04-24-2006, 05:06 PM
Cytat:I tak,i nie.Ostatecznie,mimo że przegrana w finale,węgierska "złota jedenastka" była i jest nadal legendą. Mój tata potrafił jeszcze parę lat temu wymienić nazwiska wszystkich graczy węgierskich z tamtego słynnego meczu finałowego,łącznie z ich numerami na koszulkach
i pozycjami na jakich grali.Za chiny zaś nie potrafił przypomnieć sobie nazwisk Niemców,poza Rahnem i Morlockiem-bo ci akurat strzelali bramki.No i bramkarza tez zapamiętał.
O tamtych latach praktycznie nic nie wiem, więc trudno mi jest co kolwiek powiedziec o tamtych drużynach. Tylko tyle wiem, że był to okres, w którym mogliśmy sie uczyć od Węgrów

Cytat:No własnie,tym germanskim kutasom nawet pogoda sprzyjała,ten finałowy mecz w Bernie tez był toczony podczas ulewy.W '74 gdyby przyszło im z nami grać w normalnych warunkach, to łeb se dam uciąc ,ze dostali by w dupę a w finale zagrała by Polska z Holandią - i to by był sprawiedliwy finał to to były dwie najlepsze drużyny tego turnieju.
Dziś wiele osób tak uwarza, nawet sami Niemcy przyznają, ze mieliśmy bardzo silną drużynę i róznie mogłoby sie to potoczyć. Ale niestety, rzeczywistość jest inna

Cytat:Zgoda,zgoda,tylko ze jakoś Niemcom za często się wszystko fuksem udawało.
Teraz juz nie będą mieli tyle szczęścia. Nawet im "własne ściany" nie pomogą

Cytat:Poznań na pierwszym miejscu Rządzimy.
Wrocław też jest