- Liczba postów:
- 136
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
Przejrzalam forum i nie znalazlam zadnego topicu o tym filmie. A niby uznawany za najwazniejszy w histroii kina. I ja sie tam zgadzam z tym stwierdzeniem
widzial ktos? jak wrazenia?
Moim zdaniem film technicznie jest wrecz doskonaly, a powstal w roku 41, gdzie wydawac by sie moglo, ze stworzenie obrazu tak idealnego jest rzecza nierealna.
Tresc bardzo wymowna. No i rezyseria (i w glownej roli tez) Orson Welles - najwybitniejsza postac kina jak dla mnie... Az mnie ciarki przechodza
6 CZERWONYCH LAM WENEZUELSKICH 142 PIEJĄCE LAMY MEKSYKAŃSKIE
- Liczba postów:
- 136
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
kryminale jak kryminale, ale to historia z moralem, ze niektore sfery zycia prywatnego sa niedostepne i juz

najprosciej powiedziane

bo czy ktos z dziennikarzy, ktorzy sie historia Kane'a zajeli doszedl w koncu czym byla "Rozyczka"? ni

"Wstep wzbroniony"
- Liczba postów:
- 136
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
a tak w ogole to Ty z tego zamojskiego zwierzynca jestes? dzie festiwal filmowy? tego ok. 40km ode mnie?
nie zajeli sie innymi historyjkami, tylko chcieli dikladnie zycie przesledzic i znalezc klucz do rozwiazania zagadki

a klucz splonal finalnie...
- Liczba postów:
- 136
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
- Liczba postów:
- 3
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Jak widac forumowicze tutaj nie znaja sie po prostu na dobrym kinie. Obywatel Kane jest ciekawym filmem. Fabuła moze mnie nie zachwycila ale za to są ciekawe ujecia i interesujaco ukazana psychika glownych postaci. No i czarnobiala tasma ktora wszystkiemu dodaje subtelnego uroku dekadencji.
Jedynym sposobem pozbycia się pokusy jest uleganie jej.
- 3
- Reputacja:
-
0
czarnobiala tasma -jedyna wtedy dostepna