• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

rozmowy nie całkiem kontrolowane :>

HOPPE, mówię, a ten mi coś o Korwinie. No sorry. Ja tu prezentuję skrajnie libertariańską postawę, i oczywistym jest, iż tylko konkurujące ze sobą firmy ubezpieczeniowe zamiast policji zapewnią BEZPIECZENSTWO i OCHRONĘ własności, prywatne sądy sprawiedliwość, a prywatne wojsko pokój. Do tego prywatna wolna konkurująca bankowość oparta o standard złota i totalna prywatna własność ulic, dróg i wszelkiej infrastruktury. Tam też nie będzie miejsca na wolność słowa, wolność zrzeszania się gejów czy innych lewaków, i panować będzie powszechna NIETOLERANCJA i DYSKRYMINACJA dla zachowań i stylów życia, na które prywatni właściciele się nie godzą. A nie mogą się zgodzić (o ile sami nie podlegają pod te zachowania), jeśli pragną zachować wysoką wartość kapitałową własności, jak i ogólny ład i porządek na niej.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):HOPPE, mówię, a ten mi coś o Korwinie. No sorry. Ja tu prezentuję skrajnie libertariańską postawę, i oczywistym jest, iż tylko konkurujące ze sobą firmy ubezpieczeniowe zamiast policji zapewnią BEZPIECZENSTWO i OCHRONĘ własności, prywatne sądy sprawiedliwość, a prywatne wojsko pokój. Do tego prywatna wolna konkurująca bankowość oparta o standard złota i totalna prywatna własność ulic, dróg i wszelkiej infrastruktury. Tam też nie będzie miejsca na wolność słowa, wolność zrzeszania się gejów czy innych lewaków, i panować będzie powszechna NIETOLERANCJA i DYSKRYMINACJA dla zachowań i stylów życia, na które prywatni właściciele się nie godzą. A nie mogą się zgodzić (o ile sami nie podlegają pod te zachowania), jeśli pragną zachować wysoką wartość kapitałową własności, jak i ogólny ład i porządek na niej.
Ty to wiesz i ja to wiem.Ale nie o to mi chodziło.Pojechałeś po Boazie mowiac o nim "szuja" a jednocześnie wszędzie gdzie sie da wychwalasz Korwina,ktory jest absolutnym zwolenniikiem etatyzmu w kwestiach powyższych.
Boaz-nie jest. Wiec kto tu jest "szują"?
Odpowiedz

Boaza "szują" (nie dosłownie) nazywa Hoppe, gdyż CI to po prostu instytucja współpracująca z establishmentem i całkowicie etatystycznie podchodząca do spraw "walki z dyskryminacją" i "nietolerancją". Zapominają, że w warunkach Ładu Naturalnego dyskryminacja i nietolerancja będą na porządku dziennym, gdyż umozliwia je prawo wlasnosci, jak i są niezbędne do zachowania systemu libertariańskiego.
Zresztą nie wiem którą pozycję Boaza czytasz. W niektórych promuje ponoć (za Hoppem) minarchizm i bony, co jest już niedopuszczalne z pozycji libertariańskich.
Z kolei Korwin się libertarianinem nigdy nie określał, i doskonale znamy jego poglądy. Dlatego póki nie jest u władzy, nie istnieje potrzeba krytykowania nielibertariańskich praktyk, do jakich by doszło za jego rządów.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):Zresztą nie wiem którą pozycję Boaza czytasz. W niektórych promuje ponoć (za Hoppem) minarchizm i bony, co jest już niedopuszczalne z pozycji libertariańskich.
"Libertarianizm".Generalnie ksiazka nie jest anarchistyczna,przynajmniej nie od poczatku do momentu gdzie jestem.Niemniej jednak uważa państwo jako cos co w dzisiejszym swiecie jest złem koniecznym. Pokazuje,ze to nie demokracja jest źródłem wolnośći a własnośc prywatna."Prawo naturalne" to chyba najczęściej powtarzany przez niego zwrot.O promowaniu minarchizmu nie ma mowy.
Odpowiedz

^^No i widzisz Krzychun,po co kurwa ciągle kombinujesz?
[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]
Czas przeorania to czas oczyszczenia
Odpowiedz

A wy to nie? Laughing
Być może znajdzie się gdzieś dwóch libertarian, którzy zgadzają się ze sobą we wszystkim, ale ja nie jestem jednym z nich
D.F
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):A wy to nie? Laughing
Być może znajdzie się gdzieś dwóch libertarian, którzy zgadzają się ze sobą we wszystkim, ale ja nie jestem jednym z nich
D.F

Z calym szacunkiem,ale bawi mnie to twoje umyślne podawanie samych inicjałów - ma to akcentowac ,,oczywistosc" znajomosci tych myślicieli. Nieglupio gadasz,ale nie oszukujmy sie,ze góra rok-dwa interesujesz sie liberalizmem wiec daj troche na luz
Odpowiedz

A ja na luzie jestem,jeden z bardziej znanych cytatow dałem wiec zadnego szpanowania nie ma,inicjały sa z lenistwa. Przynajmniej fajnie sie gada.
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):A ja na luzie jestem,jeden z bardziej znanych cytatow dałem wiec zadnego szpanowania nie ma,inicjały sa z lenistwa. Przynajmniej fajnie sie gada.

No ale nieliczni sa takimi znawcami tematu jak Ty, a byc moze siegneli by po źródła tych ,,znanych cytatów" gdyby nie same inicjały. Nie chcesz by inni forumowicze zapoznali sie z tymi ideami?
Odpowiedz

Cytat zajebany prosto z:
http://libertarianizm.pl/notki.html
Necro Desecrator napisał(a):Nie chcesz by inni forumowicze zapoznali sie z tymi ideami?
No,ostatnio Kelthuz im probował Hoppego pokazac
to mu powiedzieli...
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):Cytat zajebany prosto z:
http://libertarianizm.pl/notki.html

Ha! Wiedziałem! Kazdy młodzian zafascynowany Prawem Stali zaczyna od tej strony! Angry Must die!!
Odpowiedz

Fajna stronka.Jak masz ND jakies fajne E-booki to mi wyslij.
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):Fajna stronka.Jak masz ND jakies fajne E-booki to mi wyslij.

No w tym problem ze chyba nic nie mam Crying or Very Sad Ja w ogóle jestem bardzo nie E- (tzn. nie mam czasu na przetrzepywanie netu)
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):z moich włości wszystkich. intruzi ryzykują śmiercią - chcesz się przekonać? zapraszam. Kielce, Pod Szatanem.
Chyba żartujesz że będę jechał do Kielc tylko po to, żeby dopierdolic jakiemus niedojebowi. Moge co najwyzej puścić bąka w tamtym kierunku, jak poczujesz to powiedz czy cię powalił.
Odpowiedz

10/10. Ładnie ładnie, stwierdzam poprawę Tongue
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 227 gości