• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pogodno

[Obrazek: Pogodno_694.jpg]

Pogodno to polski zespół muzyczny powstały w 1996 roku w Szczecinie. Nazwa pochodzi od dzielnicy Szczecina, Pogodno. Początkowo zespół działał w trzy-osobowym składzie – Jacek Szymkiewicz, Adam Sołtysik, Tomek Kubik, co zmieniło się po nagraniu pierwszej płyty, która została wydana przez wytwórnię Biodro Records – Tymona Tymańskiego. Ich muzyka to improwizacyjna mieszanka rocka, punk-rocka, muzyki transowej czy avant-popu, a koncerty niosą ze sobą ogromne pokłady energii i wręcz monty-pythonowskiego humoru.

Zna ktos, slucha? Ich plyty klada na kolana ;) Zwlaszcza Pielgrzymka Psow oraz Hajle Silesia.

"Uśmiech Się (wersja albumowa)"
"Hau"
Odpowiedz

Pani w obuwiczym miała taki ruch, że aż się jej buty rozeszły?
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Valhalla napisał(a):Pani w obuwiczym miała taki ruch, że aż się jej buty rozeszły?

Na rozstaju dróg ruda paskuda rozwiera swe uda?

Tak, to Oni ;) Rowniez Ci od:

Górniczo-hutnicza orkiestra dęta
robi nam papa-rara
robi nam papa-rara
to robi nam
robi nam..

a co na to NATO?! NATO na to nic!

Sa swietni i tyle na ten temat ;D A ich koncerty, to po prostu miazga ;)
Odpowiedz

young man and young women,
i wszyscy ci co sluchaja Eryka Klaptona,
which way which go which hole,
everybody must spierdalac stad,
spierdalac, spierdalac

Big Grin Big Grin Big Grin
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Acrid napisał(a):Górniczo-hutnicza orkiestra dęta
robi nam papa-rara
robi nam papa-rara
to robi nam
robi nam..
a to to tez wiem, co to Laughing Laughing Laughing
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Jak ty się czujesz?? Smile
Przyjemna muzyka, nie można ich zaszufladkować, mają już dość orygnialne nie powtarzalne brzmienie jeśli chodzi o naszą scenę. Najlepsze płyty to Haje Silesia, Sejtenik miuzik and romantik loff i Tequila (za debiutem pogodno jakoś nie przepadam, a za Pielgrzymką psów to tak średnio przepadam, ta panna ma fajny głos co się tam udziela). Solowa płyta Budynia ponoć zakręcona, słszałem jeden kawałek "dżez" - i się zgodzę z tym stwierdzeniem. Budyń ostatnio udzielił się na płycie "Jacek Olter" ( http://www.stereo.pl/tytul.php?idt=226473 pozycja 15.) razem z zespółem Czarne Ciasteczka w piosence Wyłącz mnie.
Pogodno ogólnie to jest zajebiste 8) , szacunek dla nich za muzykę, za szczerość i nie zależność.
Odpowiedz

Cały czas noszę się z zamiarem kupna jakiejś ich płyty i ciągle mi nie wychodzi (zawsze podłapię coś innego i Pogodno musi czekać). Wszystkie ich kawałki jakie słyszałem były bardzo przyjemne, teksty interesujące... Ogólnie sprawiają wrażenie ciekawej kapeli ; ).
Odpowiedz

Ja slyszalam ich na zywo podczas WOSP i rzeczywiscie fajnie zagrali.
No i przydaloby sie w koncu plyte przesluchac ;d
Odpowiedz

http://www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl.p...S=19361375
Pogodno wydaje koncertówkę ..własnymi siłami Smile
Odpowiedz

No podoba mi się Big Grin POGODNO.. "uśmiech się..." Big Grin
dnia dobrego.
Odpowiedz

Zespół Pogodno, jeden z najważniejszych przedstawicieli polskiej sceny alternatywnej, podpisał kontrakt płytowy z firmą Mystic Production.

Już 28 lutego ukaże się singel, zatytułowany "Alinka", który będzie promował nowy album "Opherafolia", którego premiera zaplanowana jest na 30 marca. Oprócz tytułowego, na singlu znajdą się cztery niepublikowane wcześniej utwory - "Popołudniowe miasto" i "Absolutnie nic" autorstwa i z jednoczesnym udziałem Stanisława Sojki oraz "Królowie Śródmieścia" i "Oby szczęśliwie" pochodzące z serialu telewizyjnego "Królowie Śródmieścia", którego emisja rozpocznie się w marcu w TVP1. Cena singla na półkach sklepowych nie powinna przekroczyć 4,99 zł.

Michał Wardzała, szef Mystic Production, tak skomentował podpisanie kontraktu: "Cieszę się, że zespół o takiej renomie i tak wielkim potencjale, zdecydował się na współpracę z wytwórnią... metalową (śmiech). A przynajmniej dotychczas postrzeganą przez niektórych jako stricte metalowa. Od lat jednak znacznie wychodzimy poza ramy metalu, w katalogach firm Eagle czy SPV, których jesteśmy dystrybutorami, mamy artystów pokroju Motörhead, Helloween czy Saxon ale też The Cure, Steve Hackett, King Crimson czy Zappa. W lokalnym katalogu również nie chcemy się ograniczać, z wzorców zachodnich zdecydowanie bliżej nam do American Recordings Rubina niż Osmose, chcemy być zróżnicowani i chcemy wydawać dobrą muzykę. Pogodno bez wątpienia taką właśnie gra".

Na przełomie marca i kwietnia zespół zagra szereg koncertów promujących płytę, między innymi 22 kwietnia w Radiowej Trójce, jak również wystawi sztukę "Opherafolia".
Odpowiedz

Acrid napisał(a):"Absolutnie nic" autorstwa i z jednoczesnym udziałem Stanisława Sojki
Zajebisty utwór!

Dobre wiadomości, tej koncertówki 'Całe życie z wariatami' jeszcze nie słyszałem (słyszał ktoś?), więc pewnie zamówie w pakiecie z nowym albumem (nie prędzej niż w maju Big Grin ).
Odpowiedz

Moja ciotka mieszka na pogodnie w Szczecinie, niestety nie porywa mnie ich muzyka, wiec sama od siebie nie słucham.
Odpowiedz

Posłuchaj sobie 'Tequili', są linijki o Morrisonie Wink
Odpowiedz

Odkopuję. Co polecilibyście na początek? Bo słyszałem tylko pojedyncze utwory i niektóre rzeczywiście zabijają Smile
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości