• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Red Hot Chili Peppers

NirvAnka napisał(a):Chociaż ma religia to NIRVANA 8) to RHCP też jest spooko i na pewno NIEE SĄ NUDNI :!: Laughing
PEACE 8)
a najexciejsza Big Grin pieśń to Around the world Right on time Easily I like dirt Other side By the way no i Californiaction też

dziewczynka zna jedna plyte z mp3 i sie podnieca
jakie to... typowe
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):dziewczynka zna jedna plyte z mp3 i sie podnieca

Skąd taki wniosek? :?
Sleep all day.
Party all night.
Never grow old.
Never die.
Odpowiedz

Dla mnie RHCP to absolutny nr 1. Uwielbiam ich stare kawałki z pierwszych płyt. Są świetne. No i Flea oraz jego gra...
Odpowiedz

KelThuz :? to raczej ty się podniecasz chłopcze Laughing . I w ogóle o który zespół Ci chodzi Question wymieniłam piosenki które mi się najbardziej podobają a nie te które znam. Jak coś chcesz napisać to się zastanów Surprised "jakie to... typowe"
Nooo Flea...to najlepszy basista na świecie 8)
pokój...miłość...empatia...
Odpowiedz

Tak, ja ostatnio zdobyłem ich pierwsze płyty. "Freaky Styley" i "Mother's Milk" dają wielkiego kopa. Z tej drugiej szczególnie kawałki "Knock Me Down" i "Good Time Boys". Nie wiem jak to nazwać, RHCP daje taką pozytywną energię.
Odpowiedz

jedno jest pewne... Flea na pewno nie jest najlepszym basista... Leo Lyons z Ten Years After jest najlepszy Laughing a tak naprawde... to nie ma kogos takiego jak najlepszy... ale Leo RULZZZ Laughing
Jimmy Page... a guitar god...
Odpowiedz

Adam napisał(a):jedno jest pewne... Flea na pewno nie jest najlepszym basista... Leo Lyons z Ten Years After jest najlepszy Laughing a tak naprawde... to nie ma kogos takiego jak najlepszy... ale Leo RULZZZ Laughing
oj chlopcze chyba sie nie znasz...Flea jest najlepszy! kazdy to powie!moze go poprostu niedocenieasz?pewnie nie przysluchiwales sie grze Flea a powinnienes...pozdrawiam
Odpowiedz

velvetova napisał(a):oj chlopcze chyba sie nie znasz...Flea jest najlepszy! kazdy to powie!moze go poprostu niedocenieasz?pewnie nie przysluchiwales sie grze Flea a powinnienes...pozdrawiam

Chlopcze ? Velvetka... chyba... dziewczynko milutka... zapomnialas, ze jestem starszy od Ciebie Tongue Flea chocby dla tego nie jest najlepszy bo gdyby nie bylo np. takiego Leo Lyonsa... to by nie bylo goscia imieniem Flea... Zreszta powiedz mi moja droga... czy ty osluchalas sie z Leo Lyonsem Wink ?? Ja go widzalem na koncercie... nieskromnie mowiac Wink i to jak gral i co wyczynial na swoim basie Laughing
Odpowiedz

Dobrze przynajmniej, że nie mówicie iż Frusciante jest najlepszym gitarzystą, bo w imieniu Slasha bym zabił Laughing
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Hehe... pewnie, ze nie mowimy, ze Frusciante jest the best bo to Jimmy Page jest the best Big Grin a tak de facto to Slash sie na nim mocno wzorowal...
Odpowiedz

hehe no fakt jestes starszy :p te "chlopcze"jakos mi sie tak wyrwalo same Tongue hmmm co do Lea...nie wiem czy do konca bez niego nie bylo by Flea...o ile pamietam Flea interesowal sie zawsze jazzem a potem punkiem...napewno TYA wywarlo na nim jakies inspiracje...przysluchiwalam sie grze Lea i wydaje mi sie ze jest bardxzo dobrym basista aczkolwiek wyddaje mi sie ze Flea jest lepszy...czy Leo uzywa do gry kostki czy gra palcami na koncertach?
codo gitarzystow do John jest naprawde dobrym gitarzysta ale rzeczywisice nie pobije Slasha....
Odpowiedz

NirvAnka napisał(a):wymieniłam piosenki które mi się najbardziej podobają a nie te które znam

i przypadkiem wszystkie pochodza z przecietnego albumu Californication? sorry, w przypadki nie wierze.

Cytat:pokój...miłość...empatia...

no comments

velvetova napisał(a):oj chlopcze chyba sie nie znasz...Flea jest najlepszy! kazdy to powie!moze go poprostu niedocenieasz?pewnie nie przysluchiwales sie grze Flea a powinnienes...pozdrawiam

gram na basie 8 lat, i stwierdzam, ze Flea moze gitare nosic za takimi ludzmi, jak John Pattitucci czy Les Claypool. Zwlaszcza jak obejrzalem szkolke basowa Flei, gdzie koles byl tak napiety i zestresowany, co znaczy ze prawdziwym muzykiem nie jest, tylko pozorantem Big Grin
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

tak...a Wszebąd to ultra true pagan basista Laughing .no ale fakt,są muzycy lepsi od Fleji.tylko ze technika i wyperdalanie palcami 16-tek w 260bpm to nie wszystko
Odpowiedz

Adam napisał(a):Hehe... pewnie, ze nie mowimy, ze Frusciante jest the best bo to Jimmy Page jest the best Big Grin a tak de facto to Slash sie na nim mocno wzorowal...
z tym sie akurat zgodze,bo ktorz by sie na Page nie wzorowal?
KelThuz napisał(a):[quote="NirvAnka"]wymieniłam piosenki które mi się najbardziej podobają a nie te które znam

i przypadkiem wszystkie pochodza z przecietnego albumu Californication? sorry, w przypadki nie wierze.

Cytat:z tym sie rowniez zgadza...KelThuz zapomniales jeszcze wspomniec o singlowym By the Way...

KelThuz napisał(a):[quote="velvetova"]oj chlopcze chyba sie nie znasz...Flea jest najlepszy! kazdy to powie!moze go poprostu niedocenieasz?pewnie nie przysluchiwales sie grze Flea a powinnienes...pozdrawiam

gram na basie 8 lat, i stwierdzam, ze Flea moze gitare nosic za takimi ludzmi, jak John Pattitucci czy Les Claypool. Zwlaszcza jak obejrzalem szkolke basowa Flei, gdzie koles byl tak napiety i zestresowany, co znaczy ze prawdziwym muzykiem nie jest, tylko pozorantem Big Grin
hmmm to ze sie denerwowal to nie oznacza odrazu ze jest pozorantem...kazdy sie denerwuje i za to nie powinno sie go skreslac...przeciez tez jest tylko czlowiekiem...
Odpowiedz

rzecz w tym, zeby czuc to co sie gra... feeling... technika to tylko dodatek... a Leo Lyons z TYA ma obie te rzeczy... tworzy swietny groove i technicznie jest znakomity... jego linie basowe nadaja caly ksztalt wielu kawalkom TYA... no i jego zachowanie sceniczne rulzzz... Big Grin

velvetova napisał(a):hmmm to ze sie denerwowal to nie oznacza odrazu ze jest pozorantem...kazdy sie denerwuje i za to nie powinno sie go skreslac...przeciez tez jest tylko czlowiekiem...

w sumie to fakt... jedno jest pewne... dla kazdego z nas kto inny jest najlepszy... i na tym polega caly bajer Big Grin tak tworzy sie dyskusja... dobrze, ze nie schodzi ona do poziomu "on jest najlepszy a reszta to.... (i tu przerozna lacina...)" albo "co wy &(_%& wiecie... i tak Pan X lub Y jest the best" Sporym plusem tego, ze piszemy o tym kto jest lepszy a kto gorszy jest to, ze teraz kazdy moze sobie poszukac czegos o kims kto zostal wymieniony a sie go nie zna... bo nie wierze, zeby kazdy kto tu pisze wiedzial kto to jest Leo Lyons, jak gra, co gra, od kiedy i dlaczego Smile Nie mowiac o tym, ze wielu pewniee nie zna TYA... a dzieki naszej gadce kazdy moze poczuc sie zainteresowany jakims nowym muzykiem Tongue pozdrawiam
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 20 gości