- Liczba postów:
- 388
- Liczba wątków:
- 14
- Reputacja:
-
0
New romantic - z tych wymienionych poniżej zespołów Depeche Mode lubię (ostatni "Exciter" był świetny, a niedługo nowa płytka), Duran Duran nie, Talk Talk nic mi nie mówi.
A poleciłbym ULTRAVOX, całkiem konkretny zespół (albumy "Vienna", "Lament" - na tym drugim jest pewno znany wielu z Was "Dancing with tears in my eyes"). Zaś utwór tytułowy z "Vienna" to jeden z hymnów gatunku. Ogółem, gatunek bardzo lubię, cały klimat lat 80. również ;)
- Liczba postów:
- 3,040
- Liczba wątków:
- 16
- Reputacja:
-
0
Ja tez lubie Ultravox,nawet z czasów z Johnem Foxxem,ale jak juz o New Romantic mowa to moim hiociorem z tamtych lat jest "Fade To Grey " zespołu Visage.NatomiasT Dureń Dureń jakis nigdy mnie nie podniecał;/
- Liczba postów:
- 226
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
słuchając singla nie potejrzewam aby plytka była powalająca ale mam nadzieje że sie myle
- Liczba postów:
- 4,127
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
New romantic da się posłuchać, ale raczej na zasadzie żeby się pozlewać, z kilkoma wyjątkami: Duran Duran, Ultravox... natomiast 99% tej muzy(łącznie z Depesz mod) jest w większej dawce niestrawna.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
- Liczba postów:
- 975
- Liczba wątków:
- 31
- Reputacja:
-
0
depeche mode'a lubie 2 czy 3 kawalki - reszte muzyki new romantic moim zdaniem nalezy gleboko zaorac.....
mozesz miec twarde lawki,
ja mam miekkie skory.