Co sądzicie o wpływie NS na Black Metal? Czy wg. was Narodowy Socjalizm powinien być popierany? Jak oceniacie poczyniania zespołów opierajcych sie na NS? Chętnych zapraszam do dyskusji.
Dla mnie to zenada,ludzie tez juz nie wiedza,co wymyslac.Dla mnie cale to
gowno jakim jest NS jest zenda a jeszcze
w polaczeniu z metalem to juz calkiem.
- Liczba postów:
- 27
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
Ideologia NS napewno miała bardzo duży wpływ w tworzeniu BM. Sama postać Grishnaka, Darkthrone, Emperor czy wogóle cała sprawa z Black Circe. Nie jestem zwolennikiem NS, ale nie wyobrażam sobie też Black Metalu bez tej dumy, wściekłości, dumy pemawiającej przez tą muzykę. Tu nie chodzi do końca o nazizm, ważne są korzenie, mentalna więź z przeszłością, z kulturą przodków, ważna jest ta świadomość narodowa.
NS samo w sobie jest nie do zaakceptowania, jednak prawda jest taka, że ogromna część zespołów deklaruje sie bądź deklarowała w przeszłości jako NS. Oczywiste jest, że do stworzenia bm nie trzeba się odnościć do tego typu ideologii. Black Metal sam w sobie jest ideologią.
PS. Mam nadzieje, że to nie koniec dyskusji. Zapraszam. \m/ 666 \m/
- Tato, tato, kup mi łyżwy!!!
- Po co syku, i tak nie dożyjesz zimy..
Tyle ,że wiekszość debili nie wie o co w tym chodzi. Stąd właśnie sie bierze cąłe stado pozerskiego pseudoantysemickiego bydła, które wzoruje swe poglądy na poglądach ich prywatnych idoli.
Trafne spostrzeżenia. A jak to jest teraz? Czy jak zakładalibyście zespół BM, to wzrowalibyście sie na NS? Czy wogóle popieracie obecność NS obok Black Metalu. Dla mnie to jest nieodłączna część (popieram zdanie Vilczymora), ale też jestem w stanie zaakceptować tę ideologię. Na pewno w dziesiejszych czasach byłaby lekko zmodyfikowana.
Grishnack napewno nie był przedstawicielem ideologi ns. Jak można nim być , skoro jest się debilem, przybiera sie pseudonim postaci z ksiazkii do tego chce się zostac jebanym orkiem?? Tak samo , wbrew głoszonym plotkom, nie jest nim nasz "rodak" darken , ktory wyemigrowął do niemiec i chce zostac ss manem...
A co do ideologii, to jest jak najbardziej na miejscu, tylko trzeba ja dobrze zrozumiec
- Liczba postów:
- 23
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Ja ogólnie tez nie mam nic do tej ideologi i do ludzi któtzry sie z nią utorzsamiają...
chrześcijaństwo jest złym nawykiem, jak obgryzanie paznokci
VADER RULEZ !
- Liczba postów:
- 164
- Liczba wątków:
- 9
- Reputacja:
-
0
NS żyje i żyć będzie (mam nadzieje) to w nim tkwi duma każdego prawdziwego Black Metalowca !!!!!! Nie rozumiem natomiast zafascynowania niektórych ideologią pana Adolfka. Uwazał Słowian za podludzi !!!!!!! Pan Nietzsche w swoich zapiskach uznawał że to Niemcy zawdzięczają swoje uzdolnienie UWAGA domieszce krwii Słowiańskiej!!!!! i podobnież Hitler się na nim wzorował !!!!! A i jeszcze jedno człowiek zapier... z młotam thora na szyji i uważający się za prawdziwego Słowianina jest dla mnie tylko powodem do śmiechu . I tyle! SIŁA SŁOWIAN!
Poniekąd racja. I tu powtórze słowa Darklich'a bowiem do niedawna ludzie którzy uważali siebie za prawdziwych słowian nagle stają sie NS. TO naprawde staje sie bardzo smieszne, jak tak nagle pod wpływem zafascynowania można zmnienic swoją ideologie, na tak odległą, całkowicie sprzeczą z tym co sie do tej pory robiło.
- Liczba postów:
- 27
- Liczba wątków:
- 4
- Reputacja:
-
0
Fascynacja nie tylko zmienia ideologie ale również ją kreuje, to pożywienie dla ludzkiego umysłu. Stąd też bierze się fanatyzm i chmary pseudo słowiańskich wojów, ns, bm itp. nie różniących się zawartością gówna w czaszce od ojca rydzyka i jego zgraji.
"A i jeszcze jedno człowiek zapier... z młotam thora na szyji i uważający się za prawdziwego Słowianina jest dla mnie tylko powodem do śmiechu "
..no więc może nie doczytałeś, ale słowianie X wieków temu również nosili na szyji młot thora poprostu jako amulet, również sam Thor, Odin itd. byli czczeni na niektórych obszarach ziemi naszych prapra dziadów. Wierzenia słowian i skandynawów często się przeplatały, nie było żadnych ścisłych barier. Poza tym źródła tych wierzeń również często są wspólne. Porównaj Thora do Peruna, różnic prawie niema.
Sława!!
- Tato, tato, kup mi łyżwy!!!
- Po co syku, i tak nie dożyjesz zimy..
- Liczba postów:
- 6
- Liczba wątków:
- 0
- Reputacja:
-
0
Znam paru osobnikow uwazajacych sie za NSBM. Sam do nich nic nie mam oni do mnie tez i zyjemy tak w zgodzie i przyjazni pijac wino na bulwarze
Face the Thing that should not be!
To sie właśnie nazywa tolerancja.