• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Red Hot Chili Peppers

RHCP, to jeden z pierwszych zespołów, których zacząłem słuchać. Teraz wraz z kumplami przygotwujemy się do koncertu, na którym grać będziemy same covery Hotów Big Grin
Odpowiedz

Kwestia gustu. Wiele osob uwaza ta płyte za najlepsza i bynajmniej nie sa to ludzie ktorzy znaja tylka ja i Cali.Moje ulubione płytki to Californication i BsSm
Odpowiedz

No i jakieś informacje się pojawiły...

Nowa płyta Red Hot Chilli Peppers ukaże się dopiero w 2006 roku - informuje serwis Stereoboard.com.

http://muzyka.onet.pl/mr,1166178,wiadomosci.html
Odpowiedz

to troche przesuneli premiere bo o ile pamietam z poczatku bylo mowione ze premoiera bedzie koniec 2005 ja sie nie umiem juz doczekac!! Kiedis mowil ze bedzie ciezsza od poprzednich...poczekamy zobaczymy

ja tez zaczelam od Peppersow i dalej ich uwielbiam! ja nie sadze aby BTW byla najslabsza plyta..jest inna ale nie slaba...mnie sie osobiscie podoba ale jednak wole zeby grali jak za dobrych czasow

slyszalam plotki jakoby Peppersi grali w przyszlym roku na Heineken Open Air Festival u nas ale nie chce mi sie troche w to wierzyc...moim zdaniem ten festival jest troche za "maly" jak dla nich..jakby przyjechali do Polski to sadze ze koncert odbylby sie na Slaskim albo Sluzewcu...z resztajak by to byla prawdato bym sie chyba zsikala ze szczescia! Big Grin Big Grin
Odpowiedz

Jeśli rzeczywiście mieliby się pojawić w Polsce, to nie mogłoby mnie tam nie być ; ). Śląski chyba najbardziej na takie ewentualne wydarzenie się nadaje.

Co do nowej płyty, zastanawiam się co określenie "cięższa" w przypadku muzyki Red Hotów ma oznaczać i jak w takim razie będzie ona brzmieć. Z niecierpliwością będę czekał na jej wydanie.
Odpowiedz

Dobre, lightowe granie. Wcześniej już ktoś mówił, że są oni lekko szurnięci Big Grin To prawda, zwłaszcza w teledysku Can't stop, gdzie bodajże Kiedis pakuje w perkusję ;D
Ulubione kawałki: Californication, Can't Stop, Around The World, Otherside, Minor Thing, The Zephyr Song.
Odpowiedz

Grupa Red Hot Chili Peppers jest blisko zakończenia prac nad swoją dziewiątą płytą studyjną.

Już od jakiegoś czasu wiadomo, iż materiał ukaże się pod tytułem "Stadium Arcadium". Planowana data premiery to kwiecień 2006. Album ma się składać z dwóch dysków, zaś za brzmienie odpowiedzialny będzie Rick Rubin, z którym Kalifornijczycy współpracowali w przeszłości.

Wiadomo też, iż na krążku pojawią się piosenki: "Dani California" (pierwszy singel), "Hard To Concentrate", "Desecration Smile", "Charlie", "Snow" oraz kompozycja tytułowa.

Tematem przewodnim krążka jest "upadek kultury na zachodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych".

źródło: muzyka.onet.pl
Odpowiedz

Spoko,sa gdzies te single do sciagniecia??
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Grupa Red Hot Chili Peppers jest blisko zakończenia prac nad swoją dziewiątą płytą studyjną.

Już od jakiegoś czasu wiadomo, iż materiał ukaże się pod tytułem "Stadium Arcadium". Planowana data premiery to kwiecień 2006. Album ma się składać z dwóch dysków, zaś za brzmienie odpowiedzialny będzie Rick Rubin, z którym Kalifornijczycy współpracowali w przeszłości.

Wiadomo też, iż na krążku pojawią się piosenki: "Dani California" (pierwszy singel), "Hard To Concentrate", "Desecration Smile", "Charlie", "Snow" oraz kompozycja tytułowa.

Tematem przewodnim krążka jest "upadek kultury na zachodnim wybrzeżu Stanów Zjednoczonych".

OooO0ooo0 - podwójny album ? Ahh nie moge sie doczekać, może następca Blood Sugar Sex Magic?
Odpowiedz

Módlmy się, by rzeczywiście było to wydawnictwo na podobnym poziomie. Narazie zapowiada się świetnie, zobaczymy jak będzie. To drugi (po nowym Tool'u) album na mojej liście najbardziej oczekiwanych.
Odpowiedz

Kamael napisał(a):Grupa Red Hot Chili Peppers jest blisko zakończenia prac nad swoją dziewiątą płytą studyjną.

Mam nadzieję, że nie będzie ona kontynuacją stylu, który papryczki zaserwowały nam na "By The Way", gdyż ten album nie trafił do mnie kompletnie...
Odpowiedz

Wiadomo, "By The Way" to najsłabsza płyta w dyskografii RHCP, ale tą wpadkę już im wybaczyłem ;D. Nie wiem dlaczego, ale jakoś jestem pewny tego, że nowa płyta to będzie powrót do świetnej formy. Mam nadzieję, że moje przeczucie mnie nie zawiedzie ; ).

[edit]

A co powiecie na taką informację?

Okazuje się, że najnowsze wydawnictwo Red Hot Chili Peppers miało być trylogią wydawaną w półrocznych odstępach. Zespół zrezygnował jednak z tego pomysłu, bowiem fani musieliby wtedy czekać na nowy materiał zbyt długo.

"Trzy płyty wydały nam się interesującym rozwiązaniem, bo dwupłytowe wydawnictwa już się pojawiały. System [Of A Down] wydał dwie, Guns N' Roses podobnie, tymczasem trzy krążki byłyby czymś nowym. Później jednak zdaliśmy sobie sprawę, że ostatni z CD ukazałby się w tej sytuacji dopiero za dwa lata. Wtedy od razu powiedzieliśmy, że ÂťTa muzyka musi pojawić się na rynku terazÂŤ, a za dwa lata wydamy kolejne piosenki" – mówi wokalista Anthony Kiedis.

Odpowiedz

No i dobrzeSmile Mam nadzieje ze płyta nie bedzie z drugiej strony za długaSmile
Odpowiedz

A ja chcę dlugiej. Im bedzie dłuzsza tym lepiej. Chcę dzieła na miarę BSSM albo i lepszego udowadniającego iż wciąż są w wielkiej formie. Jeśli by wydali trójpłytowy album, ale w jednym opkaowaniu i terminie to podejrzewam że ta płyta wstrzasnęła by światem muzyki. Oczekuję tego z niecierpliwością, wszak to muzyka mojej mlodości i przy dźwiękach Mothers Milk czy BSSM demolowalo sie niejeden akademik i niejedna błonka pękła Smile
Odpowiedz

A ja myślę, że gdy teraz dostaniemy album dwupłytowy, a za nieługo kolejny, to cały materiał będzie lepiej dopracowany. Tak więc to chyba na naszą korzyść. Ja raczej liczę na jakość, nie ilość ; ).
Z drugiej jednak strony byłoby to wydarzenie bez precedensu i faktycznia RHCP znów mogłoby sporo namieszać.

[edit]

Nowa płyta zespołu ukaże się 8 maja. Dzień później album muzyków z Kalifornii będzie mieć premierę w Stanach Zjednoczonych. Na pierwszym singlu pojawi się piosenka "Dani California". Anthony Kiedis, wokalista RHCP, ujawnił, iż tytuł singla powstał na cześć dziewczyny, która pojawiła się w kawałku "By The Way".

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 74 gości