Anonymous
Unregistered
Nie wiem czy zaglądał tu ktoś kto lubi gry fabularne typu WAMPIR MASKARADA,ale jeśli tak to niech da znać.Dnia dzisiejszego stałam się posiadaczką podręcznika do wyżej wspomnianej gry.Mam spore rozeznanie w klimacie ale potrzebuję konsultacji ze "starszym" mistrzem gry.Wcześniej grałam w śRódziemie bo wszystcy moi znajomi wolą fantasy.Mało kto z nich lubi świat mroku.jeśli ktoś jest to niech da znać.
Emalia
- Liczba postów:
- 27
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
No, ja jestem fanatycznym graczem Warhammera FRP...
Life is a mandatory sacrifice,
For the eternal dream of paradise.
Limbonic Art - Funeral Of Death
- Liczba postów:
- 33
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
SML napisał(a):Ja też swego czasu grałem w Vampire. Nie wiem czy mógłbym Ci wiele pomóc, ponieważ to było dość dawno, no i nie przeszedłem tej gry, a to za sprawą dość słabego kompa, który musi mi słózyć do tej pory 
tu chodzilo chyba o grę fabularna , o RPG a nie cRPG

czyli nie na kompa tylko na żywo, ja grywam od czasu do czasu w DnD, ale nie ma czasu zeby dokladniej sie podszkolic...
Nie wierzę w nic, nie pragnę niczego na świecie
Mam wstręt do wszystkich czynów, drwię z wszelkich zapałów, posągi moich marzeń strącam z piedestałów ... i zdruzgotane rzucam w niepamięci śmiecie !
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Przeniosłam temat, bardziej pasuje w off - topicu ;]
Co do RPGów, ja mam podręcznik do Wampira : Mrocznych Wieków - nie chciałam Maskarady, wole inny okres niż współczesność.
A jeżeli chodzi o inne systemy to grałam w Warmłotka, a już wkrótce chcę prowadzić "Legendę 5 Kręgów"
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 5
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
z RPG to gram tylko w DnD, ale troche czasu mi brakuje i ludzi wiec teraz chce zaczac karcianke - WarCry pozbierac.. :], w ogole kiedys zbieralem Warhammera 40.000
Sie kommen zu euch in der Nacht
Dämonen Geister schwarze Feen
sie kriechen aus dem Kellerschacht
und werden unter euer Bettzeug sehen
- Liczba postów:
- 164
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
niech żyje stary poczciwy WARHAMMER
!!!!!!!!!!! Bueghaha!!!!!!!!!!!!
- Liczba postów:
- 164
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
a cRPG? Może wypowiecie się cosik na temat np Wrót Baldura?
- Liczba postów:
- 5
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
przeniesienie systemu Deungeons & Dragons na komputer nie bylo dobrym pomyslem, no ale dobrze sie sprzedawal.. ja zdecydowanie wole D&D w realu.
cRPG powinno wygladac tak jak Ghotic 2 czy tam 1
Sie kommen zu euch in der Nacht
Dämonen Geister schwarze Feen
sie kriechen aus dem Kellerschacht
und werden unter euer Bettzeug sehen
- Liczba postów:
- 164
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
Nie ani ghotic ani inne nie mają takiego prawdziwego c R P G owegu klimatu jak te starsze (baldours, icewind dale, planescape etc.)
- Liczba postów:
- 69
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
A grał ktoś w neuroshima ? bardzo fajny polski rpg w realiach follout'a !
In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.
- Liczba postów:
- 935
- Liczba wątków:
- 28
- Reputacja:
-
0
Moi znajomi grali, ja siedziałam i się przyglądałam bo nie przekonywała mnie jakoś sf ... ale muszę przyznać, że całkiem niezła gra ;]
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
- Liczba postów:
- 69
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Pewnie, że niezła. Polak, a potrafi 8)
In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.