- Liczba postów:
- 2,272
- Liczba wątków:
- 19
- Reputacja:
-
0
Moim zdaniem jedynym wyjściem jest sukcesywne banowanie przygłupów. Jeśli ktoś napisał już pow. 15 postów, z czego ani jeden nie miał sensu, to już wiadomo, co z takim zrobić...
- Liczba postów:
- 49
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
aXe Rose napisał(a):Moim zdaniem jedynym wyjściem jest sukcesywne banowanie przygłupów. Jeśli ktoś napisał już pow. 15 postów, z czego ani jeden nie miał sensu, to już wiadomo, co z takim zrobić...
To jest najlepsze rozwiązanie. Popeiram.
"Night, oh beloved night, your wisdom floats into my mind
and forms my thoughts of Middle-Earth"
- Liczba postów:
- 663
- Liczba wątków:
- 6
- Reputacja:
-
0
Zwróćcie uwagę, ze gdyby zrobiono tak, ze trzeba mieć pow. 300 postów, aby tam pisac, to debile zaczęłyby nabijać.
Arion mądrze mówi, nic sie nie da zrobić. Banować ? A moze z jakiegos debila wyrośnie ktos wartosciowy? Poza tym to byłoby komiczne, banowac na lewo i prawo. Po prostu trzeba sygnalizować debilizm, wywlec go na światło dzienne, usuwać i tyle. I oczywiscie ignorować debilne tematy, bo narobi sie po 5 stron samych postów ze słowami 'zbanowac debila'.
- Liczba postów:
- 4,127
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Dobra, to może inaczej... niech dostęp do tych działów mają wybrane osoby(grupa użytkowników), ale po co ja to pisze, skoro i tak będzie źle... najpierw skażycie się że jest źle, a jak ktoś coś zaproponuje,coś co często sprawdza się na innych forach, to trzeba to od razu zjebać. Narawdę współczuje moderatorom. Przy takiej ilości userów zawsze się znajdą:
- debile czystej wody
- ludzie, którzy nie bardzo wiedzą na czym polega forum(bo np. mają sieć od bardzo niedawna)
- ludzie którzy nie mają pojęcia o muzyce, w naszym przypadku mocniejszej, ale piszą z nudów do MO i Humoru.
I TRZEBA coś z tym zrobić, choćby dlatego, że serwer nie ma nieskończonej pojemności. A ciężko zaś banować co drugiego usera.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
aye.
różnorodność postaw [i intelektów ;P]ludzkich widać również, lub być może - przede wszystkim na forach.
a teraz tak:
nie wiem jak to jest z techniczną możliwością wykonania niektórych Waszych postulatów, ale cenzus rejestracji na forum jest najzwyczajniej bezsensowny. choćby dlatego, że te kilka miechów można sobie przeczekać a my i tak nic z tego nie zyskamy.
ilość postów... czy ja wiem? zastanowię się nad tym.
jeśli chodzi o utworzenie grupy userów dopuszczonej do niektórych działów - nie jest to dobry pomysł chociażby dlatego, że modzi musieliby sami wybierać ich członków, co z kolei spowodowałoby następne spory pt. 'czemu nie zostałem/am tam dopuszczony/a'. z deszczu pod rynnę. po co to komu?
max offtop i humor zostały stworzone WŁAŚNIE po to, by mówić o rzeczach pośrednio lub nawet i w ogóle nie związanych z muzyką. taka była idea.
i bynajmniej nie mówię tu, że w takim razie każdy debilizm jest czy też powinien być tam tolerowany.
chciałabym szanownym użytkownikom przypomnieć burze, kiedy wyrzucało się niektóre tematu z max offtopa - zapomnieli już co poniektórzy o swoich postulatach wolności, o zarzutach ograniczania jej na forum i przeczenia charakterowi działów? hm?
moim zdaniem max offtop jest działem jak najbardziej potrzebnym ze względu na mnogość zainteresowań gorumowiczów i chęci dyskusji na inne też tematy. nie każdy żyje tylko i wyłącznie muzyką i taki warunek nie powinien być też jedynym warunkiem przystąpienia do forumowej społeczności.
- Liczba postów:
- 828
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Tomash napisał(a):Oho, "atak klonów" part 2. Właśnie sie zarejestrował "KamaeL" z takim samym avatarem jak oryginał. Pingwindżekson strikes back? 
Czyżby jeszcze nie dostał bana na IP? Chyba,że z innego kompa pisze...
Sleep all day.
Party all night.
Never grow old.
Never die.
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Osobnik o nicku "KamaeI" dostał z miejsca (w sumie po pierwszym idiotycznym poście) bana. Zobaczymy czy coś jeszcze będzie się działo i komuś spodoba się debilna zabawa kosztem moim lub jakiegokolwiek innego użytkownika...