- Liczba postów:
- 770
- Liczba wątków:
- 22
- Reputacja:
-
0
ja własciwie kupuje orginaly bo poprosto jest to jakas satysfaksja ze nieokradło sie swojego ulubionego zepołu / wykonawcy itp . A co do tego zarabianie ja nie widze problemu , mam 16 lat a miesiecznie zrabiam około 350 zł sprzedajac i kupujac karty Magic the Gathering wiec niewidze wiekszego problemu ..
- Liczba postów:
- 226
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
jak dla mnie to ceny płyt na polskim rynku są nie współmierne do zarobków to wszystko jest wina wytwórni płytowych które chcą zedrzeć z człowieka kupującego płyty jak najwięcej i dla tego piractwo w polsce się rozwija na tak dużą skale w pewnym sensie to właśnie wytwórnie płytowe są za to odpowiedzialene
- Liczba postów:
- 770
- Liczba wątków:
- 22
- Reputacja:
-
0
ale jak wytwórnie płytowe mogą traktować powaznie kraj w którym (podam przykład z branzy gier komputerowych bo jest podobnie bo ta, ida piraty a nie mp3 ) jedno Tesco zarabia wiecej niz gra (podkreslam jest to dobry tytul) która otrzymała bardzo pozytywne recenzje w gazetach / internecie sprzedałą sie w ilosci 700 egzemplarzy przez tydzien w CALYM kraju :/ . A po policzeniu graczy w całym kraju ktorzy czytaja pisma koputerowy + masa tych ktorzy graja a nie czytaja to nawet gdyby 1/100 ich kupila orginalny wersje gry to powinno jej zejsc 10 razy tyle , wiec gdzie zaopatruje sie reszta graczy ? Giełda ? Piraci ? Sciagaja gry z netu ? I jak tu winic wytwórnie które nieprzejmuja sie sytuacja jaka panuje w POlsce itp ? Tak samo jest z plytami , wytwórnie nie biora naszego kraju powaznie bo po co skoro wszyscy zaopatruja sie w mp3 ?
- Liczba postów:
- 226
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
zciągają bo ich nie stać na orginały jeśli wytwurnie przestały by zdzierać wielu ludzi z miłą chęcia zaczeło by kupować orginały bo w końcu było by ich na to stać
i woleli by nie okradać artystów których słuchają
tak naprawde wszystko zależy od wytwurni dopki nie zejdą na poziom dostępny dla zwykłego zjadacze chleba piractwo będzie się rozwijać w najlepsze dla porównania w ameryce płyty są pezporównania tańsze przekładając stosunek ceny do zarobków na nasz kraj to płyta kosztowała by około 10 zł
- Liczba postów:
- 770
- Liczba wątków:
- 22
- Reputacja:
-
0
Twoim tokiem rozumoawnia moge wejsc do sklepu samochodowego i powiedziec ze ten samochod jest za drogi na polska rzeczywistosc i dlatego go bierzesz placac 20 tys mniej .. a to naprawde niejest takie proste .. nawetr jakby obnizyli cene plyt to i tak byc narzekal ze jest za wysoka a nawet jakby Cie bylo na nia stac to bys doszedl do wnosku ze to mozesz miec za darmo wiec po co na to wydawac skoro moge miec cos innego ...