• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pure Metal

Tomash napisał(a):Mam numer, i jest jeszcze lepszy od poprzedniego, tyle że recenzja Ulvera, jest ni mniej ni więcej, tylko Z DUPY. Też moge wymieniać na pół strony niemetalowych wykonawców których słucham, licząc że nikt ich nie zna, i uchodzić za ambitnego, ale PO CO?

Nie inaczej, recka jest bardzo kiepska,pomimo ,iż była pisana przez człowieka nielicho inteligentnego i oczytanego.Btw,najwiekszym lolem sa recenzje Vlada, zawsze ten sam schemat - każdorazowo opisuje po kolei utwory...CHociaz to wszystko i tak blednie przy niektórych ,,kwiatkach" w HMP...

Ja wiem panowie ,że dawno temu chodziliscie do szkoły i pisanie wypracowań jest dla was odległym wspomnieniem,ale naprawde radze popracowac nad stylem bo czytanie niektórych waszych artykułów przyprawia o ból zębów. Co do recek Trotzky'ego,to wszystkie poza nieszczesnym Ulver są świetne(niemal na poziomie T'A czy Mistic A);w przypadku ,,BLood inside" dał ciała z ,że sie tak wyrażę,konwencją.
Odpowiedz

Necro Desecrator napisał(a):Co do recek Trotzky'ego,to wszystkie poza nieszczesnym Ulver są świetne(niemal na poziomie T'A czy Mistic A);w przypadku ,,BLood inside" dał ciała z ,że sie tak wyrażę,konwencją.

przeczytaj recke "I, MONARCH" Hate Eternal i powiedz czego sie z niej dowiedziales o plycie. Ja nic, oprocz tego ze super-hiper i w ogole jestem pozerem.
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):Co do recek Trotzky'ego,to wszystkie poza nieszczesnym Ulver są świetne(niemal na poziomie T'A czy Mistic A);w przypadku ,,BLood inside" dał ciała z ,że sie tak wyrażę,konwencją.

przeczytaj recke "I, MONARCH" Hate Eternal i powiedz czego sie z niej dowiedziales o plycie. Ja nic, oprocz tego ze super-hiper i w ogole jestem pozerem.

Właśnie, mam wrażenie że każde pierdnięcie Trotzkiego jest uznawane za "prawdę objawioną"(Fakt, głupi nie jest, ale czasem pieprzy bez sensu - co się zdarza nawet najlepszym).
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

KelThuz napisał(a):

Przyznam ,ze tej recenzji nie czytałem;jesli chodzi o recenzje ww jegomoscia to miałem raczej na mysli jego , ,,cenzurki" na wszelakich forach ,które imo robią niezłe wrazenie, acz nie wiem czy ich jakość przekłąda sie również na jego działalnosc dziennikarska.Jak dotąd,czytałem rec. Blessed are the sick(świetna gdby nie jeden zgrzyt w stylu),Ulver,jeszcze coś i wiekszosć tego co wypisuje w internecie. Hmm..naprawde jest z nim az tak zle w tym PM?

edit: słowo ,,wszystkie" w poprzednim poście użyłem niemalże a priori(w sensie recek w magazynie),niepotrzebnie,moj błąd Smile
Odpowiedz

Cytat:Tym razem ani PM ani ,tym bardziej,HMP juz nie kupię...

miło mi, ja też nie kupię

Cytat:Mam numer, i jest jeszcze lepszy od poprzedniego, tyle że recenzja Ulvera, jest ni mniej ni więcej, tylko Z DUPY

przekaże autorowi...

Cytat:skoro ta płyta jest tak zajebista, to czemu jej nie ma w loży redakcyjnej?

a nie zauważył kolega,ze nie wszystkie recenzowane płyty trafiają do loży??
i to nie od 4-go numeru, a od pierwszego - i jest to z góry zamierzone/zaplanowane (z kilku powodów, podam tu tylko jeden - profil pisma... recenzować bedziemy wiele, oceniać w loży - tylko wybrane)

Cytat:Btw,najwiekszym lolem sa recenzje Vlada, zawsze ten sam schemat

???????????? czyżby??

Cytat:każdorazowo opisuje po kolei utwory...

niekiedy jest tylko jedno zdanie o konkretnych kompozycjach (mowa o reckach Vlada)

Cytat:Ja wiem panowie ,że dawno temu chodziliscie do szkoły i pisanie wypracowań jest dla was odległym wspomnieniem,ale naprawde radze popracowac nad stylem bo czytanie niektórych waszych artykułów przyprawia o ból zębów

napisz konkrety... bo tak to ja mogę napisać o każdej kwestii z życia wziętej
Odpowiedz

Tomek/Nevermore napisał(a):napisz konkrety... bo tak to ja mogę napisać o każdej kwestii z życia wziętej

Przeczytaj sobie jakis artykuł w ,powiedzmy, ,,Wprost",a potem swoje wypracowanie z liceum.Fajne uczucie? Ja podobne(choć oczywiście duuuzo mniej skrajne)odczuwam czytajac recenzje Vlada i moich ,,ulubieńców" z HMP(nie liczac moze dwoch wyjatkow),szczególnie gdy jestem świeżo po kolejnej mistrzowskiej recce Łukasza Dunaja czy J.Szubrychta.Porównanie Wprost do bohomazów ze szkoły miało tylko na celu jaskrawo zobrazować Tobie ten specyficzny rodzaj uczucia.To tyle.

Tomek/Nevermore napisał(a):
Cytat:każdorazowo opisuje po kolei utwory...

niekiedy jest tylko jedno zdanie o konkretnych kompozycjach (mowa o reckach Vlada)

Juz niekiedy?? O kurde,nasz dziennikarz robi postępy z prędkościa światła!

Kamael: edytuj posty.
Odpowiedz

Cytat:Juz niekiedy?? O kurde,nasz dziennikarz robi postępy z prędkościa światła

głupis... ale to już nie moja rzecz
"niekiedy", bo najczęściej Vlad nie opisuje kompozycji, jak twierdzisz

Cytat:Przeczytaj sobie jakis artykuł w ,powiedzmy, ,,Wprost",a potem swoje wypracowanie z liceum

czytałem wiele artykułów z "Wprost" (takze ten artykuł pewnego warszawiaka, który po korekcie miał trafic do WPROST - a dotyczył muzyki metalowej - nie trafił, bo kolega z zażenowaniem odniósł sie do korekty i olał artykuł - a korekta dotyczyła słownictwa nie stylistyki)

poza tym ja do liceum nie chodziłem...

nie twierdzę,ze jestem dobrym pismakiem... starm sie pisać tylkom poprawnie... najważniejsza dla mnie jest treść

Cytat:szczególnie gdy jestem świeżo po kolejnej mistrzowskiej recce Łukasza Dunaja czy J.Szubrychta.

obaj piszą znakomicie stylowo - natomiast niekoniecznie prawdziwie (a to z racji piastowanej funkcji w periodyku wytwórni płytowej)

Cytat:Wprost do bohomazów ze szkoły miało tylko na celu jaskrawo zobrazować Tobie ten specyficzny rodzaj uczucia.To tyle.

jakoś mnie nie ruszyło? a powinno?

chętnie poczytałbym kolegi wypociny
Odpowiedz

Cytat:Juz niekiedy?? O kurde,nasz dziennikarz robi postępy z prędkościa światła

głupis... ale to już nie moja rzecz
"niekiedy", bo najczęściej Vlad nie opisuje kompozycji, jak twierdzisz

No rzeczywiście,nie opisuje każdego riffu,akcentu i skali w jakiej utrzymane jest solo,fakt.Mi jednak chodzi o sposób w jaki niemal za każdym razem konstruuje swe ,,dzieła" - gość jak małpa przelatuje po wszystkich
kawałkach,poświęcając im po 3-4 zdania na ,,sztukę"(jego znakiem firmowym jest spolszczanie tytułów),no i w 15 min recenzja gotowa,można iść na piwo z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku .CZytając to ciężko nie odnieśćwrażenia ,że bylo to pisane na odwal.

Cytat:Przeczytaj sobie jakis artykuł w ,powiedzmy, ,,Wprost",a potem swoje wypracowanie z liceum

czytałem wiele artykułów z "Wprost" (takze ten artykuł pewnego warszawiaka, który po korekcie miał trafic do WPROST - a dotyczył muzyki metalowej - nie trafił, bo kolega z zażenowaniem odniósł sie do korekty i olał artykuł - a korekta dotyczyła słownictwa nie stylistyki)

Szkoda...

Tomek/Nevermore napisał(a):nie twierdzę,ze jestem dobrym pismakiem... starm sie pisać tylkom poprawnie... najważniejsza dla mnie jest treść

Słusznie,ale ja jako odbiorca twojej ,,treści" mam prawo ją komentować.

Cytat:szczególnie gdy jestem świeżo po kolejnej mistrzowskiej recce Łukasza Dunaja czy J.Szubrychta.

obaj piszą znakomicie stylowo - natomiast niekoniecznie prawdziwie (a to z racji piastowanej funkcji w periodyku wytwórni płytowej)

Szubrycht elegancko zjechał nowego Hłamerfola pomimo ,iż dla Mistic było to z pewnością jedno z priorytetowych wydawnictw.No ale EOT, ,,prawdziwość" zostawmy na inną dyskusję,teraz rozmawiamy o jakości.

Cytat:Wprost do bohomazów ze szkoły miało tylko na celu jaskrawo zobrazować Tobie ten specyficzny rodzaj uczucia.To tyle.

jakoś mnie nie ruszyło? a powinno?

chętnie poczytałbym kolegi wypociny

?? No wiesz Mistrzu,ja się nie porywam na ,,dziennikarstwo".

Tak swoja droga,to nie mysl ,ze potępiam egzystencję PM i nocami śnię o waszej porażce.Uważam ,że każda działaność mająca na celu promowanie metalu ,suma sumarum,daje wiecej plusów niż minusów.Po prostu jestem osobą przykłądająca BARDZO duza wagę do poziomu recencji ,i pod tym względem się u was zawiodłem.Przy pierwszych dwóch numerach jakoś przymykałem na to oko(i tak wydawaliscie mi sie duzo wiekszymi profesjonalistami niz HMP), ale 11 zł piechotą nie chodzi,wiec zrezygnowałem.Mam też świadomość ,że na rzeczy ,które wam wytykam 95% czytelników nie zwróci uwagi wiec problemu wielkiego nie ma.To tyle jesli chodzi o moje spostrzezenia.

PS. W moim mieście już od dwóch numerów jesteście jedynym pismem metalowym ,ktore naprawdę się sprzedaje! HMP,Mega sin i Seven gates zaczynaja zalegać na półkach,nie wspominajac juz o T'a.
Odpowiedz

Cytat:No rzeczywiście,nie opisuje każdego riffu,akcentu i skali w jakiej utrzymane jest solo,fakt.Mi jednak chodzi o sposób w jaki niemal za każdym razem konstruuje swe ,,dzieła" - gość jak małpa przelatuje po wszystkich
kawałkach,poświęcając im po 3-4 zdania na ,,sztukę""(jego znakiem firmowym jest spolszczanie tytułów),no i w 15 min recenzja gotowa,można iść na piwo z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku .

no i właśnie się mylisz!!! Vlad nie pisze takich recek... szybciej to była moja specjalność (tyle,ze taka recka wcale nie powstaje w 15 minut a w 2 godziny)... choć tym spolszczaniem tytułow to kompletnie zamieszałeś i zupełnie nie kumam o kogo chodzi (ale na bank nie Vlada)

Cytat:Słusznie,ale ja jako odbiorca twojej ,,treści" mam prawo ją komentować

i OK...

Cytat:Szubrycht elegancko zjechał nowego Hłamerfola pomimo ,iż dla Mistic było to z pewnością jedno z priorytetowych wydawnictw

jeden, jedyny raz im się (Mysticowi) to zdarzyło...

Cytat:Po prostu jestem osobą przykłądająca BARDZO duza wagę do poziomu recencji

miło mi... kazdy pisze jak potrafi... i nie każdemu musi się to podobać, ja sam miewam lepsze i gorsze recki (doskonale zdaję sobie z tego sprawę i orłem w tej materii nie jestem)

Cytat:Przy pierwszych dwóch numerach jakoś przymykałem na to oko(i tak wydawaliscie mi sie duzo wiekszymi profesjonalistami niz HMP), ale 11 zł piechotą nie chodzi,wiec zrezygnowałem.

i OK... choć rzeczywiście 11 zł to dla wielu majątek...

Cytat:Mam też świadomość ,że na rzeczy ,które wam wytykam 95% czytelników nie zwróci uwagi wiec problemu wielkiego nie ma.

problem jest... po co wydawać te 11 zł, skoro można sobie poczytać w empiku i przy okazji zniszczyć egzemplarz, którego potem inny już nie kupi (a tak to bywa i staje się u nas w Polsce normą - nie piję tu do Ciebie kolego, a po prostu komentuję to co widzę w salonach empik)

Cytat:PS. W moim mieście już od dwóch numerów jesteście jedynym pismem metalowym ,ktore naprawdę się sprzedaje! HMP,Mega sin i Seven gates zaczynaja zalegać na półkach,nie wspominajac juz o T'a.

dzięki za info i wielkie dzięki za szczerą opinię!!
pozdrawiam
Odpowiedz

Nie dziwne że HMP zalega na półkach, skoro wygląda jak gówno(okładka + ogólna jakość druku) a kosztuje w sumie niewiele taniej od PM, przy mniejszej objętości. Sam przestałem kupować ten periodyk właśnie ze względu na jakość...(no, ciekwaych materiałów też ostatnio tam jest jak na lekarstwo)
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

11 zlotych to znowu nie taki majatek i wydaje mi sie ze warto odlozyc te pare groszy i raz na TRZY miesiace zakupic, w koncu profesjonalne, pismo.
Odpowiedz

[Obrazek: styles.jpg]

sami qrwa jesteście true
and now is forever...
Odpowiedz

No i o co ci chodzi z tym drzewem?
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

no paptrz tylko jak to sie wszystko rozrosło
and now is forever...
Odpowiedz

zajebiście

tylko czemu grind nie ma połączenia z Death?
Odpowiedz