• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Odszukać Listopad

http://www.odszukaclistopad.com/

zdecydowanie najciezej pracujacy zespol na polskiej scenie. Wsciekle polaczenie screamo z growlingowym wokalem. w koncu wydali plyte, a w zasadzie EPke s/t. Czysta miazga i energia.

Dwa kawalki promo:
http://odszukaclistopad.republika.pl/ods...y_czas.mp3
http://odszukaclistopad.republika.pl/ods...j_krwi.mp3
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Nie lubimy emo. Odszukac Listopad tez nie lubimy.
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Nie, nie, nie. Nie growlingowi po polsku! A szczególnie przeplatanego z ładniutkim głosikiem. NNNW sie nie popisało. Omijać.
Niezależność, bunt, anarchia, cały ten szajs
Poczekalnia między szkołą a fabryką
Młotki zmienią wam myślenie, a pieniądze świata smak
Samochodu, nie wolności, będziesz chciał.
Odpowiedz

Buce jestescie ;P
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

Nie jest takie najgorsze, ale to raczej an zasadzie, że nie przeszkadza, bo na dłuższą metę robi się nuudne. Za to wokal (growl) na pewno przyjemny Smile
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Zaorać.
Polskie Bullet for My Valentine? Oryginał - gówno, to nie lepsze. Momentami brzmi jak nieudolna kalka KsE... ile można słuchać takich bandów? One rosną jak grzyby po deszczu. Prędzej czy poźniej ta moda musiała dotrzeć na Polską ziemie :/ (był nu teraz to 'żondzi' wśrod nastolatków... qrwa). Badziadło.
Temu nowofalowemu emo-metalcore'owi mówimy NIE.
[Obrazek: loudness-akira-nevermore-jeff.gif]
Odpowiedz

E tam, przesadzasz, co prawda gitary są ogólnie z dupy, ale wokal (ten growlowy) jeszcze się do czegoś nada.

CVhociaż... w sumie to przesłuchałem, wyrzuciłem i zapomnaiłem, więc jako muzyka sprawdza się średnio, skoro nie zostaje w czaszce Question
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

MaFFej napisał(a):Zaorać.
Polskie Bullet for My Valentine? Oryginał - gówno, to nie lepsze. Momentami brzmi jak nieudolna kalka KsE... ile można słuchać takich bandów? One rosną jak grzyby po deszczu. Prędzej czy poźniej ta moda musiała dotrzeć na Polską ziemie :/ (był nu teraz to 'żondzi' wśrod nastolatków... qrwa). Badziadło.
Temu nowofalowemu emo-metalcore'owi mówimy NIE.

ogolnie widze ze niestety masz slabe pojecie o tym co piszesz. po pierwsze, sluchajac OL od razu slychac ze nie maja aspiracji do grania metalcoru, lecz cos takiego co sie nazywa screamo. Jak ktos sie chce zapoznac z tym gatunkiem to odsylam do takich kapel jak Saetia, City of the catepillar czy Orchid. Po drugie - gdzie Ty tutaj slyszysz nalecialosci Bulletow czy KsE? gluchniesz chyba.

Calkowicie inna rzecza jest to ze sila OL tkwi w tym co prezentuja na koncertach, gdzie poprostu miota. Mialem przyjemnosc byc dwukrotnie i musze stwierdzic ze maja jeden z najlepszych wystepow na zywo jakie mi bylo dane uslyszec. (Anti-flag czy misfits, na ktorych bylem rowniez byli w tyle)
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):ogolnie widze ze niestety masz slabe pojecie o tym co piszesz.

No bo takiego dziadostwa zazwyczaj nie słucham.

XdkyX napisał(a):po pierwsze, sluchajac OL od razu slychac ze nie maja aspiracji do grania metalcoru, lecz cos takiego co sie nazywa screamo.

Kolejna idotyczna nazwa wymyślona przez-kogoś-tam. Ale nie ciężko zauważyć, że muyzka ta wywodzi sie z emocore i metalcore'a. To słychać od razu.

XdkyX napisał(a):Calkowicie inna rzecza jest to ze sila OL tkwi w tym co prezentuja na koncertach, gdzie poprostu miota.

Nie dziękuję.

XdkyX napisał(a):(Anti-flag czy misfits, na ktorych bylem rowniez byli w tyle)

Mad
(dobra... ok... ale na pewno byłeś na MisFitsach z Graves'em lub śpiewającym Only'm Laughing )

...wiem - może napisałem wcześniejszego posta zbyt ostro i Cię delikatnie to dotknęło Wink ale ja jestem zwyczajnie szczery a takie bandy powodują u mnie mdłości. No, wybacz. Jeśli wyraziłem swoją opinię zbyt dosadnie to sorry. Rozumiem, że bronisz tego co Ci sie podoba...
Odpowiedz

dotknelo to moze za duzo powiedziane, natomiast smieszy mnie fakt mieszania z blotem rzeczy o ktorych albo nie ma sie pojecia albo ma sie nikle pojecieWink
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):...smieszy mnie fakt mieszania z blotem rzeczy o ktorych albo nie ma sie pojecia albo ma sie nikle pojecieWink

A po co mam zagłębiać sie w coś co się mnie nie podoba? To chyba normalne... Ale ta muzyka ogólnie nie robi na mnie dobrego wrażenia. Zero oryginalności i polotu. Zwyczajnie nie podoba mi się. Wyrażam swoją opinię. Na to chyba czekałeś zaczynajac taki topic, stary - czekałeś aż ktoś się wypowie, czyż nie Wink. No ale widze, że nie chcesz prowadzic dyskusji. Na razie nie masz żadnych argumentów. Ja z chęcią mogę porozmawiać o tym czymś co nazywasz 'screamo' i o ew. powiązaniach tegoż 'gatunku' z emo/core'em. No naucz mnie! (nie pisze złośliwie - serio, czekam na nauke... heh...)

Ja tu słyszę w pracy i brzmieniu gitar nieco KsE - wsłuchaj się. Pozatym te 'spokojne', 'gadane' wokale przerywane darciem mordy też przypominaja techniki stosowane przez chłopaków z Killswitch'a.
Odpowiedz

jak chcesz sie co nieco dowiedziec o czyms takim co sie nazywa screamo, posluchaj dowolnej z kapel ktore napisalem i wtedy od razu zobaczysz ze OL raczej idzie w strone tego a nie metal-coru, ktory prezentuje (nota bene od 2 albumow do marnie) KsEWink

wiesz, dla osoby ktora wychodzi z zalozenia ze to jest "ultra-chujowe", zal mi jest klepac w klawiature ;P
ja mam miekkie skory.
Odpowiedz

XdkyX napisał(a):wiesz, dla osoby ktora wychodzi z zalozenia ze to jest "ultra-chujowe", zal mi jest klepac w klawiature ;P

Jak chcesz...

(wiem, że dwa numery nie oddają ducha grupy ale te dwa numery wystarczyły mi żeby podjąć decyzję o nie zbliżaniu się już więcej do niej Tongue)
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości