• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

RANCID - street, punk, OI!

Dziwne że nie ma tu tematu o jednej z moich ulubionych punkowych kapel Question .
Wg mnie są świetni, no i wogóle ok.
("kiedy gliny ogladały moja dupe w nadziei znalezienia tam narkotyków, pierdziałem na nich i próbowałem ich obsrac"- powiedzial SiD Vicious po wkroczeniu policji na jakichs ich koncert
Odpowiedz

01DeX napisał(a):Wg mnie są świetni, no i wogóle ok.

Haha, to sie bardzo duzo wypowiedziales na jej temat, po prostu kul grułwi.
Odpowiedz

no Rancid darze duzym szacunkiem, zarowno za dokonania jako Rancid i za dokonania Przeszczepow (Transplantsow) z Timem....
Rancid ma taki imprezowy klimat, swietne teksty a wokal jest jakby byl spiewany po pijaku.
A poczatkowe slowa "Radio" to je to Smile
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Rancid nie należy do moich, jakiś-tam, ulubionych kapel, ale trzeba przyzać że gra nieźle Tongue Z płyt to chyba "Life Won't Wait" i "Let's Go", jeżeli miałabym wybierać najlepsze. Cóż, dobra muzyka, specyficzny klimat. Da się posłuchać Tongue
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):no Rancid darze duzym szacunkiem, zarowno za dokonania jako Rancid i za dokonania Przeszczepow (Transplantsow) z Timem....

Nie liczysz Larsa i jego The Bastards? (; Na koncertach, zazwyczaj Lars gra jeden ich numer, kiedy reszta ma przerwe.

XdkyX napisał(a):Rancid ma taki imprezowy klimat, swietne teksty a wokal jest jakby byl spiewany po pijaku.

Nom, to juz za sprawa Tima, ktory po prostu ma taki glos, swoja droga swietny, nadajacy naprawde specyficzny klimat.

Frustra napisał(a):Z płyt to chyba "Life Won't Wait" i "Let's Go", jeżeli miałabym wybierać najlepsze.

Oj, tutaj sie nie zgodze, fakt, plyty dobre. Ale najlepsza wyczynem zespolu, jest "..and out come the wolves". Plyta marzenie, same miazdzace kawalki, od poczatku do konca.
Odpowiedz

Acrid napisał(a):
XdkyX napisał(a):no Rancid darze duzym szacunkiem, zarowno za dokonania jako Rancid i za dokonania Przeszczepow (Transplantsow) z Timem....

Nie liczysz Larsa i jego The Bastards? (; Na koncertach, zazwyczaj Lars gra jeden ich numer, kiedy reszta ma przerwe.

zapomnialem o Bastards :/ zadko mam z nimi do czynienia wiec chyba dlatego
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

ja do Rancid nic nie ma, to świetna kapela(ruby soho... 8) )
Odpowiedz

Rancid w porzadku kapela, podobaly mi sie jednak bardziej kawalki Operation Ivy
Twoja przeglądarka nie obsługuje podpisów w skryptah phpBB.
Odpowiedz

Rancid-są świetni!
Jak dla mnie majlepsza plyta to "And Out Came The Wolves".Słyszeliście ich split z NOFX?coc nadzwyczajnego
Odpowiedz

Rancid, lubię posłuchać, fajnie kolesie grają, jakto ktoś powiedział wokal w niektórych piosenkach przypomina jakby ów wokalista był pijany (np. "California Sun"), najbardziej z ich repertuaru lubię utwory "Ruby Soho", "Timebomb", "Motherfucker", i "Out of Control"(fajny bas na początku Wink)
bring it on
Odpowiedz

No jedna z moich ulubionych kapel Big Grin Bo przecież nic złego nie może wyjść z mieszanki Tima Armstronga z Larsem Frederiksenem Big Grin
about:blank
Odpowiedz

ja ostatnio sie wkrecilem w rancid. powiem wam ze strasznie lubie ich muzyke a szczegolnie te charakterystyczne solowki i wokale tima i larsa Big Grin kawalek radio, nihilism, salvation, maxwell murder wymiataja wszystko Big Grin a wy jaki kawalki najbardzej lubicie?
Odpowiedz

- Olympia, WA
- Ruby Soho
- You Don't Care Nothin'
- Red Hot Moon
- Spirit of '87
- Punk Rock Song (na zywo z Bad Religion)
- Timebomb
- Roots Radicals
- as wicked
- disorder and dissaray
- avenues and alleyways
- journey to the end of east bay
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Mial ktos w swoich lapkach wydawnictwo: Give 'Em The Boot (A Film By Tim Armstrong)?

Cytat:Featuring eighty-two minutes of extremely rare, never-before-seen international concert performance footage of bands such as Rancid, Joe Strummer and the Mescaleros, Dropkick Murphys, The Slackers, Roger Miret and the Disasters and Tiger Army - to name just a few, the GIVE 'EM THE BOOT DVD is a gritty look into the underworld of Hellcat Records through the eyes of founder Tim Armstrong and a hoard of his Hellcat family members! Highlights include performances and extra footage from tours such as the Rancid/ NOFX tour, the first Lars Frederiksen And The Bastards tour, various headline tours and both Hellcat Records? Punks VS. Psychos Tours.

1. Rancid - Ruby Soho
2. Tiger Army - Never Die
3. F-Minus - Light At The End
4. Joe Strummer And The Mescaleros - Rudie Can't Fail
5. Rancid - Roots Radicals
6. Rancid - Maxwell Murder
7. Nekromantix - Gargoyles Over Copenhagen
8. US Bombs - US Bombs
9. Transplants - One Seventeen Guitar Joe
10. Rancid - As Wicked
11. Rancid - Old Friend
12. Rancid & Iggy Pop - No Fun
13. The Slackers - And I Wonder
14. HorrorPops - Julia
15. Roger Miret And The Disasters - Crucified
16. Dropkick Murphys - Good Rats
17. Rancid - Red Hot Moon
18. Rancid - Rats In The Hallway
19. Rancid - Avenues And Alleyways
20. Rancid - Bloodclot
21. Lars Frederiksen And The Bastards - Skunx
22. Nerve Agents - Evil
23. Joe Strummer Tribute - Redemtion Song
24. Tim Armstrong & Davey Havok - Knowledge
25. Rancid - Radio
26. Joe Strummer And The Mescaleros - Minstrel Boy

Udalo mi sie znalesc w jednym z polskich sklepow online, ale cena oczywiscie zabije, wiec jestem ciekaw? ;)
Odpowiedz