• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rhapsody Of Fire

Troche jakby zbyt podniosle dla mnie...fajne, ale tak heroiczne ze mi nieco na parodie zakrawa Smile
Odpowiedz

Medbh napisał(a):Troche jakby zbyt podniosle dla mnie...fajne, ale tak heroiczne ze mi nieco na parodie zakrawa Smile

Na parodię??
A czemuż to?? Question
I nie chcę myśleć, że szły tu przede mną
Szeregi ludzi okrutnych jak los
Chcę tylko jedno poczuć na pewno
Że jest coś więcej niż strach i złość
Odpowiedz

Ich teledyski niestety nie dorównują nawet discopolowym :/
Odpowiedz

stig napisał(a):Ich teledyski niestety nie dorównują nawet discopolowym :/

Nie przesadzaj!!!
A widziałeś klip do UNHOLY WARCRY???
Odpowiedz

Niestety nie, ale widziałem ten firerain czy jakoś z fire Big Grin Wypas ... plastikowe miecze, tło wmontowane z pocztówek, zła pani, perkusja stojąca w polu ... szok Confusedhock:
Odpowiedz

Jeszcze sie tu nie wypowiadalem wiec to tez czynieSmile
Rhapsody to dla mnie jeden z wielu srednich zepsolów grajacych power metal . O wiele bardziej cenie helloween , gamma ray , edguy , hammerfall , blind guardian oraz runningwild .
Jak dla mnie rhapsody grają taką slodką , wydelikatyzowaną muzyke pozbawioną prawdziwego poweru ..
ALe moze sie nie znam... Wink
Yes I'm riding , riding on the wind
Odpowiedz

Nie znasz sie Laughing

Na koncertach zachowuja sie normalnie Confusedhock:
Odpowiedz

priest_4ever napisał(a):Rhapsody to dla mnie jeden z wielu srednich zepsolów grajacych power metal . O wiele bardziej cenie helloween , gamma ray , edguy , hammerfall , blind guardian oraz runningwild .
No to żeś dopasował... jak pięść do oka :?
Odpowiedz

Dokladnie . Te kapele nijak pasują do siebie , chociaz wszystkie grają ten sam gatunek muzyki . Ale nie da sie ukryc , ze Rhapsody na tym tle wypada strasznie blado .
Brakuje w tej muzyce mocy ....bede to powtarzał...
Yes I'm riding , riding on the wind
Odpowiedz

Katirio, na parodię, ponieważ zachowują się momentami jak nawiedzeni paladyni Smile za duzo o honorze,królach, wojnach, troche za nachalnie...poprostu wolę Blindów. No i moim zdaniem maja lepszy wokal.
Odpowiedz

Zauważyliście, że Alex Staropoli wyglada jak Sylvester Stallone Big Grin Big Grin Big Grin ?
Odpowiedz

Chciałam tyko zauważyć że jakby nie było to właśnie panowie z Rhapsody wykreowali symfoniczny power metal, poza tym skoro wam się AŻ tak ta muzyka nie podoba to po cholerę jej słuchacie!! Z taką ogromną chęcią objeżdżacie Rhapsody z góry na dół a nie widzicie unikalnej barwy głosu wokalisty, wspaniałej muzyki przepełnionej energią i eposem...Tylko byście bluzgali...Gdyby nie Rhapsody to wiele kapel by nie powstało bo nie miałyby skąd czerpać inspiracji...
Ale jeśli nie potraficie tego dostrzec to mogę wam tylko współczuć...
Odpowiedz

Nie wiedziałam, że jest tyle przychylnych opinii na ich temat Smile. Ja osobiście bardzo lubię Rhapsody. I podobają mi się wszystkie ich płyty (chociaż mogliby zaoferować nam coś nowego...).

Katiria napisał(a):Hmm...Widzę że niektórzy już się wypowiedzieli na ten temat...ale powiedzcie jak Wam się podoba nowa płyta Rhapsody??

Najnowsza Symphony Of Enchanted Lands II jest całkiem fajna, często jej słucham i nie znudziła mi się jeszcze. Ale jak już wcześniej wspomniałam, nie ma nic nowego. Zdarzają się nawet melodie, które znałam z wcześniejszych płyt... no i mogliby zakończyć Sagę Smile. Mimo wszystko płyta jest, IMHO, jedną z lepszych tegoż zespołu.

Odnośnie stylu muzyki, jaki grają... nie lubię szufladkowania. Kiedyś muzycy mówili, że grają hollywood epic metal, ale że to źle się niektórym kojażyło, w jednym z wywiadów nazwali swoją muzykę film score metal. I faktycznie, gdyby z niektórtych kawałków usunąć wokale, mogłyby służyć za ścieżki dźwiękowe dla filmów. Ale przecież mają też piosenki power, melodic, symphonic metalowe (już sama się w tym gubię). Każdy utwór, album może się różnić więc przypisywanie zespołowi jednego gatunku nie jest chyba sensowne... takie jest moje zdanie.

[Katiria - piosenka, której fragment masz w podpisie, jest jedną z moich ulubionych od BG Big Grin]
Odpowiedz

Medbh napisał(a):Katirio, na parodię, ponieważ zachowują się momentami jak nawiedzeni paladyni Smile za duzo o honorze,królach, wojnach, troche za nachalnie...poprostu wolę Blindów. No i moim zdaniem maja lepszy wokal.

Racja, zdarza się, że jest tego za dużo... i m.in. dlatego wiele osób nie lubi Rhapsody. Wojownicy, smoki, miecze, czarodzieje, rycerze, smoki - lubię to, ale u nich czasem wydaje się naciągane i wielu denerwuje. Do muzyki mam tylko jedno zastrzezenie - oszczędnie używają gitar (nie zawsze).

Nawiasem mówiąc, Blind Guardian to świetny zespół Big Grin

Katiria napisał(a):objeżdżacie Rhapsody z góry na dół a nie widzicie unikalnej barwy głosu wokalisty

Zgadzam się, że jest unikalna..
Odpowiedz

Bardziej od Metaliki nienawidze tylko pokurwionych zespolow powershitowych. A rapsodia i hłamerfal wioda wsrod nich prym, jesli chodzi o kretynstwo. Tego sie sluchac nie da, kolesie grajacy slodkie pierdy czy pedaly bez jaj na wokalu. Zakopac.
Odpowiedz