- Liczba postów:
- 154
- Liczba wątków:
- 6
- Reputacja:
-
0
Lubicie zastygłe zwłoki prezentowane na wystawach przez Gunthera von Hagensa ? Na przekór wszystkim katolickim działaczom i idiotom zakrzepłym w chrześcijańskiej moralności, plastynaty "Dr. Tod'a" bardzo przypadły mi do gustu. A przesłanie jego twórczości jest proste jak konstrukcja cepa - i dlatego piękne oraz ponadczasowe. Czegokolwiek byś nie robił i tak zostaniesz workiem uryny, mięsa i kości. A wszelkie przejawy ludzkiej kultury biorą swój początek z owej czerwono - różowej brei, którą możecie zobaczyć na
www.ogrish.com lub
www.goregasm.com.
Nic dodać, nic ująć.
"Nogę, która dziś myjesz, jutro mogą ci obciąć. Niechby chociaż chirurg powiedział - cóż za czysta noga" Jak to miawiał Guido Caronetti , hahaha !
"Beyond scorn, lies and calumny, I still stand and watch you rot"
Meychna'ch
- Liczba postów:
- 1,045
- Liczba wątków:
- 35
- Reputacja:
-
0
a lubie czemu nie

oczywiscie polska wyskoczyla z pogladami ze sredniowiecza i wypedzili Von Hagensa w dialby. Tak to moze bysmy mieli muzeum jakies ciekawe.

Po prostu wstydzilam sie za to co sie dzialo.Prawie go na stosie spalili.A swoja droga jak wyszla przeszlosc jego ojca w ss to wszyscy byli strasznie zbulwersowani a kiedy sie okazalo ze papiez tez naziolem byl to sie jakos dziwnie rozlazlo po kosciach.
Pamiętajcie, nigdy nie ufajcie żadnym undergroundom, to wszystko
oszustwo jest totalne, nisze wszystkie, alternatywy, jest to wszystko
syf i naprawdę to nic, NIC nie daje tylko wciąga i zabiera
człowieczeństwo.
Kapitan Europa
- Liczba postów:
- 929
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
podobało mi się, analogicznie do sztuki genetycznej - obszerny artukył o niej był swojego czasu w "WiŻ".
widocznie dla niektórych ta garstka tkanek, jaka zostaje po śmierci człowieka to jakaś świętość, ja nie sądzę.
- Liczba postów:
- 4,216
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
3
Ani mnie to ziebi ani grzeje. Moze byc
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
- Liczba postów:
- 1,045
- Liczba wątków:
- 35
- Reputacja:
-
0
heh...na ktorym roku medycyny jestes? ja tez kiedys chcialam pojsc
Pamiętajcie, nigdy nie ufajcie żadnym undergroundom, to wszystko
oszustwo jest totalne, nisze wszystkie, alternatywy, jest to wszystko
syf i naprawdę to nic, NIC nie daje tylko wciąga i zabiera
człowieczeństwo.
Kapitan Europa
- Liczba postów:
- 226
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
a czego by nie
jestem po biochemie i uważam że to nic złego taka wystawa nawet jeśli nie traktować jej w kwestji sztuki to w kwesti pokazywania ludzkiej anatomi czyli można by to podciągnąć pod kwestie naukową
sam nie oglądałem tej wystawy ale siostra oglądała i dostałem sprawozdanie z tej wystawy
a co do wypędzenia gościa z tej miejscowości z jego inwestycja to uważam to za chore
tam gdzie bezrobocie sięga 20 % ludzie nie chcą zatrudnienia przeciesz to patologia tacy ludzie zawsze będą klepać biede :?
- Liczba postów:
- 4,216
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
3
Hethell napisał(a):heh...na ktorym roku medycyny jestes? ja tez kiedys chcialam pojsc 
z tego co pamietam to na 4
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
- Liczba postów:
- 1,995
- Liczba wątków:
- 32
- Reputacja:
-
0
Mi zazbytnio nie pasuje... Wydaje mi się, że ze sztuką ma niewiele wspólnego. No i trochę, to obrzydliwe, nie sądzicie? :?
- Liczba postów:
- 862
- Liczba wątków:
- 7
- Reputacja:
-
0
W moich oczach to nie sztuka. Odnośnie Gunthera von Hagensa... Nie mam nic przeciwko zorganizowaniu wystawy naukowej, ani utworzeniu w Polsce zakładu do tychże celów (anatomia) Jednak mówię stanowcze nie mieszaniu nauki ze sztuką.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
- Liczba postów:
- 1,828
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Taka to sztuka, jak kubizm...
"All that's left to say is: Farewell"
- Liczba postów:
- 2
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
To nie jest sztuka... to jest obrzydliwe. Rozumiem, nauka. Rozumiem, gdyby on jeszcze miał POZWOLENIE tych ludzi albo ich rodzinn. JA mówie stanowcze N I E
And It will be our world. We'll get it by our teeth and claws!
-Mój tekst do wszystkich nas, GOTHÓW
- Liczba postów:
- 13
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
Jak dla mnie to jest obrzydliwe. Ja rozumiem: anatomia, przesłanie itd. Ale dla mnie jest to jak satanizm. Zbeszczeszczanie zwłok nie jest w porządku.