- Liczba postów:
- 109
- Liczba wątków:
- 5
- Reputacja:
-
0
czy ktoś był już na wystawie?? ja byłem i uważam że jest super , humorystyczna i ładna, na serio sporo prac zebrali POLECAM!!
nie , nie jestem dziewczyną ( to powinną starczyć)
- Liczba postów:
- 481
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
nie byłam, ale samo nazwisko Dali sprawiło, że chętnie bym się wybrała. Podaj tylko jakieś dokładniejsze informacje gdzie jest ta wystawa...
Z resztą Dali to jeden z moich ulubionych malarzy, a jego "Płonąca Żyrafa", "Uporczywość Pamięci" czy "Kuszenie św. Antoniego" są po prostu wspaniałe. Przymierzam się do zakupu reprodukcji "Płonącej Żyrafy" (plakatu) do pokoju.
to co z tą wystawą?
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
- Liczba postów:
- 109
- Liczba wątków:
- 5
- Reputacja:
-
0
hehe jest dokładnie na przeciwko mojego domu... Muzeum Narodowe w Warszawie Aleje Jerozolimskie ;] (jest "Płonąca żyrafa")

10 zł ulgowy
- Liczba postów:
- 481
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
Warszawa! cudownie, wielkie dzieki
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
Warszawa? Eh... za daleko. Co do twórczości Salvadora: "Płonąca żyrafa" - geniusz, inne prace też wspaniałe, no i motyw zegarów... Piękne.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 109
- Liczba wątków:
- 5
- Reputacja:
-
0
na tych suchorytach (bo to głównie tą technike mozemy podziwiać ,są tez inne) zauważyłem że powtarzają sie motywy : fasolki , motyla i don kichota -nic w tym dziwnego ale widać ciągłość prac. polecam w szczególności tą część "za szklanymi dżwiami "- pomieszczenie klimatyzowane , tamte prace są bajeranckie, śmieszne i mają akcenty erotyczne - tam sie poprosty nie mogłem od śmiechu powstrzymać ;]
- Liczba postów:
- 47
- Liczba wątków:
- 5
- Reputacja:
-
0
Byłam na wystawie Salvadora Dali w ubiegłe wakacje ... moje ulubione dzieła to "OSTATNIA WIECZERZA" ... i oczywiście "SŁONIE"
ŚmIeRć To DoPiErO PoCzĄtEk
- Liczba postów:
- 109
- Liczba wątków:
- 5
- Reputacja:
-
0
hehe spoko ale teraz to chyba inna wystawa - nie ma słoni i wieczerzy tu więcej grafik jest warto zobaczyć , ja niestety nie byłem na wcześniejszej
- Liczba postów:
- 761
- Liczba wątków:
- 8
- Reputacja:
-
0
Szkoda, że mam tak daleko. Chętnie bym zobaczyła. Dalego nic na żywo jeszcze nie oglądałam. A do kiedy trwa ta wystawa? Może po egzaminach uda mi się wpaść :]
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć