- Liczba postów:
- 1,828
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Ostatnio nasze forum zostało zaatakowane przez wszelkiej maści debili, idiotów, wielbicieli naszyjników, nieznajacych się na niczym dyletantów oraz wszelkiej maści innych szkodników.
Dobrze by było, gdybyśmy wymyślili jakąś metodę przeciwdziałania temu wkurwiajacemu normalnego użytkownika do granic możliwości zjawisku.
Czekam na jakieś sensowne propozycje (i na Dzemika, który zrobi z debilstwem porządek).
"All that's left to say is: Farewell"
jest kilka metod:
a] nie uleganie prowokacji
b] używanie post reportów
c] sygnalizowanie modkom kto/co Wam się nie podoba [i dlaczego]
d] edytowanie/kasowanie postów przez modów
e] formy ostateczne czyli ostrzeżenia i bany.
nie widzę innych opcji.
- Liczba postów:
- 1,828
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
W zasadzie to większa część mozna by zbanować po 3 poscie, szybko i sprawnie...
- Liczba postów:
- 969
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Radziłbym być ostrożny z tym banowaniem. Chyba nikt nie chce żeby wyszła nam taka karykatura forum jak ma to miejsce na obsmiewanym przez nas jakiś czas temu rhapsody, gdzi banami admin dzieli na lewo i prawo bardzo szczodrze...
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."
- Liczba postów:
- 34
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Coś trzeba z tym zrobić, to pewne.
Bo nie można traktować forum jako czatu. W tematach mających po kilkanaście stron, gdyby wyciąć wszystkie posty bez sensu, nie wnoszące nic do tematu itd, to została by jedna strona. W większości tematów rozmawia się o rzeczach nie mających nic wspólnego z pierwotnym tematem. Moje propozycje:
1. Więcej moderatorów, i to surowych i z doświadczeniem. (nieśmiało podnosi palce ;], jakby można było, to bym zaprowadził porządek. 2- letnie doświadczenie z moderowaniem i roczne z adminowaniem :). Mało ale mądrze.
2. Idiotów banować, nie ostrzegać.
3. Więcej banów i kasacji kont. To odstrasza.
4. JAk idiota wybitnie idiotyzuje, a nie łamie regulaminu, zimna wojna. Zniszczyć mu psychike ;]
- Liczba postów:
- 1,828
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
Cytat:Bo nie można traktować forum jako czatu. W tematach mających po kilkanaście stron, gdyby wyciąć wszystkie posty bez sensu, nie wnoszące nic do tematu itd, to została by jedna strona. W większości tematów rozmawia się o rzeczach nie mających nic wspólnego z pierwotnym tematem. Moje propozycje:
Nie w tym problem. Różne rozmowy o 'zderzakach' dodają forum kolorytu, ale jak przychodzi jakiś koles i z tekstami 'gówno mnie obchodzą moderatorzy, ten i ten to debil (tu wstaw jakiś uznany autorytet)" albo kolejna orginalna, 3/4 postu wielokroki... No ludzie...
ale zrozumcie, ludzie.
ten mechanizm jest zabójczy.
był czas kiedy dość rygorystycznie podchodziliśmy do tego, co działo się na forum i były krzyki że źle. to odpuściliśmy trochę i co? źle!
załamać się można.
sformułujcie mi jasne kryteria podług których mam szufladkowąć ludzi jako debili i niedebili, proszę Was bardzo. i posty, tematy tak samo. jeśli uważacie, że takie rozgraniczenie jest proste, to zaraz powinien pojawić się tu las postów z opisami.
dajemy Wam luz, bo tego właśnie chcieliście, eh...
co tyczy się banów - mam przypomnieć co działo się kiedy Kel'Thuz został zbanowany?
zresztą nie wiem w jakim stopniu zdajecie sobie z tego sprawę, ale system kartek i post reportów, a także zwykłych PMek daje Wam bezpośrednią możliwość zasygnalizowania modom Waszego zdania i wzięcia czynnego udziału w utrzymaniu porządku na forum.
A TYMCZASEM OD OSÓB, KTÓRE WYSUWAJĄ TE WSZYSTKIE ZBAWIENNE DLA FORUM POSTULATY, NIE OTRZYMAŁAM CHYBA ANI JEDNEGO POST REPORTA. CZY CZEGOKOLWIEK W TEN DESEŃ.
powtarzam to po raz nie wiem który - zamiast narzekać, korzystajcie z możliwości, jakie macie. a jest ich wiele.
- Liczba postów:
- 34
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
To trza wszystko ogniem i banem wyplenić. POwysyłam trochę postraportów na demonke i sabelle bo te jednosylabowce ewidentnie łamią regulamin.
Niech spieprzają do Vollhali gdzie im wolkirie zapewnią boski żywot.
- Liczba postów:
- 1,828
- Liczba wątków:
- 11
- Reputacja:
-
0
KelThuz to jest znacznie inny przypadek w moim odczuciu. To, ze czasem ostrzej jakiegoś posta napisze, nie jest szkodliwe.
Zróbmy tak, klikajmy postreporty i gdy się takich więcej nazbiera, to drodzy modowie reagujcoe. Chyba że ktos ma lepszy pomysł?
o to to!
o to właśnie w post reportach i ogólnie dialogu z nami [poza perwerszeniem etc.] chodzi ;] po prostu wiemy czego od nas wymagacie.
co do specyfiki Kel'Thuza - tą ścieżką podążając każdy jest oddzielnym przypadkiem wymagającym odmiennego niż inni traktowania. a na ogół chce się równości, ne? (:
- Liczba postów:
- 557
- Liczba wątków:
- 23
- Reputacja:
-
0
Niech to forum zakonczy działalnosc, to bedzie najlepsze rozwiazanie.
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
W tym właśnie wielki problem, że wielu co mądrzejszych ludzi na tym forum (tacy jak Kalin), daje już sobie spokój i odchodzi.