• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Queen

Zespołu Queen zaczęłam słuchać dzięki braciszkowi, który gra ich kawałki cały czas Wink ! Moim zdaniem są najlepszą kapelą XX wieku. Lubię ich wszystkie piosenki, ale Mustafa, The Prophet song czy Another one bites the dust najbardziej przypadły mi do gustu!

Mam nadzieje, że resztce zespołu Queen uda się mile zaskoczyć fanów. Oczywiście mówię o omawianej już reaktywacji zespołu!

Zazdroszczę wam takich ojców Smile ! Mój jest piernikiem, który uważa za muzykę tylko klasykę alla Mozart, Bethoven etc. Reszte uważa za hałas, który go zabija... Nawet Queen go zabija.
Odpowiedz

['] ... Sad
We Are Defenders Of The Faith...
Odpowiedz

Bum napisał(a):Zespołu Queen zaczęłam słuchać dzięki braciszkowi, który gra ich kawałki cały czas Wink ! Moim zdaniem są najlepszą kapelą XX wieku. Lubię ich wszystkie piosenki, ale Mustafa, The Prophet song czy Another one bites the dust najbardziej przypadły mi do gustu!

Mam nadzieje, że resztce zespołu Queen uda się mile zaskoczyć fanów. Oczywiście mówię o omawianej już reaktywacji zespołu!

Zazdroszczę wam takich ojców Smile ! Mój jest piernikiem, który uważa za muzykę tylko klasykę alla Mozart, Bethoven etc. Reszte uważa za hałas, który go zabija... Nawet Queen go zabija.
wiesz... zawsze mógłbyś mieć ojca wmiwiającego Ci, ze krawczyk to ekstra muzyka Big Grin
A odnośnie Queen, to nie sądzę, aby o takiej legendzie jak oni można było powiedziec jeszcze coś, co nie zostało wcześniej powiedziane Smile
Odpowiedz

Mój tata na szczęście lubi takie zespoły jak Queen,Deep Purple i podobne.Nie było nigdy między nami konfliktu na stopie muzycznej (no może raz Big Grin ).
See You At The Bitter End...
Odpowiedz

Wspaniały zespół..głownie dzięki niepowtarzlnemu głosowi fredjego..
Odpowiedz

Boski zespół... lecz iestety bez Freddy'ego to juz nie Queen :?
Odpowiedz

Nie bede gadal ze kult, ze Freddy wielki byl, tylko zapytam sie o starsze plyty, ktora najbardziej polecacie, bo ostatnio pozyczylem sobie Made in heaven oraz Innuendo i zrobily na mnie naprawde swietne wrazenie, przyznam sie szczerze, ze oprocz najwiekszych przebojow nie kojarzylem zadnego krazka tej grupy i nawet niespecjalnie mnie korcilo. A tymczasem o wiele bardziej podobaja mi sie ich kompozycje niz albumy wiekszosci stricte rockowych kapel-dinozaurow z lat 80. i 90.

Co do reaktywacji- to pewnych zespolow niby nie wolno reaktywowac, ale czy Robbie Williams nie odnalazlby sie z pozostalym skladem Queen ? Moim zdaniem, nie byloby zle - ma dobry glos, duza charyzme, no i naprawde, coraz lepsze kompozycje robi, z coraz wieksza przyjemnoscia slucham, ambitny pop.
Odpowiedz

JAZZ - wg mnie najlepsiejszy album
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Franek: okres lat 80-tych Queenu to ich wielka gloria ale muzyka ocierala się o pop. Sięgnij po coś z lat 70-rych kiedy to grali coś pomiędzy Wishbone Ash, Led Zeppelin a Purpleami , oczywiście podlane Queenową melodyką i retoryką. Polecam koncerówke bodajże z 1976 "Live Killers". Na tym dwupłytowym albumie skupili większość swoich najstarszych (niesprawdiedliwie mniej dziś znanych poza tuzami typu Bohemian Rapsody, We Are The champions i We Will Rock You) i moim zdaniem najlepszych kompozycji o których w późniejszych latach mniej było słychac bo grupa skupiła się na graniu łatwych przebojów w stylu "Radio GaGa". Moim zdaniem to co grali przed 1980 (bo wtedy zboczyli w stronę pop-rocka niczym niedawno U2) to kwintesencja ich muzyki, a 15-minutowa suita "Brighton Rock" (na tej koncertówce) kladzie na lopatki wszelkie późniejsze popisy Briana Maya. Reasumując: zapodaj Live Killers a nie pożałujesz Big Grin Ciekawy też jestem Twojej opinii (jak i równiez KubusiaPuchatka, Kamaela czy Tomasha) bo w tych latach naprawde stali blisko ówczesnym wielkim hard i prog rocka Wink
Odpowiedz

Ocierała sie o pop czy nie, muzyka Queen zawsze będzie wielka !! Tak jak Ś.P Freddie...
BLOOD SUGAR SEX MAGIK - the best thing since bread came sliced
[Obrazek: redpapryczkipk7.jpg]
Odpowiedz

kocham ten zespól Big GrinBig GrinBig Grin jak dla mnie najlepszy (a zaraz potem Led Zeppelin i Metallica) i ten glos Freddiego Smile...

nie rozumiem tylko po co wybrali się w trase Queen+ Paul Rodgers Evil or Very Mad bez Mercurego to już nie to samo :/

a tak wogóle to witam Smile Big Grin
Odpowiedz

Heh, mnie też rodzice wciągnęli w zespoły tego typu co Queen...i wcale nie jest mi z tego powodu smutno, wręcz przeciwnie
Odpowiedz

kto mnie poda tytuł kawałka który w refrenie brzmi "ijolele" tak jaks tam Freedy spiewa Smile
Odpowiedz

Under Pressure. Ijolele. ;]
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

A mi się wydaje, że Stigowi chodzi raczej o "Living on My Own" - jeden z solowych numerów Freddiego.

Kod:
Dee do de de, dee do de de
I don't have no time for no monkeybusiness
Dee do de de, dee do de de
I get so lonely, lonely, lonely, lonely, yeah
Got to be some good times ahead

To Stig?
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz