• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Samael

spellbound napisał(a):
fetus napisał(a):w swoim czasie samael nie był najlepszą black metalową kapelą choć dwa pierwsze albumy były genialne tak jak genialny COO

no niby o gustach sie nie dyskutuje... ale jaka kapela kolo roku 1990 grala black na wyzszym poziomie? bo jakos sie nie moge doszukac
kolego 91, w tym samym roku Burzum Aske - wiem nie jestem oryginalny, 93 ABSU, 92 Beherit, 87 Sarcofago, 92 Immortal, 91 bez totalnej wątpliwości IN, Darkthrone tez 91. Jakoś się można doszukać - co nie zmienia faktu że Samael zarobił na miano avangardy tego gatunku.
and now is forever...
Odpowiedz

Worship Him - Kołysanka od diabła
Blood Ritual - Całkiem niezłe
Ceremony of Opposites - nie wiem czym tu sie jarać
reszta - kaaaaaaaałłłłłłłłłłłłłłłl
fucking kurwa darkness spirytus vodka
Odpowiedz

Są Świetni. Moim Zdaniem Najlepsza Black Death'owa kapela jaką znam.
Odpowiedz

^ obecnie to raczje nie wiele maja z tymi gatunkami wspolnego ; ]
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

Co nie zmienia faktu, że tworzą kawał dobrej muzy. Samael jak najbardziej in plus. Cała dyskografia mi się podoba.

Nie popadli w idiotyczną stagnację, typową dla zespołów o podobnych korzeniach, a słuchając każdej z płyt po kolei można dostrzec w jaki sposób zespół przechodził muzyczną metamorfozę.
Odpowiedz

Eulogy napisał(a):zespół przechodził muzyczną metamorfozę.

banda brudasow powie ci ze to "muzyczne skurwienie sie" i "zdrada blackowych idealow"
Odpowiedz

Ani jedno ani drugie - po prostu zeszli na psy. Ostatnią płytą która dawała sie słuchać , jest "Passage" - wszystko co potem - do zaorania.
[Obrazek: gieksaflaga2.gif]
Odpowiedz

popieram przedmowce w 100%
[Obrazek: tnbm-emblem.png]
Odpowiedz

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):
Eulogy napisał(a):zespół przechodził muzyczną metamorfozę.

banda brudasow powie ci ze to "muzyczne skurwienie sie" i "zdrada blackowych idealow"
To już akurat nie mój problem. Za jakiś czas z pierdla wyjdzie Varg, na osłodę dla 'brudasów', po skurwieniu się Samaela. A do tego czasu można zawsze zanucić - Swaroże, praojców naszych boże. Wink
Odpowiedz

^ dla niego to jest w sumie lepiej by nie wychodził : ]
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

ja mowilem ze banda brudasow by tak powiedziala, nie wczuwajcie sie tak :~~~~)
Odpowiedz

Eulogy napisał(a):Za jakiś czas z pierdla wyjdzie Varg, na osłodę dla 'brudasów', po skurwieniu się Samaela.

Jak ma wychodzić po to, by dalej tworzyć swoje plumkania, to niech siedzi dalej.
Odpowiedz

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):ja mowilem ze banda brudasow by tak powiedziala, nie wczuwajcie sie tak :~~~~)
przynajmniej chłopaki nie maja problemu z identyfikacją
Odpowiedz

Cytat:Jak ma wychodzić po to, by dalej tworzyć swoje plumkania, to niech siedzi dalej.

zarzeka sie , ze ma byc powrot do starego grania, co bedzie, zobaczymy.
[Obrazek: tnbm-emblem.png]
Odpowiedz

Hallvard napisał(a):zarzeka sie , ze ma byc powrot do starego grania, co bedzie, zobaczymy.
Myślę, że nic z tego nie będzie, a Varg poświęci się polityce Wink.

Nie ma co ukrywać, muzykę tworzył szpetną, a wypłynął dzięki śmierci Euro. Teraz może odcinać kuponiki od tej swojej wątpliwie zdobytej popularności.
Odpowiedz