Ankieta: Co jest lepsze? - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Punk brytyjski
31.03%
9
31.03%
Punk Ameryka
24.14%
7
24.14%
44.83%
13
44.83%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Punk - brytyjski czy amerykański, może... polski?

Jak myślicie, czy lepszy jest punk z Ameryki czy z UK? A może z polski? Big Grin
Haha, wiecie kto to jest? To jest najlepszy wokal na swiecie Big Grin
Odpowiedz

Uważam, że nie powinno się dzielić muzyki w ten sposób, bo w każdym kraju znajdzie się zarówno coś dobrego, jak i pełno kiczu. Zagłosowałbym na polski, ale ja ogólnie słucham mało punku, więc nie wiem, czy powinienem się tu wypowiadać Tongue
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Hmm... Trudne pytanie. Słucham sporo polskiego punka, ale brytyjski też jest zajebisty. Sex Pistols... Laughing No nic. Zagłosuję na ten brytyjski Smile
Odpowiedz

Amerykańskiego słucham najmniej, brytyjski z pod znaku The Clash uwielbiam, ale najwięcej słucham punku polskiego, więc taki jest mój wybór.
Odpowiedz

amerykanski.... jak nic Big Grin
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

A tak btw, w ankiecie pominięta została scena czesko-słowacka ;D, to błąd ;D. Tam jest z tego, co słyszałem dużo ciekawych zespołów.
Odpowiedz

Punk niemiecki jest jeszcze dobry. Powiem tak lubie Punk Angielski i Polski, Amerykanskiego Pop Punku nie trawie
Odpowiedz

Nie chodzi mi o pop punk z USA, tylko o np. Dead Kennedys czy The Ramones.
Haha, wiecie kto to jest? To jest najlepszy wokal na swiecie Big Grin
Odpowiedz

Teraz Polska Tongue
nie ufaj osobie którą okłamałeś
Odpowiedz

Oczywiście że najlepszy Punk jest w UK :!: :!: :!:
" You Can't Hate Me!
You Can't Stop Me!
You Can't Beat Me!
You Can't Break Me! "
Odpowiedz

Widze, że niktóre osoby starają się być 'na maxa punkowcami' co to nie słuchają nic poza 'starym, dobrym punkiem', a to jest moim zdaniem błąd. Czy powodem do wstydu ma być to, że lubie amerykański punk? A skąd niby jest Bad Religion czy Rancid? Chyba jedną z idei punku jest to, żeby robić to co się chce nie iść za modą i wyrażać swoje zdanie nawet jeżeli innym to nie pasuje, a tu na forum coniektórzy próbują uznawać się za expertów w tej dziedzinie (nie mówie o wszystkich ale wypowiedzi typu 'amerykański pop punk'- nie uogólniajmy). :!:
about:blank
Odpowiedz

scena US wytworzyla Anti-Flag - i to mi wystarczy zeby oddac na nich glos ;P
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

chyba amerykanski bo znam najwiecej zespolow Laughing
Odpowiedz

Tim napisał(a):Widze, że niktóre osoby starają się być 'na maxa punkowcami' co to nie słuchają nic poza 'starym, dobrym punkiem', a to jest moim zdaniem błąd
Nie. Mnie się po prostu podoba 'stary dobry punk'. Ja go po prostu słucham. Nie mam w sobie praktycznie nic z punka, więc nie staram się szpanować jakich to ja super zespołów nie słucham. Nowy punk mi nie pasuje, ale nie dlatego, że jest hmm... kiczowaty niekiedy. Nie podoba mi się i tyle. Chociaż są wyjątki Smile
Odpowiedz

Ja głosowałem na UK ale równie dobrze mógłbym na oddać głos na Polskę.
Odpowiedz