01-15-2006, 09:56 AM
a Żurawski strzela kolejnego gola dla celticu
http://sport.onet.pl/1229812,wiadomosci.html
http://sport.onet.pl/1229812,wiadomosci.html
Dżemik napisał(a):Hm, ja jednak bardziej wierze w talent Smolinskiego niz Kowalskiego.. Ciagle pamietam jego pierwsze pol roku w Legii..No nie wiem, koleś zagrał kilka dobrych spotkań w pół roku i od razu został okrzyknięty wielkim talentem, odkryciem roku, dostał piłkarskiego oskara (na którego absolutnie nie zasłużył). Moim zdaniem były to opinie i wyróżnienia mocno na wyrost, ale może się mylę i jeszcze mnie ten piłkarz zaskoczy. Ok, Kowalski nie jest może jakos specjalnie utalentowany, szczególnie młody i perspektywiczny też już nie jest, ale myślę, że skoro już w Odrze jest, to należy dać mu szansę, bo widziałem go w kilku spotkaniach i spisywał się przyzwoicie. Na ten moment z niego mielibyśmy większy pożytek, niż ze Smolińskiego. A co do Zjawińskiego też nie jestem pewien czy wypożyczenie ma sens. Również mamy utalentowanego 19-to latka - Tomasza Świerzyńskiego, który wyróżniał się w drużynie juniorów, później w rezerwach i teraz zostało przesunięty do pierwszego zespołu. Uważam, że lepiej dać szansę własnemu piłkarzowi, który zapewne umiejętnościami nie wiele sie różni od gracza Legii, pozwolić mu się rozwinąć, niż ogrywać zawodnika innemu klubowi, z czego my nie mielibyśmy w dalszej perspektywie żadnego zysku.
Kamael napisał(a):No nie wiem, koleś zagrał kilka dobrych spotkań w pół roku i od razu został okrzyknięty wielkim talentem, odkryciem roku, dostał piłkarskiego oskara (na którego absolutnie nie zasłużył). Moim zdaniem były to opinie i wyróżnienia mocno na wyrost, ale może się mylę i jeszcze mnie ten piłkarz zaskoczy.
Cytat:A co do Zjawińskiego też nie jestem pewien czy wypożyczenie ma sens. Również mamy utalentowanego 19-to latka - Tomasza Świerzyńskiego, który wyróżniał się w drużynie juniorów, później w rezerwach i teraz zostało przesunięty do pierwszego zespołu. Uważam, że lepiej dać szansę własnemu piłkarzowi, który zapewne umiejętnościami nie wiele sie różni od gracza Legii, pozwolić mu się rozwinąć, niż ogrywać zawodnika innemu klubowi, z czego my nie mielibyśmy w dalszej perspektywie żadnego zysku.
Dżemik napisał(a):Prawda, Zganiacz w ciągu ostatniego roku rozwinął się niesamowicie i z gracza odsyłanego z klubu do klubu, nie mogącego znaleźć miejsca w składzie stał się w Odrze kluczowym graczem środka pola. W sumie mógłbym pisząc o nim wymieniać jedynie zalety i myślę, że w Koronie (oczywiście jeśli będzie miał miejsce w składzie, a to nie jest wcale takie pewne) może zrobić jeszcze krok do przodu.Kamael napisał(a):No nie wiem, koleś zagrał kilka dobrych spotkań w pół roku i od razu został okrzyknięty wielkim talentem, odkryciem roku, dostał piłkarskiego oskara (na którego absolutnie nie zasłużył). Moim zdaniem były to opinie i wyróżnienia mocno na wyrost, ale może się mylę i jeszcze mnie ten piłkarz zaskoczy.
Byly, ale zawsze moze nastapic eksplozja talentu Smolinskiego, o co w przypadku Kowalskiego martwic sie raczej nie trzeba. Ten drugi zapewne bedzie pykal srednia pilke, niczym specjalnym sie w lidze nie wyrozniajac. A Smolinski to wielka niewiadoma.
Inna sprawa, ze ani Smolinski, ani Kowalski nie sa zawodnikami klasy Zganiacza. Optowalbym zatem za sprowadzeniem jakiegos bardziej doswiadczonego zawodnika na pozycje rozgrywajacego. Zaden z nich przeciez liderem zespolu nie bedzie.
Kamael napisał(a):Hehehe, Dżemik - widziałem wczoraj na mieście obu kolesi z Legii i myślę, że najwięcej na tym transferze skorzystać mogą wodzisławskie solaria ;D, naprawdę nie muszą bać się o brak zarobku ;D. W ogóle nie jestem do nich przekonany, tymbardziej po wypowiedziach Smolińskiego, który martwi się, że w Wodzisławiu będzie się nudził, bo nie ma tu tylu rozrywek co w stolicy. Nie ma co się dziwić, że polska piłka wygląda tak jak wygląda, gdy piłkarze, którzy jeszcze niczego nie osiągneli mają takie podejście.
Ramone napisał(a):A tak poza tematem dżemik....obstawiałeś czelsi czarlton ??