• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Muzyka na kaca

Mam mocarnego kaca dzisiaj...
jak w temacie-> jaką muzykę polecacie na ten niezbyt ciekawy stan?jakie płyty, czy zespoły?
ja dziś próbowałem wybic cholere Metallica i plyta "Metallica" ale nie wyszlo raczej
teraz zapuściłem FOTN czyli i jest znacznie lepiej, ale nadal mocno trzyma.
czego wy słuchacie na kaca?
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Ja z reguły po imprezach słucham elektroniki. Najlepsze rozwiązanie to zawsze Massive Attack ("Mezzanine" lub "100th Window").
Odpowiedz

Czegos spokojnego, muzyka instrumentalna dobrze sie nadaje, u mnie na kaca odpada death i black ale za to bardzo dobrze wchodzi motorhead.
Odpowiedz

Bathory
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

no prosze jaki życiowy temat Big Grin

Najlepszy jest ostry stary heavy metal. Np. Jakaś składanka Saxona, Unleashed in the east wiadomo kogo, Nyumber of the beast Ironów, a teraz leci u mnie Exciter - New testament Laughing
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Loreenka, Chopin, The Gathering, czasem ewentualnie Elbow albo Floydzi.
w każdym razie żadnych mocniejszych zaskakiwanek ;P

hehe... mały cytacik z rms'owego kanału:
Cytat:[10:29] <Acrid> ja wiem, poranny kac sux

gratuluję Nevermore trafienia w aktualne zapotrzebowanie :> [choć dla niektórych aktualne jest niemal zawsze, hultaje ;]
Odpowiedz

No co wy?! Właśnie smętów nie można na kacu słuchać! wtedy sie robi smutno, żyć sie odechciewa itp Big Grin na normalnego kaca(który jest nawet przyjemny Big Grin ) tylko ostre i szybkie rzeczy Big Grin a na kaca w wersji hardcore metoda jest jedna- przespac.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):No co wy?! Właśnie smętów nie można na kacu słuchać! wtedy sie robi smutno, żyć sie odechciewa itp Big Grin na normalnego kaca(który jest nawet przyjemny Big Grin ) tylko ostre i szybkie rzeczy Big Grin a na kaca w wersji hardcore metoda jest jedna- przespac.

nie pierdol, zapuściłem sobie z rana SfV Judas Priest na probke ale leb mnie tak zaczal napierdzielac ze musialem wylaczyc.Chyba jednak ejst tak, ze każdy subiektywnie i inaczej musi zwalczać kaca, nie am uniwersalnego środka Sad
Who's gonna teach you how to dance?
Who's gonna show you how to fly?
Who's gonna call you on the lame-dope-smoking,
Slackin' little sucker you are?
Odpowiedz

Oklad z muodych piersi i dalej w kimocho.
Odpowiedz

Kamael napisał(a):O tak, The Gathering (szczególnie nowszy, pokroju "Souvenirs") i Floydzi jak najbardziej pasują.
indeed, indeed ;]

no tak, zależy czy tego kaca cierpi się w samotności. jeśli to cierpienie zbiorowe, to najchętniej do playlisty wpadają kwałki the syntetica, kabanosa, arki szatana i różne wykręcone kawałki z anime, bądź inne co dziwniejsze utwory tego pokroju ;]

Acrid napisał(a):Oklad z muodych piersi i dalej w kimocho.
Acrid, dlaczego wiedziałam, że to stwierdzenie padnie tu z twoich ust prędzej czy później? XD

oj, arionisko namieszało XDDDD
Odpowiedz

O!The Syntetic Big Grin Zaraz se zapodam Laughing
Odpowiedz

The Stone Roses - jakis kicz, ale na dzis w sam raz Wink

Świetliki - Delikatnienie
szalenie, delikatny
jestem na kacu,
to taki stan
kiedy byle reklama
zmusza do płaczu
Odpowiedz

Arion napisał(a):Acrid, dlaczego wiedziałam, że to stwierdzenie padnie tu z twoich ust prędzej czy później? XD

bo widzisz, to stwierdzenie nie dosc, ze zyciowe, to takie prawdziwe ;)

Na kaca, to Brudne Dzieci Sida - Jestem pijany i kolejny browar pod reka.

Cytat:Jestem pijany - jak fajnie spotkać się znów
Jestem pijany - na karuzeli ze snów
Jestem pijany - następne piwo mi lej
Jestem pijany - no czuję się świetnie tak że hej!
Jestem pijany - już dawno urwany film
Jestem pijany - podłoga buja się mi
Jestem pijany - rzygami klop zatkał się
Jestem pijany - przeklęty będzie jutrzejszy dzień!

I tyle! ;P
Odpowiedz

Cytat:The Stone Roses - jakis kicz, ale na dzis w sam raz
Popros o usuniecie tego posta, Balzac Wink
Toz to razem z "Krolowa" Smithsów najlepsza brytolska plyta z melodyjnymi piosenkami od czasow Beatlesow. W 1989 Angole wariowali na jej punkcie, wybrali ja niedawno swoja plyta wszechczasow. Zreszta na lato takie granie jest zajebiste calkiem, "I wanna be adored" czy "Made of stone" to sa juz niemal hymny calej generacji.

A ja kaca mam naprawde rzadko, ale jak juz jest, to jest to zazwyczaj kac gigant i wtedy nie slucham nic, moze jedynie szumu wody spod kranu i muzyki zblizonej do tego (tj. jakis ambient, ale taki Rubycon Dreamow i ladnie wchodzi, Division Bell tez)
Odpowiedz

franek napisał(a):
Cytat:The Stone Roses - jakis kicz, ale na dzis w sam raz
Popros o usuniecie tego posta, Balzac Wink
Toz to razem z "Krolowa" Smithsów najlepsza brytolska plyta z melodyjnymi piosenkami od czasow Beatlesow. W 1989 Angole wariowali na jej punkcie, wybrali ja niedawno swoja plyta wszechczasow. Zreszta na lato takie granie jest zajebiste calkiem, "I wanna be adored" czy "Made of stone" to sa juz niemal hymny calej generacji.
yyy... Confusedhock:
dobra, przyznaje się że pierwszy raz tego słucham, Big Grin a pojęcia nie mam o kapeli Wink . Brzmienie jak dla mnie moze zbyt 'popowe' jak narazie, ale sie jeszcze poslucha tego i bardziej szczegółoo oceni. Wink

Arrow Apteka - Chłopcy i dziewczyny
Odpowiedz