• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Raison d'Etre, Sephiroth, Desiderii Marginis

tak z ciekawości pytam, czy ktoś zna projekty (nie wiem czy to można nazwać zespołami Wink ) wymienione w topiku? Albo coś w podobnym stylu. Osobiście wszystkie bardzo lubię, jest to dość eksperymentalna muzyka i na pewno nie każdemu się spodoba. Mieszanka industrialu, ambientu i paru innych rzeczy.. klimatyczne acz dość jednostajne. Ale jak się wsłuchać...
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

a mozna skads sciadnac kilka mp3 ich? nie mam pojecia co graja a chcialabym sie przekonac mozebyc warto.
Pamiętajcie, nigdy nie ufajcie żadnym undergroundom, to wszystko
oszustwo jest totalne, nisze wszystkie, alternatywy, jest to wszystko
syf i naprawdę to nic, NIC nie daje tylko wciąga i zabiera
człowieczeństwo.
Kapitan Europa
Odpowiedz

Hethell napisał(a):a mozna skads sciadnac kilka mp3 ich? nie mam pojecia co graja a chcialabym sie przekonac mozebyc warto.
puszczałem ci kiedys EBM i Industrial przez radio i ci sie nie podobało....
Mind.In.A.Box :* :* :*
Odpowiedz

to chyba cos innego troche...to byl zbyt hardkorowy industrial jak na mnie
Pamiętajcie, nigdy nie ufajcie żadnym undergroundom, to wszystko
oszustwo jest totalne, nisze wszystkie, alternatywy, jest to wszystko
syf i naprawdę to nic, NIC nie daje tylko wciąga i zabiera
człowieczeństwo.
Kapitan Europa
Odpowiedz

bo ja wiem? to był tylko Wumpscut...
Mind.In.A.Box :* :* :*
Odpowiedz

to nie jest taki hardkor industrial Wink. Więcej ma w sobie ambientu chyba. Nie ma tam żadnych wiertarek ani nic... (momentami dźwięki w niektórych utworach Raison przypominają mi odgłosy z Tormenta). To jest raczej spokojne.. i w ogóle. Cd niestety u nas praktycznie nie ma, jakby co to ja dysponuję niektórymi plikami Smile

to nie jest muzyka w której dużo się dzieje, ale dla mnie ma w sobie coś.
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

Odpowiedz

Sephiroth to inaczej Ulf Soderberg, mozesz posluchac tez albumow wydanych pod real nazwiskiem - warto. Wszyscy artysci ktorych wyminiles wydaja glownie dla ColdMeatIndustry proponuje zatem sobie poczytac i zapoznac sie tez z reszta - moze sie spodoba choc nie zawsze jest tak ambientowo... Wink http://www.coldmeat.se

oprocz tego polecam tez Ah Cama-Sotz, Thighpaulsandra, O Yuki Conjugate, Sigillum S, c17h19n03

no i oczywiscie "gwiazdy" takie jak Lustmord, Hybryds, Rapoon, Nocturnal Emissions, Coil, Zoviet France jezeli nie slyszales
Odpowiedz

a radyjko polecam koniecznie http://www.shesaiddestroy.de Big Grin
masa swietnej muzyki i Raison d'ętre czasem tam gosci... Wink
Odpowiedz

Raison d'Etre lubię posłuchać, to muzyka dobrze komponująca się z ciszą, w żadnym wypadku nie rozprasza, za to niezwykle harmonizuje, wycisza, wprowadza specyficzny, jak dla mnie średniowieczno-fantasy, nastrój... Uwielbiam, a szczególnie dobrze mi się przy niej pisze/rysuje.
Z podobnych polecam Arcanę ;]
Odpowiedz

Arcana - mam płytkę Le Serpent Rouge. Wszystko ok,tylko że wkurzaja mnie te orientalne instrumenty ;P
Odpowiedz

no bo Serpent jest orientalne. Jeśli Ci to przeszkadza, to warto spróbować płytki Dark Age of Reason Smile

seelenleib: Coil znam, czasem nawet lubię posłuchać, ale momentami mi nie bardzo pasuje Smile. Reszty nie znam. Aha... i ja jestem samica jakby co, nie samiec Laughing

Odpowiedz

hehe sorry Surprised zasugerowalem sie tym wilkiem Smile
a Coil to rzeczywiscie rozny jest. ja najbardziej lubie plyte music to play in the dark vol.2 te wczesne industriale tak srednio mi podchodza ale np. gold is the metal.. jest uwazam tez calkiem niezla
a Thighpaulsandra ktorego wspomnialem byl tez czlonkiem Coila - tak na marginesie Tongue

...nom a Lustmord, Hybryds, Rapoon, Nocturnal Emissions to w sumie czolowka dark ambient, ritual tak ze mozna brac w ciemno lipy nie bedzie na pewno Big Grin polecam plyte Heresy Lustmorda na poczatek. moja ulubiona to Paradise Disowned a pan Williams(Lustmord) jest z wyksztalcenia inzynierem dzwieku tak ze piekne glebokie brzmienie gwarantowane Big Grin

*Arion: edytuj posty.
Odpowiedz

a co, wilk nie może być wilczycą? Big Grin

Z Coila mam póki co tylko Music to play in the dark vol 1, i momentami mi właśnie nie bardzo :] Poza tym zdaje mi się, że w jednym kawałku zerżnęli od Daargaard całkiem spory kawałek...

a reszty wymienionej na pewno kiedyś spróbuję

Odpowiedz

ano pewnie ze moze byc wilczyca Big Grin i to jaka...!
a Daargaard to ja z kolei nie znam i tez napewno sprobuje skoro brzmi jakby Coil od nich zrzynal... Big Grin
Odpowiedz

*AuuUuu!* Angry

Dargaard to takie hm... dark wave? trochę Arcanowate... trochę jakby new age... Smile
jak dla mnie bardzo fajne. Lekko mroczne i tajemnicze, wyciszające i spokojne.

Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości