• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Piec do 1500 zł

Zastanawiam/y się nad kupnem pieca za coś ok. 1500 zł.Czy da się za to kupić coś na czym pożna już grać na poważnie (zespół te sprawy) ??
Odpowiedz

Vox AD50VT, nie inaczej. Hybryda, 50 wat, wbudowany procesor efektow, 2 kanaly, 2 banki pamieci, wejscie na footswitch.
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Może moje pytanie zabrzmi głupio ...czy da się do tego dokupić jakąświększą kolumne (głośnik) i podłączyć ??
Odpowiedz

Ramone napisał(a):Może moje pytanie zabrzmi głupio ...czy da się do tego dokupić jakąświększą kolumne (głośnik) i podłączyć ??

Tak, ten piec ma wyjscie liniowe na kolumne. ;>

http://www.voxamps.co.uk/products/valvet...ad30vt.htm
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Ja bym polecil Marshalla 8080.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

Line 6 Spider II 212 - 150W czystej mocy dwa głośniki 12 cal i troche bajerów, jesli cyfra Ci nie przeszkadza to nowy jest twój za jedyne 1400zł (cena spadła z 1800zł jeszcze dwa miechy temu Wink)
[Obrazek: whysoib5.jpg]
Odpowiedz

50 W to se mozna wsadzić. Nasz gitarzysta ma 200W Marshalla(+ pierdolna kolumna), a i tak przy szybszych partiach bębniarz ma problem z dokładnym usłyszeniem co gitarzysta gra. Do 1500 to spróbuj skołować se używanego Marshalla AVT VS2000. I do tego jakąś paczke.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

A może odrazu Modefour 350W ?
Stary nawet 50W może być słyszane na próbie jeśli sie pożądnie ustawi, próba to próba a nie wyścig kto głosniejszy. Mój znajomy robi sprzęt nagłasniający, to dla Waszego gitarzysty jakieś 500W wystarczy Laughing
Odpowiedz

Tomash napisał(a):50 W to se mozna wsadzić. Nasz gitarzysta ma 200W Marshalla(+ pierdolna kolumna), a i tak przy szybszych partiach bębniarz ma problem z dokładnym usłyszeniem co gitarzysta gra. Do 1500 to spróbuj skołować se używanego Marshalla AVT VS2000. I do tego jakąś paczke.

Chyba sobie jaja robisz. Ja przez pewien czas gralem na Voxie 20W i spokojnie przekrzykiwal perke. Masz sprzet zjebany, albo nie umiesz go ustawic po prostu. ;p 50W daje rade na mniejszych koncertach spokojnie.
...rzekl Szyszak.
Odpowiedz

Szyszak napisał(a):
Tomash napisał(a):50 W to se mozna wsadzić. Nasz gitarzysta ma 200W Marshalla(+ pierdolna kolumna), a i tak przy szybszych partiach bębniarz ma problem z dokładnym usłyszeniem co gitarzysta gra. Do 1500 to spróbuj skołować se używanego Marshalla AVT VS2000. I do tego jakąś paczke.

Chyba sobie jaja robisz. Ja przez pewien czas gralem na Voxie 20W i spokojnie przekrzykiwal perke. Masz sprzet zjebany, albo nie umiesz go ustawic po prostu. ;p 50W daje rade na mniejszych koncertach spokojnie.
W sklepie nawet przestrzegają przed używanym sprzętem, bo dla jednego 75W wystarcza a dla innego 150 to za mało i nawala na full mocy, później głośniki przedmuchane i jedziemy na Allegro Laughing Wink
No ale wzmak 15W na próbę to też kicha bo to tylko sie drze i piszczy, z szita bicza nie ukręcisz :?
Odpowiedz

Moze i za 1500 da sie ubic.

Ponoc piekny:

piec
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

statekx napisał(a):Moze i za 1500 da sie ubic.

Ponoc piekny:

piec

O kurwa.. jak u Kiepskich Big Grin
Odpowiedz