• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Red Hot Chili Peppers

lubie i RHCP i RATM ale prawda jest taka-Timmy to mały żuczek przy "Fleji"Big Grin.on jest po prostu czarodziejem basu.pewnie są i lepsi od niego jak Claypool czy Miller ale to wlasnie on stal sie moim wzorem. jego gra to kwintesencja funku.
pozdrawiam
yo
Odpowiedz

peppersi to jeden z moich ulubionych zespolow...oczywiscie ze flea jest najlepszym basiasta...uwielbiam wokal kiedisa i w ogole ten zespol jest zaje*isty
Odpowiedz

Mam wielki szacunek dla tych panów Smile M.in. dzięki nim sięgnęłam po gitarę/basik Smile Panowie wymiatają,czy to funkowo(na początku) tudzież hard rockowo(w środku Big Grin) i dalej już trochę spokojniej,balladkowo (szczególnie na By The Way). Dużo by tu pisać o tych kawałkach które mnie urzekły ,napiszę tylok zę ze starszych uwielbiam Fight Like A Brave, Kock Me Down, Suck My Kiss...Z nowszych całe Californication ,z BTW mój ulubiony to Venice Queen , Midnight , Can't Stop, zresztą - wszystkie są swietne ! Big Grin
"You know where you are?
You're in the jungle baby
-You're gonna diiiiiee"

gg:2698277
Odpowiedz

mhm szacunek to ja tez mam Big Grin ale jestem tu troche podzielona :? niektóre kawałki są świetne,a inne zaś świetne jak flaki mojej babci Big Grin

ale nie ma to jak kontrowersja Big Grin
Odpowiedz

Można lubić ich muzykę, albo i nie, ale nie można o tych panach powiedzieć, że są nijacy ;D. To pewne.
Odpowiedz

RED HOT CHILI PEPPERS!!!
to jest coś!! kocham ten zespół, kocham ich muzykę... To nie jest tak, jak niektórzy myślą, że podoba mi się john czy Anth! Kocham ich za tą muzykę, któa wypływa z ich serc i trawia wprost do mojego!!! Big Grin
Under the bridge downtown... i gave my live away!
Odpowiedz

A słuchacie może solowych płyt Johna Frusciante (gitarzysty)? Mam na razie tylko "The Will To Death". Mi ta płytka bardzo się podoba. Jest bardzo, bardzo surowa i nagrana jakby kilkanaście lat temu. Frusciante zaprosił na nią paru muzyków, między innymi perkusistę RHCP. Sam gra na gitarce, co oczywiste, a poza tym śpiewa.
Najlepsze dla mnie utwory: "A Doubt", "An Exercise", "Time Runs Out", "Loss", "The Will To Death".
Odpowiedz

Peppersi są super.Szczególnie wokalista Anthony Kiedis i Flea. a Dave Navarro tez byl niezly...Moją ulubioną piosenka papryczek jest Soul to squeeze... no może jeszcze save the population...
...I kissed you goodbye on the N109 I choked as I watched the bus go...
Odpowiedz

Navarro był dobry, to fakt, tyle, że on nie bardzo pasował do tego funkowego zacięcia jakie RHCP miało od początku. Slovak też był bardzo dobry, ale cóż... z narkotykami przesadził. Dla mnie Frusciante w RHCP to ideał.
Odpowiedz

Ostatnio powaliła mnie biografia wokalisty, chłopak miał takie schizy w dzieciństwie, że 10 osób można tym porozdzielać. Big Grin

Np. stracił dziewictwo w wieku 13 lat z kochanką ojca który był dealerem. Miłe Angry
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

Dokładnie. Ja przeczytałem biografię zespołu - "Kalifornizację" i takich informacji się dowiedziałem...
Odpowiedz

...no, a ja lubie przede wszystkim otherside, save the population & tear (genialne!)
"to think I might not see those eyes..."
Odpowiedz

Poissson napisał(a):...no, a ja lubie przede wszystkim otherside, save the population & tear (genialne!)
O yeah. Popieram w 200% Smile
I've felt the hate rise up in me...
Odpowiedz

pele. napisał(a):lubie i RHCP i RATM ale prawda jest taka-Timmy to mały żuczek przy "Fleji"Big Grin.on jest po prostu czarodziejem basu.pewnie są i lepsi od niego jak Claypool czy Miller ale to wlasnie on stal sie moim wzorem. jego gra to kwintesencja funku.
pozdrawiam
yo

no popatrz, niby bialas, a zasuwa na basie jak rasowy czarnuch...
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

Chociaż ma religia to NIRVANA 8) to RHCP też jest spooko i na pewno NIEE SĄ NUDNI :!: Laughing
PEACE 8)
a najexciejsza Big Grin pieśń to Around the world Right on time Easily I like dirt Other side By the way no i Californiaction też
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 74 gości