• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satyricon

Nevermore napisał(a):fetus-pierdolisz jak potłuczony-ostatnie cztery Satyricony to ich najlepsze płyty co do tego nie mam wątpliwości-dla mnie im dalej tym lepiej(nie jestem ekspertem jeśli chodzi o BM więc to opinia subiektywna) natomiast to, ze Satyricon zaczyna się na ND jest oczywistym faktem, reszta ich dyskografii to cieniutki BM, jakiego nie znoszę.A z komercyjnościa to ROTFL, co prawda zespól stał się bardzo popularny ale póki co ich kawałki nie lecą w radiach, są asłuchalne dla przeciętnego człowieka i poza "Mother North" raczej nielubiane przez 15-17 letnich grim pagan metalofcuf.
nie mam wątliwości co do tego ze dwie ostatnie prdukcje to gnioty i ze masz po prostu zjebany gust ST jest bardzo dobrą płytą i obok ND to własnie dwie najlepsze
and now is forever...
Odpowiedz

fetus jak zwykle kurewsko bezpośredniWink
Odpowiedz

fetus napisał(a):nie mam wątliwości co do tego ze dwie ostatnie prdukcje to gnioty

jakby to byly gnioty, to S nie mialby kontraktu z Roadrunner. proste zasady rynku. "Is it black metal? It depends on who's asking". Chlopczykow zaorac.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):
fetus napisał(a):nie mam wątliwości co do tego ze dwie ostatnie prdukcje to gnioty

jakby to byly gnioty, to S nie mialby kontraktu z Roadrunner. proste zasady rynku. "Is it black metal? It depends on who's asking". Chlopczykow zaorac.
proste zasady rynku wyglądają tak że gdyby radio maryja było hujową stacją to nikt by jej nie słuchał - jesteś kretynem wiec ci wybaczam a swoją drogą huj ci w dupe
and now is forever...
Odpowiedz

Ja bym się jednak zgodził z fetusem,mozecie mnie zbluzgac jeśli chcecie,wisi mi to.Dla mnie - a jakimś wielkim miłosnikiem BM nie jestem- jednak za malo tu Szatana.Sorry Winnetou.Muza jest jakaś taka mdła....Zresztą juz Volcano było z dupy.Ostatnią płytą Satyricona przy której mi staje jest RE a najlepszą ND.I to bynajmniej nie przez Mother North a przez tytułowy kawałek.
Zarzut o komercyjnosci nie jest tak całkiem nietrafiony,skoro zrobiono wszystko aby plyta trafiła do odbiorców za oceanem.
Tyle ode mnie.
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz

no szczegole ND ma wiecej szatana niz N,D. lol. nic wiecej nie musze wiedziec. widocznie fani Accept mylą szatana z odpustowym diabełkiem Laughing
Odpowiedz

fetus napisał(a):
Nevermore napisał(a):fetus-pierdolisz jak potłuczony-ostatnie cztery Satyricony to ich najlepsze płyty co do tego nie mam wątpliwości-dla mnie im dalej tym lepiej(nie jestem ekspertem jeśli chodzi o BM więc to opinia subiektywna) natomiast to, ze Satyricon zaczyna się na ND jest oczywistym faktem, reszta ich dyskografii to cieniutki BM, jakiego nie znoszę.A z komercyjnościa to ROTFL, co prawda zespól stał się bardzo popularny ale póki co ich kawałki nie lecą w radiach, są asłuchalne dla przeciętnego człowieka i poza "Mother North" raczej nielubiane przez 15-17 letnich grim pagan metalofcuf.
nie mam wątliwości co do tego ze dwie ostatnie prdukcje to gnioty i ze masz po prostu zjebany gust ST jest bardzo dobrą płytą i obok ND to własnie dwie najlepsze

Nie mam wątpliwości że jesteś 16 letnim chłopczykiem z kostką, glanami , włosami na pazia i drewnianymi bucikami i chuj się znasz na muzyce oraz lubisz robic z siebie publicznie głuchą pizde.Mogę zrozumiec, ze wolisz ST od ostatnich Satyrów, ale nazywanie ich gniotami automatycznie wystawia ci skierowanie do laryngologa.Z mojej strony EOT.

Kel-no jedyny co rozumie o co w tym chodzi, chyba się zgodzisz, ze Satyr do ND to produkcja dla mrocznych gimnazjalistów, black dla mężczyzn zaczyna się poźniej.
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Cytat:no szczegole ND ma wiecej szatana niz N,D.
W moim odczuciu owszem,twoje zdanie jako fana pewnego zespołu na M.nie ma dla mnie większego znaczenia,bo jako taki masz zjebany gust całkiem.

Cytat:widocznie fani Accept mylą szatana z odpustowym diabełkiem
Może ty jako fan zespołu,którego członkowie ubrani w batki z bizona popierdalaja z drewnianymi mieczami, wczuwasz sie w teksty swoich herosów,i bierzesz je na powaznie.Ja mam dystans do słuchanej muzy.Dla mnie szatan w taki czy inny sposób jest z lekka odpustowym diabełkiem.I tak czy tak,jakby nie patrzeć na ND jest go o wiele więcej niż na N,D.
Po prostu na dwóch ostatnich albumach brakuje tej drapieżnosci i szalenstwa z ND.Oraz tego klimatu.Amen.
Nevermore napisał(a):ze Satyr do ND to produkcja dla mrocznych gimnazjalistów, black dla mężczyzn zaczyna się poźniej.
Hm,czyli jako taki tez się zaliczasz do mrocznych gimnazjalistów,bo przeciez napisałeś wcześniej co następuje:
Cytat:-ostatnie cztery Satyricony to ich najlepsze płyty co do tego nie mam wątpliwości-
Jednym słowem także zaliczasz ND do najlepszych płyt Satyra.
A oprócz tego sam napisałeś:
Cytat:nie jestem ekspertem jeśli chodzi o BM
Skoro nie jesteś ekspertem od BM,to nie wydawaj takich opinii o zespole było nie było grającym BM.
Odpowiedz

Nevermore napisał(a):
fetus napisał(a):

Nie mam wątpliwości że jesteś 16 letnim chłopczykiem z kostką, glanami , włosami na pazia i drewnianymi bucikami i chuj się znasz na muzyce oraz lubisz robic z siebie publicznie głuchą pizde.Mogę zrozumiec, ze wolisz ST od ostatnich Satyrów, ale nazywanie ich gniotami automatycznie wystawia ci skierowanie do laryngologa.Z mojej strony EOT.

Kel-no jedyny co rozumie o co w tym chodzi, chyba się zgodzisz, ze Satyr do ND to produkcja dla mrocznych gimnazjalistów, black dla mężczyzn zaczyna się poźniej.

gdy miałem 16 lat Satyricon jeszcze nie istniał Laughing trochę znam się na ludziach i jesli ktoś ma w avatarze MM to na pewno jest wielkim fanem BM i uwielbia gnioty. ogólnie najlepsza produkcja Satyricon to ND i nie ma sensu sie z tym spierać. Pogadamy jak ci włosy na klacie wyrosną szczylku.
and now is forever...
Odpowiedz

amen
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

R_amze_S napisał(a):
Nevermore napisał(a):ze Satyr do ND to produkcja dla mrocznych gimnazjalistów, black dla mężczyzn zaczyna się poźniej.
Hm,czyli jako taki tez się zaliczasz do mrocznych gimnazjalistów,bo przeciez napisałeś wcześniej co następuje:
Cytat:-ostatnie cztery Satyricony to ich najlepsze płyty co do tego nie mam wątpliwości-
Jednym słowem także zaliczasz ND do najlepszych płyt Satyra.
A oprócz tego sam napisałeś:
Cytat:nie jestem ekspertem jeśli chodzi o BM
Skoro nie jesteś ekspertem od BM,to nie wydawaj takich opinii o zespole było nie było grającym BM.

1.DO czyli bez tej płyty, moze nieprecyzyjnie się wyraziłem ale ND jak najbardziej lubię i cenie
2.Po to jest forum żeby wyrażac opinie, moja jest jak najbardziej subiektywna ale też oparta na licznych odsłuchach i opiniach ludzi OSŁUCHANYCH z tą muzyką-co dziwne 99 % z nich również nie przepada za Satyrem sprzed ND.Nie chcę tu robic za żadne guru, bo takim nie jestem, w sprawach BM jest żałosnym ignorantem ALE Satyricon jako jeden z moich ulubionych zespołów BM jest mi dobrze znany i mam wyrobiona o nim opinię.Zresztą ty też ekspertem jak zaznaczyłeś nie jesteś Wink

fetus-ND to swietna płyta, ale DLA MNIE Rebel i Now, Diabolical to płyty lepsze.Szanuje (już) twoje zdanie, ale się z nim zupełnie nie zgadzam.Na inwektywy nie mam zamiaru odpowiadac, bo to nie ma sensu.

krolik-lubisz lizac cudze fiuty po forach?
Odpowiedz

Cytat:1.DO czyli bez tej płyty, moze nieprecyzyjnie się wyraziłem ale ND jak najbardziej lubię i cenie
No faktycznie,wyraziłeś się nieprecyzjnie.
Cytat:2.Po to jest forum żeby wyrażac opinie, moja jest jak najbardziej subiektywna ale też oparta na licznych odsłuchach i opiniach ludzi OSŁUCHANYCH z tą muzyką-co dziwne 99 % z nich również nie przepada za Satyrem sprzed ND
W gronie ludzi wśród których ja sie obracam opinie sa raczej podzielone,jednak większośc-nie mówię ze zdecydowana,ale jednak-woli Satyricon do RE włącznie.Z moja małżonką na czele.
Cytat:Zresztą ty też ekspertem jak zaznaczyłeś nie jesteś
Ale tez zauważ ze nie oceniałem zespołu w taki sposób ,jak ty próbowałeś np.- cytuję :
Cytat:Satyr do ND to produkcja dla mrocznych gimnazjalistów, black dla mężczyzn zaczyna się poźniej.
Wybacz,ale większego kretynizmu juz dawno nie słyszalem.

Cytat:ND to swietna płyta, ale DLA MNIE Rebel i Now, Diabolical to płyty lepsze

A to juz kwestia gustu i tyle.Jednak jakby nie patrzeć ND jest chyba najbardziej "kvltową" płyta Satyricon.Temu chyba nie zaprzeczysz.
Odpowiedz

1.ok
2.moze są to wielbiciele, ludzie bardzo lubiacy klasyczny BM, bo przyznaję że ostatnie Satyricony lubię ponieważ nie są typowym BM, to swoista nowa jakośc, moze nie dla wszystkich(a szczególnie ortodoksów BM) przyswajalna-mnie jednak to urzekło i taki BM bardzo lubię
3.ok, to trochę niefortunne stwierdzenie,mea culpa; po prostu dla mnie ogólnie klasycznie brany BM z pierwszych płyt Satyra jest niestrawny.
4. nie przecze-zresztą słusznie bo to znakomita płyta
Odpowiedz

R_amze_S napisał(a):W moim odczuciu owszem,twoje zdanie jako fana pewnego zespołu na M.nie ma dla mnie większego znaczenia,bo jako taki masz zjebany gust całkiem.

perfekcyjny kontrargument. czyli ze jakbym nie byl fanem pewnego zespolu na M, to moje zdanie mialoby dla ciebie znaczenie? gratuluje polilogiki i polecam lobotomie, moze jeszcze nie jest za pozno.

Cytat:Może ty jako fan zespołu,którego członkowie ubrani w batki z bizona popierdalaja z drewnianymi mieczami

nie no, sorry, ale fanem Village People to jest twoja stara

Cytat:Dla mnie szatan w taki czy inny sposób jest z lekka odpustowym diabełkiem.I tak czy tak,jakby nie patrzeć na ND jest go o wiele więcej niż na N,D.

mylisz sie, obiektywnie sie mylisz po prostu, jak kazdy zreszta, kto nie rozumie za chuja, czym jest blackmetal, a pomimo to uzurpuje sobie posiadanie wiążącego zdania na ten temat, bardziej niż skandynawscy twórcy tego fenomenu. niesamowite, i jakże polskie.

Cytat:Po prostu na dwóch ostatnich albumach brakuje tej drapieżnosci i szalenstwa z ND.Oraz tego klimatu.Amen.

ale mamy inną drapieżność, inne szaleństwo i inny klimat. nie mierz czyjejś sztuki swoją maluczką zaściankową polską miarą.

Cytat:W gronie ludzi wśród których ja sie obracam opinie sa raczej podzielone,jednak większośc-nie mówię ze zdecydowana,ale jednak-woli Satyricon do RE włącznie.Z moja małżonką na czele.

jesli to to samo grono, co stawia Accept ponad M, to juz wszystko wiadomo. Laughing

Cytat:A to juz kwestia gustu i tyle.Jednak jakby nie patrzeć ND jest chyba najbardziej "kvltową" płyta Satyricon.Temu chyba nie zaprzeczysz.

przecenioną kurewnie, przede wszystkim.
Odpowiedz

Cytat:perfekcyjny kontrargument. czyli ze jakbym nie byl fanem pewnego zespolu na M, to moje zdanie mialoby dla ciebie znaczenie?
Sam wyskoczyłes z tekstem o fanach ACCEPTU.

Cytat:nie no, sorry, ale fanem Village People to jest twoja stara
Za to twoją ruchaly całe Kielce,stąd nie wiadomo kim jest Twój stary.Zapewne menelem spod budki z piwem.
Cytat:mylisz sie, obiektywnie sie mylisz po prostu, jak kazdy zreszta, kto nie rozumie za chuja, czym jest blackmetal
Kurwa,typowo wszebądowskie pierdolenie o obiektywiźmie....Nie ma obiektywnych kryteriów oceniana sztuki,i choćbyś się zesrał na rzadko i wytarzał w swoim gównie ,nic ci nie da takie gadanie.Poza tym,napisałem ze nie uważam się za eksperta od BM. Wyrażam jedynie swoje zdanie, subiektywne jak najbardziej. Jednakowoż nie zauważyłem także zeby Twoja wiedza o black metalu była imponująca,więc zamknij pizde i wydupiaj do tematu o samowarze albo spuszczaj się nad swoją Wieśniahą a nie udawaj dupnego specjalisty od BM ,bo nim nie jesteś.Amen.

Cytat:ale mamy inną drapieżność, inne szaleństwo i inny klimat.
Mamy NUDE przede wszystkim,cięzko mi wysluchac tej plyty do końca,bo pierwsze kawałki jeszcze dają radę.Im dalej tym gorzej jednak.Drapieżnosci zaś nie sposób się tu doszukać.
Cytat:nie mierz czyjejś sztuki swoją maluczką zaściankową polską miarą.
Powiedział mieszkaniec podkieleckiej wioski do mieszkanca metropolii[Obrazek: hahaha2dl.gif]
Pomijam juz oczywisty fakt,że Sląsk z racji swej historii jest bardziej powiązany z zachodem Europy niz twoja kielecczyzna ,więc kto tu kurwa,jest zasciankiem?
Cytat:jesli to to samo grono, co stawia Accept ponad M, to juz wszystko wiadomo
No comments.
Cytat:przecenioną kurewnie, przede wszystkim.
Dodaj trzy magiczne literki "IMO" i cale zdanie będzie OK.
Odpowiedz