Ankieta: Fajne? - Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Oszukali mnie...
12.50%
1
12.50%
Neee
0%
0
0%
Taaa
87.50%
7
87.50%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie Wyniki ankiety

• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Psychomachia

Zapraszam do wysluchania utworku ktory niedawno nagrałem. Jest pod adresem http://www.psychomachia.mp3.wp.pl/

Nagranie bardzo robocze, jest pare niedociagniec, perka jest z automatu, niestety nie ma basu.
Powinno sie spodobac lubiacym progresywne dzwieki. Wszelkie komentarze mile widziane.

Ed: Eeej co jest, wszyscy na Papa Ratzim? ;]
[Obrazek: animkaxi6.gif]
Odpowiedz

Co z Wami ludzie? Ściągać, ściągać ;P.
Dobre, a nawet bardzo dobre. Przydałby się tylko jakiś bas, żywa perkusja i kawałek byłby doskonały. Grasz obecnie w jakiejś kapeli?
Odpowiedz

Jestem na tak!

Basu rzeczywiście bardzo brakuje i perkusja taka nijaka (ach te automaty Wink ).
O dziwno nagranie brzmi czysto i selektywnie - kolejny plus.
Ogólnie melodie przypadły mi do gustu. Smile
Odpowiedz

Bardzo bardzo fajne... Widzę że w Rzeszowie pod moim bokiem rodzi się niezła muza Wink

Ja bym w niektórych miejscach zwolnił sekcję perkusji co by urozmaicić numer. Ale i tak jest super.

Btw. masz już skład do tej muzy ??? Czy tak sam sobie pogrywasz ?

Z doświadczenia wiem że w Rzeszowie jest najciężej o dobrego wokalistę (sam się z tym borykałem przed laty)
Odpowiedz

Nooo, wreszcie jakis feedback ;-D Bo nawet zly odbior jest lepszy niz zaden.
Obecnie nie gram nigdzie, ciezko mi znalesc ludzi z ktorymi moglbym sie w 100% zrozumiec, pozatym wydaje mi sie ze ciezko byloby znalesc drummera ktory polapalby sie np. w tym kawalku (kilka polamanych rytmow jest). Stefek Wilson tez sam zaczynal ;-D
Nigdy nie robilem perkusji w programie, wiec na pewno moglaby byc duzo lepsza. Nawet nie bawilem sie ustawieniami basu ani nie probowalem zwiekszyc dynamiki bo nie za bardzo wiem nawet jak. Dlatego np. stopa prawie wogole nie istnieje, a to ona np. daje power pierwszemu riffowi. W kazdym razie mam kumpla, ktory powinien zrobic jakos lepiej tą perke, napewno jeszcze bede robil ten numer od nowa, bo gitary moglyby brzmiec lepiej a napewno równiej, no i oczywiscie trzeba basu. Ale juz nie moglem sie powstrzymac zeby uslyszec jakies opinie Wink
Odpowiedz

Całkiem sympatyczne Big Grin Perka faktycznie lekko z dupy, choć brzmi nawet nieźle(ale jakbyś w przyszłości chciał dalej robić elektroniczną perke - wejdz se na oficjalną strone Meshuggah, tam jest link do programu którego oni używają, jakbym nie wiedział to bym w życiu nie powiedział że gra automat), mozesz napisać, jak(i czym) nagrywałeś gitare?
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Line6 Tone Port, z oprogramowaniem GearBox. Taki P.O.D tylko ze do kompa z przeznaczeniem wlasnie do nagrywania amatorsko gitary basu i wokalu.
Odpowiedz

Co do perki to nie jest tak źle, ale mam pytanie: takie ciche bombardowanie to podwójna stopa Big Grin Idea ??

Co do tego kawałka to powiem, że mi się podoba. Naprawde kawał porządnej muzy Smile . Jak nagrasz płyte to ją kupie Big Grin

edit:
Znasz takie zespół Przyzwoitość?? Właściwie to tam gra taki koleś tylko Darek Dudziński sie nazywa. OStatnio nagrał płytę "Zrozum mnie źle". Kawał alternatywnego i niezależnego grania. Jest on multiinstrumentalistą, ale prócz gitary to wszystko z kompa nagrywa.
Fragment wywiadu:
Cytat:Gdzie ty muzykujesz tu w domu?

No tu, tam za drzwiami jest futerał z gitarą.

A gdzie masz perkusję?

W Słupsku. Od ostatniej próby Ewy Braun nie siedziałem za bębnami. Czyli trzy lata już ponad.

To już nie umiesz pewnie grać...

Umiem! Połączenia neuronowe cały czas mam aktywne, ciągle kombinuję, co i jak zagrać.

To płyty nagrywasz w domu, kiedy nikogo nie ma?

Nie, raczej wieczorem, w nocy na komputerze wszystko. Tylko wokale nagrywam, kiedy nikogo nie ma.

Grasz na gitarze, na klawiszach...

Tylko na gitarze, reszta jest z komputera, sample wszystkie. Teraz bas pożyczałem do paru nagrań.
całość tutaj: http://muzyka.onet.pl/lampa/1244321,2008,artykul.html
Odpowiedz