

I certainly hope we will.

I sure could use a vacation from this

TOOL - AEnema
Odpowiedz

Czytal kto recenzje na rockmetal? Nowe wydawnictwo dostalo 8/10 ;)

Adam kalisz" Kaliszewski napisał(a):Nie zmienia to faktu, że w mojej subiektywnej ocenie "Now, Diabolical" to rzecz co najmniej godna uwagi i wręcz piękna przez zamierzoną brzydotę. Jest w tej płycie jakiś magnetyzm, który wciąga słuchacza i nie pozwala się od niej oderwać przez długi czas.

Klik
Odpowiedz

Eee tam... powiem szczerze, że "KING" jest fajny w swojej "przebojowości" i miło się tego słucha, ale tylko ten jeden numer i dosyć - płyta w całości męczy mnie jak cholera.

PS. Ja nie porównuję Satyricona do Kredek - muzycznie sią TOTALNIE inni (no Satyr & Frost są bez porównania lepsi) ale jedni i drudzy to taki pseudo/niby black (stosunkowo "skomerjalizowany" - tylko prosze spokój Smile). Mi tylko o to chodzi.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

Dżemik napisał(a):
fetus napisał(a):

Nie zakumales, mon. ;] Now, Diabolical jest BARDZO podobny do Volcano. Do Kredek nie, do Sorgens Kammer - Del II i Abmaktslave Dimmu- tak. Smile
jeśli do Volcano czytaj najgorszej płyty Satyricon to dobrze ze nie miałem tej nieprzyjemności usłyszeć tego nowego materiału.
and now is forever...
Odpowiedz

Bardzo młodzieżowy mają nowy teledysk :?
Lay Down Your Soul To The Gods Rock N' Roll!
[Obrazek: Foxhounds.gif]
Odpowiedz

Tja, bardzo nie-blackowy teledysk i chyba smialo mozna stwierdzic iz komercyjny, tym bardziej szkoda, bo ta kapela ma w swym dorobku chyba jeden z najbardziej kultowych teledyskow BM "Mother North".
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

co wy chcecie, moze i jest smiechowy ale z drugiej strony chlopaki maja juz jakies 10 lat wiecej niz za czasow Nemesis Divina i chyba nie musza palic krzyzy ani roztrzaskiwac ich toporami, nie musza tez chyba nosic gwozdzi na lapach, moze i nie sa tak tru jak wtedy ale chyba po prostu... dorosli Wink
Ja jestem bóg i spójrzcie tam ...
Co to jest? - Człowiek!
Od dzisiaj będziesz żył, zabije żeby żyć
to znaczy musi jeść, zabije żeby zjeść.
Stworzyłem piękna rzecz.
Odpowiedz

spellbound napisał(a):co wy chcecie, moze i jest smiechowy ale z drugiej strony chlopaki maja juz jakies 10 lat wiecej niz za czasow Nemesis Divina i chyba nie musza palic krzyzy ani roztrzaskiwac ich toporami, nie musza tez chyba nosic gwozdzi na lapach, moze i nie sa tak tru jak wtedy ale chyba po prostu... dorosli Wink
to się nazywa ewolucja, tyle że rozumiem takie podejście w stosunku do ULVER, ARCTURUS ale SATYRICON chyba stać na coś więcej? Ale raczej geniusz ich opuscił - niech Hern myśliwy im wybaczy.
and now is forever...
Odpowiedz

eh ludzie, w skandynawi...ludzie zaczynaja znowu wierzyc w tym swoich bogow. mam wielu znajomych,ktorzy sluchaja szczegolnie black i folke metalu. interesuja sie mitologia skandynawska itd. np. na imrezach piwo pija z rogow Confusedhock: Big Grin ,ale to tez tak dla jaj. i tez sa zmeczeni ta chrzescijanska propaganda itd. ale jesli wy ich nie rozumiecie,to hmm..inaczej wam nie wytlumacze,trzeba by bylo tu mieszkac. na serio Tongue kiedy przyjechalam do danii zaczelam inaczej patrzec na swiat i zmienilam poglady. vikingowie,trole sa fajne. niech trollhammaren bedzie z wami!

P.S. sorry za OT,ale musialam to napisac
Jag är inte en människa. Det här är bara en dröm, och snart vaknar jag. Det var för kallt och blodet levrades hela tiden.
Odpowiedz

faktycznie te ich wierzenia są smieszne i prymitywne zaraem.
and now is forever...
Odpowiedz

A co ty niby takiego o nich wiesz? Albo czemu sa niby prymitywne? jesli mozna zapytac.
Jag är inte en människa. Det här är bara en dröm, och snart vaknar jag. Det var för kallt och blodet levrades hela tiden.
Odpowiedz

metallgirl napisał(a):A co ty niby takiego o nich wiesz? Albo czemu sa niby prymitywne? jesli mozna zapytac.
bo to raczej mitologia no nie
and now is forever...
Odpowiedz