• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Najlepsi teksciarze

Roger Waters, Jacek Karczmarski, Eric Clapton, Peter Steele
-Baco, będzie dzisja padać?
-Ej, kurwa bedzie, bo mnie jebie w krzyżu!
Odpowiedz

Cytat:Roger Waters
Cytat:Skoro bez względu na gatunek, to dorzucilbym (mowiac o Polsce rzecz jasna) dwoch ziomali z polskiego hip-hopu - Fisza i Łonę. Naprawde inteligentni obserwatorzy i cynicy.
+O.S.T.R i kończy się hh ;>
Cytat: bym jeszcze dorzucił... Roberta Gawlińskiego.
W sumie fakt.
Cytat: James Hetfield
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

...
Odpowiedz

SPoCo napisał(a):budzyński [tylko za siekierę],

Pudło, dla siekiery pisał zawsze tylko Adamski
Cytat:
arek bąk [profanacja]

Zgadzam się!
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

...
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):O.S.T.R
Fakt - na pewno pierwsza trójka w Polsce (oczywiście jeśli chodzi o teksty w hh), ale moim zdaniem jednak Fisz pisze trochę ciekawiej.
Odpowiedz

Fisz to ogólnie świetny uaytor,którym mnie zaraził siedzący w trochę innych klimatach kumpel (acz ja go zaraziłem PF i MEta [tylko w zakresie BA i kila pojedynczych kawałków] więc jesteśmy 'kwita' Big Grin)
Odpowiedz

Znam Fisza tylko "Polepione dzwieki", slucham go praktycznie wylacznie ze wzgledu na teksty np. bardzo zyciowe "Bla bla bla" (tytul swietnie pasuje) albo "Jezyk wszechswiata" (takze swietny przekaz). O.S.T.R'a slyszalem tylko pojedyncze rzeczy, ktore niespecjalnie mi podeszly (mam wrazenie, ze sie kreuje na takiego kogos ponad, gardzac reszta ziomali, zreszta to jest charakterystyczne dla hip-hopu), za to np. bardzo dobre niektore teksty sa na "Kinematografii" Paktofoniki. No i w zasadzie nic innego ciekawego poza wymienionymi wczesniej rzeczami w polskim hip-hopie nie znalazlem.
Odpowiedz

O.s.t.r. jest w wysokim stopniu hh odpowiednikiem Manowara ;] (walka o prawdziwy hh, odzyskam hh i.t.d.)
Odpowiedz

ReTuRn napisał(a):O.s.t.r. jest w wysokim stopniu hh odpowiednikiem Manowara ;] (walka o prawdziwy hh, odzyskam hh i.t.d.)
Dobrze że Eric albo Joey tego nie przeczytają bo bylo by z tobą źle Tongue Tongue Tongue
Every One Of Us Has Heard The Call
Brothers Of True Metal Proud And Standing Tall
We Know The Power Within Us Has Brought Us To This Hall
There’s Magic In The Metal There’s Magic Is Us All
Odpowiedz

CZemu? TAk jak oni wierzą w 'czystość' metalu, tak tamten walczy z tandetą i hip hopolo, dla mnei jest to dość zbieżne. A fakt, ze Manowar pod względem muzycznym stoi znaczniewyżejto inna para kaloszy ;]
Odpowiedz

ale samo porównanie było by dla Manowar rzeczą nie ścierpienia !!
Every One Of Us Has Heard The Call
Brothers Of True Metal Proud And Standing Tall
We Know The Power Within Us Has Brought Us To This Hall
There’s Magic In The Metal There’s Magic Is Us All
Odpowiedz

franek napisał(a):O.S.T.R'a slyszalem tylko pojedyncze rzeczy, ktore niespecjalnie mi podeszly (mam wrazenie, ze sie kreuje na takiego kogos ponad, gardzac reszta ziomali, zreszta to jest charakterystyczne dla hip-hopu)
Jeśli jeszcze nie znasz, a kiedyś będziesz miał okazję przesłuchaj dosyć niedawno wydaną płytę "Szum Rodzi Hałas" POE (Projekt Ostry Emade). Takiego hip hopu w Polsce powinno być więcej ; ). A wracając do tematu - muszę Ci jednak częściowo przyznać rację, ponieważ momentami faktycznie teksty Ostrego zaczynają być dosyć monotonne i monotematyczne.
Odpowiedz

Projekt Fisz i Emade jako Tworzywo Sztuczne nie przypadl mi specjalnie do gustu (zbyt przekombinowany), wiec jesli to cos w tym stylu, to zapewne nie siegne po polecany przez Ciebie krazek - mozesz cos wiecej napisac ? :)
Odpowiedz

W takim razie rzeczywiście "Szum Rodzi Hałas" Ci się nie spodoba ; ). Oczywiście wszystkie podkłady robił, tak jak na wymienionym przez Ciebie albumie, Emade. Moim zdaniem świetna sprawa - są dosyć zróżnicowane, choć niektórzy (np. moja siostra) twierdzą, że są zbytnio "zamulające" (np. w "Muszę stąd odejść"). Ja lubię zarówno Ostrego, jak i Emade, dlatego ten wspólny projekt również przypadł mi do gustu. Kilka kawałków tutaj naprawdę się wyróżnia, np. "Wsłuchaj się", czy singlowy - "Wiele dróg".
Ewentualnie więcej mogę napisać w temacie o hh (gdzieś w innej muzyce powinien leżeć).
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości