• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

RPG

...i wszystko zależy od MG Wink jak jest pożądny MG to cała sesja - bez względu jaka - jest świetna!
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

Tak, klimat to podstawa i tu chyba największa rola MG. Zarówno jeśli chodzi o scenariusz i prowadzenie, ale i wyegzekwowanie od graczy zangażowania i wczucia się.
Odpowiedz

ja zawsze gralem na poddaszu/strychu- to dopiero klimat Smile hmm- jakia muzyka raczyl Was wasz MG?
Live Like An Angel, Die Like A Devil
Odpowiedz

Hym.. jak ja bylem mg bawilem graczy muzyka z gry Morrowind i bylo bardzo dobrze, trzeba bylo tylko bawic sie w kolejnosc utworow, bo raczej muzyka spokojna do bitwy nie pasuje, jak i muzyka bitewna nie pasuje do przesiadywania w karczmie Smile
Odpowiedz

według mnie Vampir jest świetnym RPG ma specyficzny klimat Wink natomiast d&d nie trawie....
Niektórzy rodzą sie dla słodkiej rozkoszy. Inni dla nieskończonej nocy.
Odpowiedz

My gramy non stop praktycznie (jeśli chodzi o ostatnie sesje) przy płycie "Into The Labirynth" Dead Can Dance. Nie wiem, mnie do Monastyra odpowiada.
Odpowiedz

a moze ktoś z was był uczestnikiem LARP'a ? Chciałbym wiedzieć jak to wprawiliście w życie, gdyż sam chciałbym coś takiego zorganizować Wink
Odpowiedz

whitetrash napisał(a):a moze ktoś z was był uczestnikiem LARP'a ? Chciałbym wiedzieć jak to wprawiliście w życie, gdyż sam chciałbym coś takiego zorganizować Wink
Ja właśnie w zeszłym roku straciłem jedyną jak dotychczas okazję (LARP był właśnie w czasie konwentu), ale możliwe, że za jakiś czas przygotujemy coś z własną ekipą, bo to podobno świetna sprawa. Poza tym czekam na LARP-a konwentowego, który w tym roku ma trwać wyjątkowo długo - słyszałem plotki o trzech dniach, ale nie wiem czy to jest realne, a jeśli nie, to tam pewnie będzie ich więcej.
Odpowiedz

muzyka Big Grin hmm my gramy a WH przy dzwiekach Clannadu, walki - Rhapsody i LosT Horizon, wieksze bitwy jakies - CoF a w Neuro przy muzie z fallouta.
co do podejscia graczy to z tym troche w mojej druzynie ciezko ... kolesie albo chca wszystkich tluc, gwalcic okradac itp itd a questy moglyby nieistniec...
Odpowiedz

A według mnie najlepszy klimat jest jak się gra w "papierowego" Zew Cthulhu!!
Tego nie przebije żaden RPG!!
Wiedźmin też nie jest najgorszy!!
Odpowiedz

ee tam zew Cthulu jest fajny ale są lepsze gry Smile Np. Kult albo The Great Dalmuti ale i tak Magic The Gathering wymiata Smile RPG ... gram w 7th Sea , DnD (w to gral chyba kazdy Tongue ) starego Młotka i Vampira czasami , szczególnie na konwentach . LARPY bardzo fajna sprawa jak bedziecie na konwencie -polecam!
Odpowiedz

KubusPuchatek napisał(a):ee tam zew Cthulu jest fajny ale są lepsze gry Smile Np. Kult albo The Great Dalmuti ale i tak Magic The Gathering wymiata Smile RPG ... gram w 7th Sea , DnD (w to gral chyba kazdy Tongue ) starego Młotka i Vampira czasami , szczególnie na konwentach . LARPY bardzo fajna sprawa jak bedziecie na konwencie -polecam!
mhmmm dobry gust Smile mozesz cos powiedziec o 7th sea? myslalem nad kupnem tego ale w sumie nie wiem czy warto a zamiast recenzji wole dowiedziec sie czegos od kogos kto juz mial z tematem conieco do czynienia
Odpowiedz

Ciekawi mnie czy wszyscy mają w czasie sesji różne głupie i śmieszne pomysły, jeśli macie takie to napiszcie. W moim przypadku był to m.in. motyw z wrzuceniem do komina domu, w którym przetrzymywany był zakładnik, ziół odurzających i zasłonięcie wylotu komina ;D. Tacy się weseli i ulegli zrobili. Nie wiedziałem jak ich podejść, więc wymyśliłem coś tak głupiego i się udało.
Odpowiedz

hehe... ja raz lece na przeciwnika i miałem tak bombowe rzuty że walnąłem sie toporkami w łeb i straciłem przytomność Big Grin ... innym razem zacząłem z kumplem rozkręcać biznes, dążyliśmy do założenia swojej prywatnej karczmy ale niestety sie nie udało Sad .... no i jak gramy to zawsze (w realu) mam miecz i musze (oczywiście przez przypadek) coś rozwalić kumplowi Wink
Odpowiedz

hmm no moja druzynka to wymysla tez dziwne rzeczy Big Grin na przyklad jeden mial dom to postanowil zalozyc w nim "Dom Publiczny nr 1 w Nuln", inny kolekcjonowal penisy wrogow uzywajac ich czasami jako broni strzeleckiej improwizowanej (kiedys trefil wroga w glowe Laughing Laughing ), inny koles z teamu mial juz dobrze rozwinieta postac, zaszedl wilka, konsumujacego cialo zabitego uprzednio konia, od tylu zawinal go w koc (oczywiscie na wszystko byly testy i co najlepsze wychodzily Laughing) i przebil mieczem .... bleh ten sam koles nauczyl sie "posluchu u zwierzat" zwabil sepa nastepnie jego takze zawinal w koc i zaczal kopac do nieprzytomnosci.... fajnie tez bylo jak moja druzynka postanowila obrobic dom burmistrza... zabili burmistrza i zone, zgwalcili i zabili corke, wykastrowali i zabili syna, nabili na szczotke niemowle, obrobili dom zabierajac wszystko co mogli a pozniej podpalili calosc ..... jeszcze jeden ciekawy motyw to to ze jeden typo wyznawal szatana albo khorne'a (juz nie pamietam Big Grin) i wszedzie szukal pentagramu, odprawial czarne msze itp. nawet na zbroi i tarczy mial pentagram Big GrinLaughing Laughing
na szczescie teraz prowadze troche normalniejszemu teamowi i takie rzeczy sie nie dzieja..... Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości