• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pulp Fiction

"the path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil man. blessed is he who in the name of charity and goodwill shepherds the weak through the valley of darkness, for he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. and you will know my name is the Lord when I lay my vengeance upon thee!"

Samuel L. Jackson - Ezeckiel 25,17

moj ulubiony cytat, heh pisalem z pamieci ;}

film genialny, jednym słowem.
Odpowiedz

No to nienajgorszy kawałek tekstu się nauczyłeś =P

Co do filmu, to jest to najlepsza produkcja Quentina Tarantino. Genialna gra aktorska przede wszystkim Travolty i L. Jacksona i ten specyficzny klimat... =]

Szkoda, że Kill Bill nie wyszedł już tak dobrze ;]
Skippy™
all rights reserved

"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
Odpowiedz

Ba! Jeden z lepszych filmow jakie widzialem, tak samo jak Reservoir Dogs (nazwa mojego klanu w CSa, huehue Big Grin). Ogolna miazga, ten koles niezly towar jaral za mlodu Big Grin

Najlepszy moment, to oczywiscie Twist w wykonaniu Vincenta Vegi! Travolta kocie ruchy ma z jego najlepszego filmu zaraz po Pulpie ->Saturday Night Fever! Big Grin
Odpowiedz

Yeah, ten film wymiata Angry masssakra, a co do kill billa, jest tez fajny, ale nie ma tego czegos Big Grin reservoir dogs wlasnie wyszedl na dvd w polsce wiec musze miec Angry
In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen.
Odpowiedz

Doborowa obsada, doskonały scenariusz, znakomita reżyseria, świetna muzyka, no i genialny pomysł.
Całość podzielona jest na części, których wątki się ze sobą przeplatają, co dodaje filmowi smaczku. Mocną stroną filmu są dialogi
Inteligentni inaczej nie łapia o co tam chodzi, czyli film nie dla nich...

pozdro...
Odpowiedz

PF. zajebisty jest, zawsze jak leci w telewizji to oglądam, mimo tego ze juz widziałem ten film 'milion' razy Wink ale chyba jeszcze bardziej mi się podoba "Reservoir Dogs" końcówka wymiata Smile trzyma w napięciu 8)
Odpowiedz

Jeden z moich ulubionych filmów Tongue
Odpowiedz

Świetny film, ma jeden z najfajniejszych tematów muzycznych (bo najlepszy ma Terminator Smile )
Odpowiedz

najlepshy patent to jak rozwlili kolesiowi głowe w samochodzie prze przypadek a potem musieli to sprzątać

,, czy ja mam napisane prze domem - przechowywalnia zdechłych czarnuchów`` - Dżimi wymiata
This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion.
Odpowiedz

Albo scena w knajpie na końcu:

"Przestań się dzreć, bo mnie denerwujesz, a wtedy zaczynam się bać. A jak jeden skurwiel się boi to może niechcacy drugiego zastrzelić" Laughing
Odpowiedz

Ciekawe co byłó w walizce ,nie ? Big Grin
Odpowiedz

Jak się nazywał ten gość grany przez Jacksona? Fajna była wymiana zdań między nim a jednym z tych mlodziaków na początku Laughing .
Odpowiedz

Ten film to klasyk, poza tym mój ulubiony, nie tylko z dorobku Tarantino. Naprawdę, świetny obraz, szczególnie wątek z Jimmy'm i Wolf'em. Poza tym niezapomniany twist.
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

w ogóle ścieshka dźwiękowa wymiata ten utworek na początku MIODZIO!!!!!!!!!!! a twist był genialny
This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion.
Odpowiedz

Film jest genialny. Znam go prawie na pamięć. Trafna jest zarówno forma jak i ogólna treść.
Mó ilubiony cytat:
VINCENT
"Thanks a bunch.
(to Jules, who's
nursing his coffee)
Want a sausage?

JULES
Naw, I don't eat pork.

VINCENT
Are you Jewish?

JULES
I ain't Jewish man, I just don't
dig on swine.

VINCENT
Why not?

JULES
They're filthy animals. I don't
eat filthy animals.

VINCENT
Sausages taste good. Pork chops
taste good.

JULES
A sewer rat may taste like pumpkin
pie. I'll never know 'cause even
if it did, I wouldn't eat the
filthy motherfucker. Pigs sleep
and root in shit. That's a filthy
animal. I don't wanna eat nothin'
that ain't got enough sense to
disregard its own feces.

VINCENT
How about dogs? Dogs eat their own
feces.

JULES
I don't eat dog either.

VINCENT
Yes, but do you consider a dog to
be a filthy animal?

JULES
I wouldn't go so far as to call a
dog filthy, but they're definitely
dirty. But a dog's got
personality. And personality goes
a long way.

VINCENT
So by that rationale, if a pig had
a better personality, he's cease to
be a filthy animal?"

Wiem, troszkę Big Grin przesadziłam ale teraz wiecie o co mi chodzi...
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości