• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Okladki

Mistrzowskie są okładki Pink Floyd autorstwa Storma Thorgersona (o ile dobrze pamiętam). Poza tym podobają mi się Anathemy, A Perfect Circle, White Stripes - "Elephant" (teraz jako avatar).
W tym momencie tylko te mi się nasuwają.
Odpowiedz

oczywiscie the powerslave Smile ironkow
up the irons!!!
Odpowiedz

Mi najbardziej zapadły w pamięć dwie okładki: APC - Mer De Noms (śliczna) oraz Slipknot - Slipknot (za pomysł Big Grin ).
Odpowiedz

Red Hot Chili Peppers "Blood Sugar Sex Magic"-poprostu mistrzostwo Big Grin
Odpowiedz

Zaczne od tego, że WSZYSTKIE okładki wyglądają 10 razy lepiej w wersjach winylowych, ze względu na rozmiar Smile moje ulubione okładki to:

1. Judas Priest - "British Steel" - CUDO
2. AC/DC - "If you wan't blood(you've got it)"
3. Iron Maiden - "Live after death"
4. Iron Maiden - "Brave new world"
5. Bathory - "Bathory"
6. Saxon - "Lionheart"
7. TSA - "Live!"
8. KAT - "Róże miłości....."
9. AC/DC - "For those about to rock"
10. Metallica - "Master of puppets"

W dalszej kolejności okładki Pink Floyd(i inne obrazy/dzieła pana Storma i studia hypnosis, czyli np. Audioslave i "Dirty deeds..." AC/DC) okładka nowej Aleksandrii Siekiery, któraś z okładek Scorpionsów... Nie wiem jak dla was, ale dla mnie okładka jest naprawde istotnym elemenem albumu
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Nie wiem jak dla was, ale dla mnie okładka jest naprawde istotnym elemenem albumu
Oczywiście, brzydkie nie raz potrafią odstraszyć. Okładki płyt to moim zdaniem bardzo ważna część wizerunku zespołu.
Odpowiedz

A mnie się bardzo podoba okładka z nowej płyty Slipknot. Dziwna dość, ale interesująca Wink
I've felt the hate rise up in me...
Odpowiedz

gabrysia napisał(a):A mnie się bardzo podoba okładka z nowej płyty Slipknot. Dziwna dość, ale interesująca Wink
Szczeże mówiąc beznadziejna jest Smile
Juz wole z Iowa Surprised
Odpowiedz

Z nowych rzeczy to okładka nowego albumu Apocalyptici, ładan, nastrojowa, jak muzyka.
Czas Ludzi Cienia - Sweet Noise
Live After Death - Iron Maiden
Master of Puppets - MetallicA
Iowa - Slipknot
"Marysia mała pierdolca miała, pierdolca jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła Marysia mała, pierdolec rozsadzał jej łeb..."
Odpowiedz

Kalin napisał(a):
gabrysia napisał(a):A mnie się bardzo podoba okładka z nowej płyty Slipknot. Dziwna dość, ale interesująca Wink
Szczeże mówiąc beznadziejna jest Smile
Juz wole z Iowa Surprised
IOWA też miła dla oka, jednakże Vol.3 jest fajna Wink Tak off topowo...Chyba się zabiję Crying or Very Sad
I've felt the hate rise up in me...
Odpowiedz

Helloween - Keeper Of The Seven Keys I
Moonspell - Wolfheart
Opeth - Stiill Life
Lacrimosa- wszystkie są genialne Smile
Type o negative - The Origin of the Feces (pierwsza wersja okładki)
Type o negative - Bloody Kisses (druga edycja)
"Ostatnią czarodziejską różczke widziałem wbitą w pizde czarodziejki zgwałconej w Sarajewie" - Arturo Perez Reverte, "Życie jak w Madrycie"
Odpowiedz

Kredki mają zakrzepiste okładki, no może poza ostatnią.... ;/
Odpowiedz

APC - Mer do noms - szczegolnie zwrocila moja uwage innych okladek wogole nie pamietam... :?
Odpowiedz

Jakoś nigdy się nad tym nie zastanawiałam... ale jeżeli już zrobić rachuneczek to chyba będzie:

Iron Maiden: Killers
Iron Maiden: Life After Death
Iron Maiden: Fear Of The Dark
Iron Maiden: Brave New World
Iron Maiden: Dance Of Death
(sporo IM, Eddie mówi sam za siebie)
Manowar: Battle Hymns
Metallica: ...And Justice For All
Metallica: Ride The Lighting
Vader: Litany
Burzum: Det Som Engang Var
Dimmu Borgir: Stormblåst
Death: The Sound of Perserverance

styknie
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

a ja wlasnie ogladam sobie okladke nowej plyty Armi Ultima Thule i musze przyznac ze jestem pod wrazeniem...nie tylko okladka ale ksiazeczka(w szczegolnosci) sa super...no no musze przyznac sie ze Budzy sie postaral...
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości