• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

O tych kapelach co nikt nieslyszal.

Chodzi Tobie o X-Japan? W sumie chyba nie ma innej opcji, bo tylko oni byli zespołem o takiej nazwie grającym w Japonii, a już niestety nie istniejącym. Jednak uważaj z nazywaniem ich "X", gdyż pełną poprawną nazwę stanowi "X-Japan", z racji tego, że człon "-Japan" dodano, ponieważ w USA istniała już kapela nazywająca się "X". A nie dawali koncertów poza granicami Japonii, bo ich manager uznał, że angielski Toshiego nie stał na odpowiednim poziomie.
Być może, ale dla mnie i tak X-Japan jest kapelą niepowtarzalną...
Kiedy oglądałam Last Live'a, płakałam jak bóbr Crying or Very Sad Ale nie mogłam się powstrzymać, te tłumy fanów śpiewających Endless Rain długo jeszcze po tym, jak zespół zszedł ze sceny, ostatni występ Hide... Eh...

Ale mniejsza o to, o j-music jest już temat, a X-Japan nie jest wcale tak mało znany, by się do tego działu kwalifikował ;]
Odpowiedz

hehe fajnie ze ktos tez zna X-a jeszcze , wiem ze pełna nazwa ich brzmi X-japan i wiem o kapelce ze stanów , ale jakos tak sobie przyjąłem ze mówie na nich X i tyleSmile , szczerze mówiąc to niespodziewałem sie zadnej odpowiedzi na tym forum , w kazdym bądz razie dziękiWink
aha jeszcze jedno , gdzie jest ten topic na temat X-a? bo jakos go nie zauwazyłemSmile
pozdro , UP THE IRONS hehe Laughing
Odpowiedz

http://rockmetalshop.pl/forum/viewtopic....sc&start=0

Eh, wystarczy pojeździć na konwenty, by zdać sobie sprawę, że j-rock w Polsce staje się coraz bardziej popularny Smile A i ubranka polskich j-rockerów stoją również na wysokim poziomie ;]
Odpowiedz

Aria - ruski metal rządzi Angry
Zrobili świetny cover Manowar'owego Return of The Warlord, czyli Probil Chas Smile (IMO lepszy niż oryginał Laughing )

http://www.aria.ru - jak znacie rosyjski to wchodźcie, a jak znacie jakiekolwiek strony im poświęcone w normalnym jezyku to rzućcie namiar Wink

z góry thnx
Odpowiedz

Kiedyś bardzo podobał mi się polski Tower !!!
Z innych mało znanych a wartych uwagi to Skyfire czy Duskfall, Spiral Architect (cos jak Cynic), Rotting Christ i wiele innych Smile

PS
aha jeszcze jeden Polski - Demise ... chyba nie ma w polsce tak ambitnego ciezszego metalu
Odpowiedz

Loch Ness ........ mam jedną mptrójkę z Wp.pl i nic pozatym.... Chłopaki grają tak fajnie a nigdzie niemozna dostac ich płyty... jak ktoś ma namiary na ich mptrójki z neta to podajcie plz
GG:7537095 Dla wtajemiczonych polecam Praktykę lub po prostu Odpoczynek
Odpowiedz

Przeciez jest wiecej mp3 na mp3.wp..

http://mp3.wp.pl/p/informacje/njus/204507.html
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Dzięki Dżemik Big Grin
GG:7537095 Dla wtajemiczonych polecam Praktykę lub po prostu Odpoczynek
Odpowiedz

Sorcerer - Polski Heavy Metal
www.sorcerer.metal.pl

Niedawno poznałem ich wokaliste.. Smile

na stronce piosenka do ściągnięcia

rewelka - heavy metal riders !!
Metall 4 ever !
Odpowiedz

Bardzo dobry zespół. Całą "Metalowa Husarya" jest świetna a zwłaszcza kawałek tytułowy, "Heavy metal riders" i "Revenger". Niedługo robię wywiad.
Odpowiedz

Heheh.. 'True Metal Horde'.. Ale zespol.. calkiem przyjemny.. pomimo tego ze za heavy specjalnie nie szaleje..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Tower jest naprawde dobry...
a z innych to ciekawy jest Czeski - Forgotten Silence... Big Grin
...here and beyond
Odpowiedz

stig napisał(a):Kiedyś bardzo podobał mi się polski Tower !!!
Z innych mało znanych a wartych uwagi to Skyfire czy Duskfall, Spiral Architect (cos jak Cynic), Rotting Christ i wiele innych Smile

PS
aha jeszcze jeden Polski - Demise ... chyba nie ma w polsce tak ambitnego ciezszego metalu

Hahaha to wg ciebie Rotting Christ jest nie znana kapela ??
Zespol ktory istnieje od 1986 roku, nagral 8 plyt, zagral niezliczona ilosc koncertow i jest najjasniejszym punktem na metalowej mapie Grecji.
Ten zespol zna kazdy kto choc troche interesuje sie death metalem.
[Obrazek: 1996_filosofem.jpg]
Odpowiedz

warte polecenia sa thrashowe zespoly takie jak:
Sacrifice, Slaughter, Aggression (CAN), Cyclone (BEL), Darkness, Assassin, Violent Force (GER), Sacred Reich, Gammacide (USA)

jezeli ktos lubi ten gatunek powinien sie zapoznac z tworczoscia ww kapel, a nie pozaluje
Odpowiedz

Dla mnie takim zespołem jest niewątpliwie fiński Tarot ... (www.wingsofdarkness.net)
Odpowiedz