• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

RPG

Racja, racja apropos Vampira. Ale najbardziej wnerwia mnie, jak ktoś sobie robi jaja z poważnych sesji, np.

MG: Słyszycie kroki jakiś postaci...
G: O kurde! Musimy rzucać na czujność...
Odpowiedz

Dokładnie... Przede wszystkim Wampir i betoniaste sesje nie idą dla mnie w parze, Wampir to przede wszystkim pewna atmosfera - tajemnicy, mistycyzmu, powagi... Na sesje pełne kwiatków jak dla mnie doskonale nadaje się Warhammer, aczkolwiek wszystko w granicach rozsądku... ^^
Odpowiedz

Ale Warhammer jest świetny, jeśli chodzi o realia świata i klimat - o ile MG wie co ma robić.
Odpowiedz

A zmieniajac lekko temat - pamietam, ze w podreczniku do Wiedzmina wyczytalem kiedys, ze jesli gracze ubiora sie choc troszke tak jak ich bohaterowie to moze zwiekszyc to klimat rozgrywki. Probowal ktos czegos takiego? Nie chodzi mi o zadna drame (ani larpa tym bardziej Smile) ale o zwykla sesje.
Odpowiedz

Warhammer hmmm... zaczynacie mówić z sensem ale cóż nasz MG zawsze dobrze prowadził możecie jedynie żałować, że znim nie gracie Tongue sesji rpg..

Wampir hmmm... to miałeś pecha wasz MG powinien odgrywać na każdej sesji i dawaćszczególny klimat do sesji tego typu ale niech nie przesadza Big Grin i oczywiście nie ułatwia tak gry zabardzo Smile
are past ghosts back to haunt...
...those who have survived?
Odpowiedz

Bu..ja tam dotychczas grałem (i gram) tylko w DnD .. na naszych sesjach prawie wogóle nie ma klimatu, tylko hm..tak zwana 'beka'(no bo jak jest zazwyczj ok 6-7 graczy..) Fajnie jest ale chciałbym się kiedyś poczuć 'klimat' Evil or Very Mad
Najlepsze sesje to były jak graliśmy w 4 graczy..
wtedy dało się zachować klimat..(heh, najczęściej to ja wtedy prowadziłem Laughing )
Pograłbym sobie w starego lub nowego wod'a (najchętniej Werewolf)..tylko za bardzo nie ma z kim..są jacyś chętni ludzie z Malborka lub okolic?

No, co do woda nie wie ktoś czy, kiedy i przez kogo zostanie wydana jego nowa edycja?
Byłem kilka tygodni temu w Paryżu. Wyszedłem wieczorem szukać eucharystii. Patrzę, a tu wszyscy się bawią, cały Paryż się bawi. Muzyka, kawiarnie, tańce. No szatan, mówię wam, szatan.- O. Rydzyk
Odpowiedz

Ja Gralem Kiedys W Vampira I W D&D 2 ... Przewaznie To Gram Na Kompie w Baldur'a Albo Fallout'a
I'm not like you
So uplifted, hiding from the truth
I'm not like you
Overlooking, all in front of you

I'm not like you
I'm not like you
Odpowiedz

a grał ktoś w Innomine magnae veritatis satanas? świetny polski system, ale wydawany przez francuzów bo polskie wydawnictwa się go bały Tongue
Członek Nieoficjalnego Fanklubu Smakowitej acz Egocentrycznej Pani Scully(w skrocie NFSaEPS).

Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Sława! Sława!
Odpowiedz

Mario1349 napisał(a):a grał ktoś w Innomine magnae veritatis satanas? świetny polski system, ale wydawany przez francuzów bo polskie wydawnictwa się go bały Tongue

Słyszałam o nim, chciałam nawet nabyć, podobają mi się jego założenia. Aczkolwiek oprócz Twojej nie słyszałam o nim ani jednej dobrej opinii. Mój znajmomy, który siedzi w RPGach jakieś dobre kilka lat, jak nie więcej, całkowicie odradził mi ten system.

Mimo wszystko dalej mam ochote się z nim zaznajomić. No ale cóż nie moge nigdzie znaleźć.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

mnie jakoś nie ciągnie do sesji rpg na żywo. Nie wiem, nie sądzę żeby ktoś mnie potrafił wprowadzić w odpowiedni klimat. Najlepiej jak sobie siedzę i wszystko się dzieje w mojej głowie. A jeśli ktoś by próbował to opowiedzieć... no nie wiem, nie wiem.

Inna sprawa, że zupełnie nie mam z kim grać. A szkoda, może gdybym spróbowała (z dobrym MG :]) to by mi się spodobało.
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Prisca napisał(a):
Mario1349 napisał(a):a grał ktoś w Innomine magnae veritatis satanas? świetny polski system, ale wydawany przez francuzów bo polskie wydawnictwa się go bały Tongue

Słyszałam o nim, chciałam nawet nabyć, podobają mi się jego założenia. Aczkolwiek oprócz Twojej nie słyszałam o nim ani jednej dobrej opinii. Mój znajmomy, który siedzi w RPGach jakieś dobre kilka lat, jak nie więcej, całkowicie odradził mi ten system.

Mimo wszystko dalej mam ochote się z nim zaznajomić. No ale cóż nie moge nigdzie znaleźć.
...ja właśnie poraz pierwszy zagrałem w INMV (satanas wycieli z nazwy :/) na konwencie (Eldarion 2004 w Katowicach) namówili mnie do grania znajomi którzy RPGowcami są już od kilkunastu lat, system bardzo mi się spodobał, jest bardzo ciekawy podział. Można grać albo aniołem albo demonem, ja osobiście grałem aniołem i grało mi się bardzo fajnie, świat osadzony we współczesności, zawsze można sobie zadzwonić do szefa (archanioła Tongue) pod nr *111 Tongue, nie da się tego systemu tak łatwo omówić.................................Koleżanko jeżeli nie masz z kim grać to możesz sobie pograć z moją ekipą w młotka, vampira, earth dawna, inmv i inne takie fajne systemy.
Członek Nieoficjalnego Fanklubu Smakowitej acz Egocentrycznej Pani Scully(w skrocie NFSaEPS).

Odpowiedz

Mario1349 napisał(a):
Prisca napisał(a):

...ja właśnie poraz pierwszy zagrałem w INMV (satanas wycieli z nazwy :/) na konwencie (Eldarion 2004 w Katowicach) namówili mnie do grania znajomi którzy RPGowcami są już od kilkunastu lat, system bardzo mi się spodobał, jest bardzo ciekawy podział. Można grać albo aniołem albo demonem, ja osobiście grałem aniołem i grało mi się bardzo fajnie, świat osadzony we współczesności, zawsze można sobie zadzwonić do szefa (archanioła Tongue) pod nr *111 Tongue, nie da się tego systemu tak łatwo omówić.................................Koleżanko jeżeli nie masz z kim grać to możesz sobie pograć z moją ekipą w młotka, vampira, earth dawna, inmv i inne takie fajne systemy.

Wiem na czym opiera się system, szukałam swego czasu czegoś własnie w tych klimatach ^^ Troche czytałam na zagranicznych stronach, i jak już wpsoamniałam założenia mi się podobają, ale chciałabym mieć w rękach podręcznik Wink
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

o hohoho podręcznika raczej nie zdobędziesz (wydano 100egzemplarzy) nawet xerówke jest ciężko spotkać Sad choć ostatnio był na allegro ale za późno się skapnąłem Sad

Odpowiedz

Mario1349 napisał(a):o hohoho podręcznika raczej nie zdobędziesz (wydano 100egzemplarzy) nawet xerówke jest ciężko spotkać Sad choć ostatnio był na allegro ale za późno się skapnąłem Sad

Polka potrafi hehe ^^

No coż narazie zadowole się Neuroshimą ^^
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

ale z tego co wiem to znajomy ma jakieś xerówki podręcznika (niepełny) i da się już grać mając je. Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości