- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
Dobra, mloda kapela PM.
Do postu rozpoczynajacego posluze sie moimi wczesniejszymi spostrzezeniami. Tak, tak to jest len.
Jezeli chodzi o wokal to jest w typowym "powerowym stylu", ale koles naprawde potrafi spiewac i za to kapela ma duzy plus. Gra obraca sie ogolnie tez w powerowym stylu, momentami z naprawde zajebistym kopem (wiosla jak i bebny). Klawiszy nie ma sie co obawiac, a zamiast tego (co tez jest dla mnie na plusie)mozna sie uraczyc sporadyczna gra na akustyku.
Warto, kapela wybija sie z tloku, duzo wiecej nie powiem bo sam ja jeszcze molestuje.
Dementujac pogloski, thrashu nie ma co tu szukac, jego role (i to w dobrym stylu)odgrywa tu speed.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
- Liczba postów:
- 929
- Liczba wątków:
- 23
- Reputacja:
-
0
Rzeczywiście bardzo dobra kapela, choc niestety ich ostatnia płyta "When..." jak dla mnie poniżej oczekiwań:/-absolutna przeciętnośc.
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
warsadal napisał(a):Mam tylko "The Hunter" i jest to naprawde zajebiste granie.(...)
Album swietny, wiecej tu jakby heavy.
Maffej napisał(a):Statekx i power metal? To musi oznaczać, że kapelka jest bardzo dobra lub... mało powerowa...
(...)
Ta kapela zasluguje na wyjatek, no i oczywiscie LH, zobaczymy co bedzie dalej
Nevermore napisał(a):(...)niestety ich ostatnia płyta "When..." jak dla mnie poniżej oczekiwań:/-absolutna przeciętnośc.
Ja w sumie szedlem od konca, ta plyta wlasnie mnie natchnela do dalszych dzialan. Choc przyznam, ze wymeczylem ja niezle. Wole ja od TH, choc mniej dopieszczona - jest szybsza.
- Liczba postów:
- 929
- Liczba wątków:
- 23
- Reputacja:
-
0
Jak dla mnie debiut i dwójeczka na podobnym BARDZO wysokim poziomie-naprawde doskonale płyty i miałem duże nadzieje związane z nową plyta-kto wie może zbyt duże, płyta nie jest zła ale to spory zawód dla mnie, 3-4 dobre kawałki i reszta słabiutka/nijaka-cóz każdemu zdarzyc się może gorsza płyta.
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
- Liczba postów:
- 1,753
- Liczba wątków:
- 13
- Reputacja:
-
0
Po przesluchaniu doglebnie wszystkich 3 LP powiem, ze:
TH i EP sa rzeczywiscie swieze, nadziane czyms oryginalnym, dajacego cos wlasnego temu heavy/power graniu.
Co do WEB to plyta, nie ma az takiego odbicia od rzeczywistosci- to po prostu power. Tylko, ze to jest swietny power, na scenie power metalowej- gdzie pelno jest gowien, tamte powinny calowac ta kapele za ta plyte po nogach.